ייעוץ לגבי שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, אז כחלק מהמאמצים לשפר את איכות חיינו בבית מבחינת עומס בחפצים, החלטתי לנסות להעביר את אמילי לישון במיטה.

התחלתי את זה מהיום בבוקר ובנתיים נראה לי שהולך סבבה, אני לא רואה סימנים לפחדים או לאי נוחות.
    מקווה שיהיה בסדר.

אני צריכה ייעוץ מכן:
    אם אמילי יונקת ולא נרדמת תוך כדי הנקה אבל אני רואה שהיא עייפה אז אני שמה אותה לישון, אבל אני שמה לב שהיא לא יודעת להרדים את עצמה וממש דקה אחרי שאני מניחה אותה היא מתחילה לבכות ונרגעת רק כשאנחנו מרימים אותה על הידיים.

אני יודעת שהיא בקושי בת 3 שבועות והיא צריכה אותנו ואת החום והחיבוק, אבל בכל זאת הייתי מצפה שהיא תוכל לפחות כמה דקות לשכב בשקט במיטה (אפילו אם לא לישון).
    האם יש לכן טיפים בנושא? איך לגרום לה "לשעשע" את עצמה במיטה?
    האם מובייל הוא פתרון טוב?

אשמח לכל תגובה
18 תגובות
עמוד 1
  • לגביי הרדמות עצמאית- היא עדיין לא אמורה לדעת לעשות את זה. כי היא עדיין לא מפרישה איזה הורמון. זה רק לקראת גיל 5 ח' .
    וזה שהיא לא שוכבת במיטה בכיך שלה זה כי המיטה חדשה!
    תשחקי איתה בפנים, שימי לה מובייל, בקיצור תעשו שם משהו שתכיר את המקום החדש!
  • תראי, באופן כללי כל הקטע של המיטה חדש לה, זה מקום חדש
    עם ריח חדש עם מראה חדש, עם מרחב ועומק חדשים, שלא כמו האמבטיה שהיתה רגילה אליה
    אז יהיה לה קצת קשה להסתגל

ולהירדם- צריך ללמד את הקטנים
    הם לא יודעים לעשות את זה לבד

אני משתמשת בשיטה של לעטוף אותה- רק ביום בכל אופן
    זה חמים ונעים להם- הם אוהבים את זה
    וכמובן טופחת על הבטן או הגב, מלטפת ואומרת שששש....
    מה לגבי מוצץ- לוקחת?
    אולי זה יוכל לעזור....
    וכן , את צריכה להרים ולחבק אותה כשהיא בוכה אבל להוריד אותה שהיא נרגעת
    אלא אם כן את רוצה שהיא תרדם עליך (תלוי באיזה גישה את נוקטת , ולפי מה שאני זוכרת את כמוני)

• לגבי המיטה- זה בסדר כרגע, אני דיברתי על זה שהיא לא יודעת להירדם בעצמה באופן כללי בלי קשר איפה היא נמצאת..

אבל מיכלי, תודה על הטיפים, אני איישם.
    אבל הקטע של לא להירדם עליי זה בעייתי כי לרוב היא נרדמת על הציצי
  • נכון ככה זה בהתחלה
    גם אצלי היתה נרדמת על הציצי..

אבל נניח כשאת שמה אותה במיטה, (אחרי שנרדמה על הציצי) מה קורה?
    אצלי היתה קמה ישר, אז הייתי ממשיכה להאכיל אותה

• אז אני מעירה בכוונה באמצע ע"י החלפת טיטול.

אם היא נרדמת על הציצי זה פחות בעיה, אין מה לעשות עם זה כרגע.

השאלה שלי התייחסה לפרק הזמן בעיקר במהלך היום שהיא ערה ואיך שאני מניחה אותה היא מתחילה לבכות למרות שהיא עייפה וצריכה להירדם
  • הי בובי

• מיטלי, אם את מדברת על טרמפולינה, אז אני אישית נגד טרמפולינות (סליחה
  • אז תענייני אותה במיטה. שימי לה ספר כזה שחור אדום לבן מסביב למיטה (לא דיברתי על טרמפולינה דיברתי על נדנדה שיש לה תנוחת עירסול מעולה. אבל זו כבר החלטה שלך....)

ובקשר לסלקל.. למה את מרגישה אשמה? לא מיליוני תינוקות גדלים ככה זה לא שאתם נוסעים כל היום מרחקים....? אל תחמירי עם עצמך בובה

• אהה... לא מכירה נדנדות כאלה...
    יש לך קישור לתת לי??

לגבי הספר- באמת יש לי אותו, ואני שמה אותה כמה לדקה-2 על הבטן ואת הספר מסביב, אבל לא נראה שהיא מסתכלת בו או משהו...
  • או מאמי, שאלה טובה
    גם אנחנו עדיין עוסקים בפיצוח שלה

• וואי וואי שירה, אם הבת שלי תהיה בת חודשיים ועדיין לא תדע להעסיק את עצמה אני נראה לי תוקעת כדור בראש
  • http://www.mybabylove.co.il/product.asp?productid=371
    זה הכי דומה למה שהיה של תמרי.

ישנה התאמה לתינוקות בני יום, את תמרי הייתי שמה שם כשידעתי שכואבת לה הבטן, תנוחת העירסול של הנדנדה היתה עוזרת לה והקקי פשוט היה יוצא רק שם

• מיטל יווו יש לי את אותה נדנדה בדיוק

• מיטלי
    לא התכונתי הרם הורד קשוח.... כמו בגיל 3 חודשים ומעלה
    אפילו עם יותר הרם והחזק חחחחחח

וגם- אין מה לעניין אותה במיטה כשהיא צריכה לישון
    היא לא צריכה גירויים כשהיא עייפה...
    מה שאני עכשיו קוראת זה לא להגיע למצב של עייפות יתר ולא לפספס את החלון הזדמניות לעייפות
    וגם לא להציף בגירויים
    לפני השינה מעבירים את הMODE למצב רגוע בלי גירויים ומשחקים
    וזה מגיל 0

• מיכלי, להעביר לMODE של שינה את בטח מתכוונת לשנת לילה..

אני להיפך מנסה להרגיל אותה ביום לישון עם אור ורעש, לא סביבה סטרילית.

בלילה כמובן מה שאת אומרת זה נכון (רק מוזיקה שקטה אני לא שמה, השאר הכל לפי טיפים שלכן).

מוצץ היא לא לוקחת- שזה בעצם מה שרציתי.

בקיצור- נקווה לטוב
  • לא לא
    מוד של שינה גם ביום
    רק עם אור ומוזיקה או טלויזה ברקע
    אפשר גם אפשר

ובכלל- אני מקוה שכל זה אחרי אוכל טוב, החלפת טיטול, פעילות קצת כשהיא ערה
    ואז כשאת רואה סימני עיפות ישר למוד של שינה
    לא לפספס את הסימנים.

• מה שאני הבנתי מג'ני שהיא רוצה שאמילי סתם תתעניין לעצמה במיטה לאוו דווקא לישון ובגלל זה הצעתי את מה שהצעתי. לא למטרת שינה.

אני בעצמי אפילו את המגן ראש קניתי לבן תחרה כי כל דבר מגרה את תמרי , הוצאתי את המובייל, גם ביום אני מעט מחשיכה וכן שיהיה טיפה שקט.

אני בכל אופן לא מסכימה עם הגישה "שיתרגל לישון באור ורעש" אני חושבת שבדיוק כמונו ככה גם הם ושזה לא מכבד אותם ככה. אבל זו דעתי ואם תשאלי את חתיכי הוא יגיד לך שזה מעצבן אותו שאני מתנהגת ככה - חח שיתעצבן אני מחליטה

• ברור שאני לא עושה מסיבות טראנס בבית בזמן שהיא ישנה, אבל אני לא עושה דממה בבית במהלך שנת היום.

בכל מקרה- אני רואה שיש דעות שונות ומגוונות ואין מה נכון.

לגבי זמן ערות- אני אפתח שרשור נפרד כי גם לגבי זה יש לי מה לשאול
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה