אנדומטריוזיס - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' ישי בוקר טוב,
    הרופא נשים שלי אמר שלאור התלנות שאני מציגה בפניו אני ככל הנראה סובלת מאנדומטריוזיס.
    השאלה שלי היא:
    אני מנסה להיכנס להריון שוב (מאחורי 2 לידות תקינות ב"ה). גם בהריונות הקודמים לא היה לי קל להיכנס, המתנו כמה חודשים טובים. האם הדם המוגבר שנוצר כעת גם על דפנות החצוצרה יכול למנוע כניסה להריון? או שהזרע אכן יכול לעבור "מחסומים" אלו של דם ?

הפנו אותי לצילום רחם, אני מאוד חוששת מהסיכונים שמתלווים לבדיקה אבל יודעת שאין ברירה...

אגב, עוד שאלה: בצילום פותחים סתימות בחצוצרה אבל מי שסובל מהתופעה הזאת של אנדומטריוזיס כל הזמן נרקם הדם באותם מקומות, אז זה אומר שגם אחרי הצילום תיווצר שוב חסימה? איך מתמודדים עם זה?

תודה ושבת שלום!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לפי הדברים שלך אני מבין שאת לא ממש מבינה מה זה אנדומטריוזיס. כדאי שתקראי או תשמעי הסבר מדוייק יותר מהרופא שלך. בכל מקרה אין שם דם על הדפנות של החצוצרות.
    צילום רחם לא נועד לפתוח חסימות בחצוצרה.הוא נועד לודא שחלל הת=חצוצרות פתוח ושמעבר חומר הניגוד תקין. הסיבוכים של הבדיקה לא רבים. היא פשוט לא נעימה.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה