העמסת סוכר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר!
    שאלתי שאלה דומה בעבר, אך אחזור שוב: אני כיום בהריון בשבוע 30+4, בשבוע 12 שלחה אותי רופאת הנשים לעשות העמסת סוכר מלאה, כיוון שלפי דבריה רמת הסוכר היתה גבוהה (בבדיקות הדם הראשונות להריון ללא צום),והבדיקה יצאה תקינה. בהמשך הרופאה רצתה שאעשה שוב העמסת סוכר אבל אני קצת נרתעתי, בכל אופן אמרתי לה שעשיתי דרך רופאת משפחה בדיקות כלליות כולל סוכר בצום ויצא תקין. שאלתי אותך והמלצת לעשו שוב, ואכן הרופאה הביאה לי הפניה, אבל במעבדה אמרו לי שניתן לבצע העמסת סוכר רגילה רק עד שבוע 28, ואני קיבלתי את הפניה אחרי, כלומר האופציה היחידה היא לעשות כעת העמסה מלאה.
    השאלה שלי היא כזו: האם יש עדיין חשיבות לעשות את הבדיקה בשבוע 30 לאור העבודה שסוכר בצום יצא תקין? יש לציין שאני שומרת על דיאטה, ובנתיים המשקל שלי לא עלה בהרבה (כמעט 2 ק"ג, התחלתי את ההריון עם עודף משקל)? יש לציין שזה הריון שני, הריון קודם תקין, התינוק יחסית היה גדול (נולד 3820 נולד בוואקום, כך שכפי הנראה אני גדולה וגם התינוקות שלי גדולים)? אילו השלכות יש לכך?
    אשמח לתשובה אני בהתלבטות,
    נעמה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אכן, קיים סיכוי שאין לך סכרת
    אולם, הדרך היחידה לגלות זאת היא בהעמסת הסוכר המלאה
    לכן, אני עדיין תומך בהמלצה של העמסת סוכר מלאה

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה