שאלות על הפלות והריונות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לך,
    לא כתבתי לך הרבה זמן (הייתי צריכה זמן התאוששות...), בחודש האחרון עברתי הפלה שלישית, מתוך 4 הריונות שהיו לי: 1 חוץ רחמי, ו- 2 הפלות כימיות לפני שנה וחצי, ועכשיו גם כנראה הפלה כימית- הבטא הייתה ביום האחרון שבדקתי 273 זאת אומרת שהגעתי עד לשבוע 4+6 (הוכפלה ברמות טובות מאוד עד אז) ויום אח"כ (ערב יום כיפור) התחילו לי כאבי בטן כמו כשיש ווירוס- ואחרי כמה שעות היו לי הקאות ושילשולים... שיצאתי רועדת מהם. (בהפלות הקודמות היו לי כאבי בטן חזקים מאוד שהיו הסימן להפלה)
    יומים אח"כ עשיתי בדיקת בטא והורמונים רק בגלל שדאגתי ובאמת הכל היה בירידה. :-(
    הבטא התאפסה בשבוע שעבר ומייד התחילו איתי שוב טיפול איקקלומין בגלל שעדיין לא התפתחו לי שום זקיקים רציניים...
    רשמית הרופאה שלי אמרה שפעם הבאה שאצליך להכנס להריון יתנו לי יותר תמיכה- עד עכשיו קיבלתי זריקת אוביטרל אחת באזור הביוץ ותמיכה של אוטרוגסטאן. ורוצים להביא לי פעם הבאה כמה זריקות אוביטרל.

1. האם יש דרך למנוע את ההפלה במצבים שההריון אף פעם לא מצליח לעבור את הבטא 200 ומשהו?
    2. האם זריקות אוביטרל באמת עוזרות בתמיכה בהריון?
    3. אני נמצאת כרגע אצל רופאת פוריות, האם כדאי לשקול לפנות לרופא אחר שמומחה להפלות?
    4. יש סיכוי שרופא כזה ימליץ על טיפול אחר או יותר טוב?
    5. איך קוראים לרופא שמומחה להפלות?
    6. אני כרגע חודש 3 יהיה בטיפול איקקולמין (חודש 2 הצלחנו... רשמית) האם אתה ממליץ להמשיך עם טיפולי איקקולמין או לעבור לזריקות? (המטרה של הטיפולים הייתה לעודד ביוץ בחצוצרה שמאלית שלא חסומה ובד"כ לא מבייצת, הימנית החסומה בד"כ מבייצת).

תודה רבה מראש! ושנשמע רק בשורות טובות!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    1. כדי למנוע הפלות חוזרות צריך ראשית לעשות בירור. בד"כ מקובל לעשות בירור אחרי 3 הפלות.
    2. כן, אם הבעיה היא בתפקוד השחלות לאחר הביוץ( הגופיף הצהוב )
    3. אם את מתרשמת שהיא לא מיחסת לעניין מספיק חשיבות, כן.
    4. לא. הוא רק יעשה את הבירור. בהתאם לתוצאה יוחלט על השינויים בטיפול
    5. אין לזה שם. מתעסקים בזה רופאי פוריות או פרינטולוגים( מומחים להריון ולידה )
    6. כדאי למצות 3 מחזורי טיפול עם איקקלומין לפני שעוברים לטיפול בזריקות.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה