כתם בלב ותסמונת דאון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייתי היום בסקירה ונאמר לי שלעובר יש כתם בלב שיכול להצביע על תסמונת דאון
22 תגובות
עמוד 1
  • הכוונה למוקד אקוגוני בלב?
    כי אם כן, אז אצלי מצאו כזה, הלכנו לרופא מומחה שעשה סקירה נוספת והוא הסביר לנו שכל עוד מדובר בסימן יחיד ויתר הבדיקות: חלבון עוברי ושקיופת עורפית הסיכוי לתסמונת דאון קלוש ביותר
    ]
  • בכל מקרה תנשמי אויר,כל ממצא שהוא יחיד בסקירה שיכול להצביע על משהו,
    נקרא ממצא רך כלומר שהסיכוי כשהוא בא לבד בלי עוד ממצא נוסף הוא קטן מאוד
    אז תנשמי ,עכשיו בטח הרופא שלך ישלב אותך לאקו לב שזה אולטראסאונד ממוקד בלב
    בד"כ אם הכל תקין ויש רק ממצא יחיד לא שולחים למי שפיר .
    שיהיה המון בהצלחה ותעדכני

• בהריון של שחר גילו נקודה בלב .. קראו לזה נקודה אקוגנית בלב
    הרופא אמר שה יכול להעיד אל מום מסוים
    ושלח אותי לאקו לב למזלי היה באותו יום מקום וקיבלו אותי והנקודה נעלמה לא היתה

יש הרבה פעמים שרואים נקודה ב US ואחר כך לא רואים זה גם יכול להיות לכלוך על המסך וכו

אבל יש גם לקחת בחשבון עוד גורמים כמו שקיפות עורפית וסקר דם שעושים

• מירים תודה על המענה
    שקיפות עשיתי והיא יצאה תקינה
    חלבון עוברי ובדיקה משולבת לא עשו לי
  • מה הרופא ממליץ לך לעושת?

לא יודעת מה להמליץ לך לגבי המי שפיר

• אני גם לא עשיתי חלבון עוברי רק שקיפות. איך כותבים את מה שאמרו לך באנגלית אני יכולה לשאול את בעלי הוא אמרקאי ומכיר את השמות של הדברים האלה באנגלית אם את רוצה
    ]
  • במידה ויגלו חו"ח בבדיקת המי שפיר שהוא אכן לוקה בתסמונת דאון, האם תעשי הפלה?
    אם התשובה היא כן - אז לרוץ ולעשות, במידה והתשובה היא לא - אז אין לך בשביל מה לעשות.
    אני עשיתי בשני ההריונות מי שפיר כי אני לא מוכנה להביא לעולם ילד עם פיגור שכלי מתוך ידיעה ברורה מראש.

• כנראה שיש דברים שבאמת שוכחים כי רק כשכתבת התחלתי להיזכר

גם בהיריון של הקטנה שלי מצאו משהו כזה (קראו לזה כדור גולף) ועשינו אקו לב עוברי ובקושי ראו את זה

היינו גם בייעוץ וגנטי והמליצו לי לעשות מי שפיר בשבוע יחסית מאוחר.

אמרו שאם אני לא רוצה בשבוע הזה (יחסית מאוחר) אז אני יכולה לדחות את המי שפיר לשבוע 30 ומשהו ואז אם משהו משתבש אז פשוט מיילדים ויש סיכוי רב יותר שהתינוק ישרוד כי הוא גדול יחסית

אנחנו ויתרנו על הכל, לא עשינו מי שפיר וטפו טפו טפו יש לי ילדה בריאה בבית

• תודה בנות
    אני מחכה לשמוע מהרופא שלי ואז אולי אדע מה לעשות
  • לא מכירה אבל שולחת לך
  • גם לי גילו כתם כזה, וגם הרופא שעשה לי את הסקירה וגם הרופא המטפל אמר שזה חסר משמעות, פעם חשבו שיש קשר בין זה לתסמונת דאון, היום כבר יודעים שאין שום קשר, אפילו לא המליץ לי לעשות אקו לב. אני הייתי לחוצה והתעקשתי בסוף עשיתי, ובאקו לב הכתם הזה כבר נעלם. אין לך מה לדאוג
  • אצלי בהריון הקודם גילו משהואחר שעלול להעיד על תסמונת דאון והלכנו ליעוץ גנטי ושם אמרו לנו משהו נכון- הממצא הזה יכול להעיד אולי על תסמונת דאון אבל תסמונת דאון יכול להופיע גם בהריון שהיה תקין לגמרי. בעצם אני רוצה לומר שתנסי קצת להרגע, לחשוב חיובי ולהרבות בתפילות. ובלי קשר-
  • בהריון של הבת שלי היה לה מוקד אקוגני, רואים את זה בבדיקה כמו כתם לבן בלב. היא כמובן נולדה בסדר גמור...
    בעיקרון זה שום דבר, מישהו מצא פעם קשר סטטיסטי בין זה לבין עוברים עם דאון
    פה בארץ שולחים לייעוץ גנטי ואקו לב עובר (שניהם כסת"ח) ואם צריך ממליצים על מי שפיר.
    כמו שאמרו הבנות, השיקול הוא אם חו"ח יש דאון האם את מוכנה להפלה?
    מחזיקה לך
  • אצלי אצל שתי הבנות היה כתם ועבר עד הלידה.
    חוץ מזה אצל הגדולה הייתה עוד בעיה שאמרו שיכול להיות תסמונת (משהו עם הכלי דם בחבל התבור) וב"ה אין לה.

תחשבי מה אם יגידו לך שכן ואז תחליטי.

מה שלא יהיה תזכרי שזה רק סיכוי קטן, זה הכול סטטיסקות.

• מאמי אני בשוק!!!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• אין אייקון כזה במייל, אז אני שולחת לך כאן:
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• איזה מקסימות אתן
    תודה לכולכן על התגובות
  • היי. אני מקווה שתראי את ההודעה שלי......
  • מקווה שהכל יסתדר
  • יקירה קבלי מלא
  • אצל שני הבנים שלי היה את הממצא הנ"ל ...
    הלכתי לרופא מומחה שאמר שזה אחד הסממנים אבל ... צריך להגיע עם סימנים נוספים.
    בהריון השני (של יאיר) השקיפות עצמה לא יצאה טובה וגם הבדיקת דם שהתלוותה אליה לכן ביצעתי דיקור . ב" ה הדיקור עבר בשלום , התוצאה יצאה תקינה והילדון מקסים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה