רעלת הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות,

הייתי היום בבדיקה שגרתית אצל הרופא והיה לי לחץ דם סבוה וכאבי ראש. הוא הפנה אותי לבדיקות דם חוזרות כי הוא חושד ברעלת הריון. הוא בכל מקרה מתמחה בהריונות בסיכון גבוה אבל מקבל את כולם אז אני בטוחה שהוא יודע מה הוא עושה.

השאלה שלי היא מה הסיכונים של רעלת הריון? אני קראתי כאן באתר אבל לא הבנתי מה עושים עם זה?

אם ביום א' הוא יחליט על בסיס הבדיקות שזו אכן רעלת מה עושים הלאה?

תודה
27 תגובות
עמוד 1
  • רעלת? בדיקת דם? למה לא בדיקת שתן?

• הוא יראה על סמך הבדיקות עד כמה חמורה הרעלת הריון, ותיהיי במעקב ו....מיילדים מקסימום.

פינת הידעת
  • מותק...

מאיפה זה בא עכשיו?...

תשמעי, כשיש לחץ דם גבוה זה בעייתי, ובודקים אם הוא מעיד על רעלת..
    יש סימנים כמו בצקות, כאבים באזור מסויים בבטן וכו'..

הרעלת נעלמת מיד עם הלידה אבל בזמן ההיריון היא עלולה להיות מסוכנת לעובר ולאם, ולרוב מחליטים ליילד...

תעדכני מה קורה
    מחזיקה לך אצבעות שהכל בסדר
  • תודה בנות!

סיווני עשיתי בדיקת דם ושתן לפני שבוע והשתן תקין לכן הוא הפנה רק לבדיקת דם ומשם יבדוק גם תפקודי כבד וכל מה שצאיך. הוא הפנה אותי גם לבדיקת קרקעית העין אצל רופא עיניים.

בובה - האמת גם אני קצת בשוק ולא מבינה מאיפה זה נחת עלי. הוא אמר גם שההמוגלובין שלי יותר מידי טוב וזה לא יכול להיות כי אני לוקחת רק כדור אחד... בקיצור אני הולכת ביום ראשון לכל הבדיקות ונראה מה יגיד...

אבל מה זה אומר מיילדים? סתם ככה מחליטים ונותנים זירוז ומיילדים?
  • לפי מה שאני יודעת מיילדים בקיסרי..

אבל חכי, בואי נראה מה יהיה, נחכה לתוצאות ובעז"ה יהיה בסדר!!

אם את צריכה לדבר ורוצה נייד - בשמחה
  • היי מאמי
    לי הייתה רעלת הריון!
    רעלת הריון מתבטרת ב3 דברים למרות שלא תמיד חייב שיהיה לך את שלושתם
    1- לחץ דם גבוה
    2- חלבון בשתן
    3- בצקות
    לי היה את שלושתם, הייתי פשוט במעקב במרפאה להריון בסיכון, נבדקתי כל שבוע (לחץ דם+איסוף שתן לחלבון- כמובן ש3 פעמים ביום הייתי מודדת לעצמי לחץ דם)
    בשבוע 38+4 הלחץ דם שלי קפץ לשמיים והחליטו ליילד אותי, נתנו לי זירוז ותוך 12 שעות ילדתי לידה רגילה.
    האמנם הילדה יצאה קצת קטנה וזאת בגלל הרעלת, השליה לא מספקת זרימה טובה לעובר.. ילדתי את הנסיכה 2.200
    זה לא מחייבת לידה קיסרית ואין שום קשר לכך לפי מה שידוע לי.
    בהצלחה
  • זה לא מחייב קיסרי, גם ליאת היתה עם רעלת וילדו עם זירוזים

ומה זה גבוה- כמה ל"ד? ועדיין לא הבנתי איזה בדיקת דם עושים לזיהוי רעלת

• אין בדיקת דם לרעלת
    זה לחץ דם גבוה וחלבון בדרך כלל בשתן
    גבוה?? מעל 140/90
    לי לפני הזירוז היה 171/113
    בכל מקרה עושים מעקב גם של בדיקות דם למינהם.. לא שכל כך קשור לרעלת אני חושבת, פשוט לראות שהגוף מאוזן ולא משתולל יותר מדי.
    בתאכלס לא מרגישים כלום עם רעלת אולי טיפה כאבי ראש וכאלה בגלל הלחץ דם
    יהיה בסדר מאמי זה לא סוף העולם
  • נופקי תודה!

סיווני - זו לא בדיקת דם לזיהוי רעלת. זו בדיקת דם רגילה בה בודקים גם תפקודי כבד, בלוטת תריס ועוד כמה דברים. הוא אמר שאם התפקוד שלהם לקוי אז זה מצביע על רעלת. וזה בנוסף לבדיקת לחץ דם.

המשקל של הבובה שלי טוב. אבל יכול להיות שהיא קצת גדולה בהערכה בגלל רעלת ובמציאות תיוולד יותר קטנה? ואני לא מדברת על זה שבכל מקרה תמיד יש טעויות בהערכה?
  • ג'ני יקירתי..
    מה שלומך?...
    אז כמו שכבר ענו לגבי הרעלת הריון זה קריטריונים של לחץ דם+חלבון בשתן+בצקות....
    ולא מדובר על בצקות ברגליים אלא בידיים ובפנים...
    הבדיקת דם זה עניין של תפקודי כבד כי ברעלת הריון הכבד עלול להפריש איזה הורמון או משהו כזה שעלול להיות מסוכן לעובר.....לכן בודקים בבדיקת דם...
    תלוי מאוד מה חומרת הרעלת..בגדול מעדיפים לילד בהתחלה מנסים עם זירוזים וטבעי..כמובן אם החומרה לא קשה וזה לא מצב חירום...
    במידה ולא הולך אז מנתחים קיסרי...

יהיה בסדר מחשבות חיוביות..
    אני פה תמיד אם את צריכה לדבר....
    ותעדכני מה קורה בובה...

• מתוקה שלי, אני שמחה לקרוא שזה לא מחייב קיסרי.. סורי שהטעיתי ומקווה שלא הלחצתי, אבל רשמתי לך שאופן היילוד הוא לפי מה שאני יודעת, וכנראה שאני לא יודעת מספיק טוב בעניין הזה...

סורי נשמתי
  • ג'ני,
    מה נסגר? אני רוצה לשמוע שהכל בסדר ברגע שאת יודעת שהכל בסדר....!!!! וחוץ מזה, אותי תמיד מנחם לדעת שהבננות שלנו כבר מספיק חזקות לצאת החוצה ולהיות בריאות ושלמות אפילו ממש היום....אז מה שלא יהיה מקסימום יוציאו לך אותה מוקדם יותר
  • לא ממש יודעת אבל זה עלול להיות מסוכן לך ולעובר. לכי להיבדק. בהצלחה ותרגישי טוב. תעדכני

• בובה לא נעים

• מאמי אני מקווה שהכל בסדר
    [

• תודה בנות!

זה מרגיעלדעת את כל מה שאתן מספרות!

סתיו מתוקה - אני מסכימה איתך ולכן הדאגה שלי היא לא מטורפת אלא קצת פחות
  • אני מקווה שכבר ענו לך...אני לא יודעת לענות לך
    בכל אופן אני מקווה בשבילך שזאת לא רעלת הריון

• אני לא חושבת שזה מחייב משקל קטן של העובר... (לי היה מספר אסטרונומי של חלבון בשתן, והביאו לי זירוז 3 פעמים פיטוצין שלא עזר חחחחח ובסוף שמו זירוז אחר וילדתי 3.860 )
    זה נשמע מפחיד "מילדים" אבל זה לא כזה נורא, מיילדים, זה כמו שבשבוע 40+ מחליטים ליילד.

ברעלת אין מה לעשות, רק מעקב, ויילוד.
    כמו שנופקי כתבה, היא הייתה במעקב ובסוף ילדו אותה.
    נגיד איפה שאני ילדתי, הסבירו שהם ברעלת מיילדים ב38 (מנסים להגיע לשם בהתאם לנתונים במעקב כמובן) גם אם הרעלת לא כזו חמורה, כי זה מעיק להיות במעקב כה צמוד ומשבוע 38 זה גם ככה רק צבירת משקל...

בקיצור כל עוד את במעקב אז אין לך מה לדאוג !!!!!!!!!
  • מיצי תודה רבה מתוקה
  • הכוונה לבצקות זה בעיקר ברגליים!! הרגליים שלי היו כמו שני בלונים
    בכל מקרה תהיי במעקב אל תזניחי
    לי עשו הערכת משקל לפני הלידה ואמרו לי 2.800
    וילדתי 2.240
  • והכי חשוב שלא תלחצי מזה!! כי לרוב לא מרגישים כלוםםםם!!!!
    אולי טיפונת כאב ראש בגלל הלחץ דם, תהיי רגועה זה הכי חשוב לך ובובי הקטן
  • לי היתה רעלת הריון..יילדו אותי בקיסרי בשבוע 34..הילדה שלי נולדה במשקל 3360 חמסה חמסה חמסה.. משבוע 29 בערך התחילו בעיות עם לחץ דם גבוה של 140/110 + ואז שהייתי במוניטור רגיל לחלוטין בסורוקה שמו לי מכשיר שמודד לחץ דם והמכשיר התחיל לצפצף הסתכלתי והיה רשום 179/119 וככה החליטו ליילד..היו לי בצקות אייומות הייתי ניראת כמו היפופוטם כולל בצקות בבטן עצמה מכול בדיקת אולט' הייתי צורחת לרופא מכאבים שהיה נוגע בבטן..חלבון בשתן היה לי +4..
    [url=http://www.familylobby.com]

[url=http://en.picjoke.net]
  • מאמי אני לא מפסיקה לחשוב עלייך מקווה שהכל יצא תקין

• עדן תודה רבה!
  • מותק שלי, קיבלת תשובות מבנות שחוו את זה על בשרן ואין טוב מזה.... לפחות בינתיים עד יום ראשון.

מה שחשוב זה שגם אם במקרה קיצוני יחליטו ליילד- את כבר בחודש תשיעי מה שאומר שהעובר מפותח לחלוטין.

המון בריאות!
  • מסכימה עם החייכנית שמעלי.
    (את יודעת שאנחנו בנות דודות?) חחחח סתם בדיחה פרטית

• מכירה מישהי שהיה לה רעלת הריון
    ילדה ב36+5
    ברוך השם יצא לה ילד מקסים שמשקלו היה 3750
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה