איך מטפלים בהרטבה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אולי מישהי יודעת? טיפלה?
    יותם כבר גמול שנה וחודשיים ועד עכשיו הכל היה תקין
    בחודשיים האחרונים הוא מרטיב כל לילה

20 תגובות
עמוד 1
  • גם לנו היתה תקופה כזאת.
    ייחסתי את זה למעבר דירה+כניסה לגן החדש... זה מאוד אופייני לתקופות כאלה.
    אני מקפידה לא לתת לו לשתות מים סמוך לשינה ולא באמצע הלילה (כבר לא חם - הוא לא חייב את זה...).
    כמובן שלעשות פיפי לפני השינה.. וחוץ מזה - אין מה לעשות. זה יעבור לבד.
    יש תקופות כאלה.
    הוא מתעורר מזה או ממשיך לישון?
  • הוא לא מתעורר מזה ..
    זה ממש לא מתאים לו, הוא כזה ילד עצמאי
    הוא גם לא שותה באופן חריג לפני השינה

זה נכון שזה התחיל עם הכניסה שלו לגן עירייה - אבל נראה שטוב לו שם...
  • אני חושבת שבגיל הזה לא עושים עדיין כלום. גם איש מקצוע יגיד לך אותו דבר.
    לנו היתה תקופה יבשה לחלוטין ויום בהיר אחד (לילה כהה אחד) שחר פשוט התחיל לפספס כללללללללל הזמןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן. בסוף אחרי כמה חודשים התיאשתי ועברנו לפול אפס בלילה. עכשיו לדעתי אפשר לנסות שוב לגמול אותו אבל אין לי כוח
  • זה בדיוק העניין - ההרטבה היא קצת תוצר של הדחקה של כל מיני קשיים שהוא התמודד איתם... זה חלק מהתהליך של ההסתגלות לשינוי.
    אני בטוחה שזה יעבור כלא היה.
    אצלנו זה התמעט מאוד!
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • אז מה לעשות?
    לתת שיברח לו?
    ת'אמת אני מותשת.. זה כל לילה
    ואני לא מדברת רק על הכביסות שזה גורר..
    היות ויותם לא מתעורר מזה - הוא יכול לישון עם פיפי עד הבוקר, ועכשיו בלילות קריר
    אם הוא ישן רטוב הוא יהיה חולה
    אז אני חצי לילה לא ישנה - אני כל פעם צריכה ללכת לבדוק שלא ברח לו- ואם ברח לו אז להתחיל לנקות, להחליף...

אוף,
    היתה תקופה שהייתי לוקחת אותו לשרותים בלילה אבל קראתי שזו טעות
  • אין לך מה להעיר אותו לעשות פיפי כי זה לא יעיל. הוא עושה מתוך שינה וזה בדיוק אותו דבר כאילו בורח לו...
    כשאת רואה שבורח לו באמצע הלילה - לדעתי תעירי אותו בעדינות ותגידי לו בפשטות, יותם הפיפי ברח לך בוא נחליף לך בגדים ומצעים. כלומר לעורר אצלו מודעות לזה שבורח (בלי כעס) אולי הוא יתחיל להתעורר לבד מזה - שזה כבר התקדמות.

חוץ מזה - אל תעזי לחזור לחיתולים - זה לא יגרום לו להפסיק להרטיב - להיפך.
  • זה בדיוק מה שאני עושה- מעירה אותו בעדינות להחליף לו..
    כמובן שאני לא כועסת עליו

אבל בבוקר הוא בכלל לא זוכר את זה

• את תראי שזה יעבור מאליו
    קבלי
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • קודם כל תקחי בחשבון שהלילות הרבה יותר קרים עכשיו וזה משפיע עליהם
    תעשו שבדיוק לפני שהוא נכנס למיטה שיכנס לשירותים לעשות פיפי
    לתגמל אותו מלא ... להגיד לו שאם בבוקר יקום יבש ולא יברח לו הוא יקבל בלון בועות סבון משהו קטן שהוא אוהב אחרי שתבואי לקחת אותו מהגן
    והרבה לדבר להסביר אתה ילד בוגר ילדים בוגרים קמים בלילה לעשות פיפי בשרותים

אני בטוחה שזה יעבור מהר מאוד

• לחיתול אין צורך לחזור, אבל הייתי עושה את מה שצ' הציעה- לשים בלילה תחתוני גמילה.
    אני מאמינה שזה יעבור לו לבד, אבל עד אז אפשר להקל על שניכם עם תחתוני הגמילה האלו
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• בן כמה הוא? (לא מצליחה לראות את הסרגלים מהעבודה....)
    אני הצלחתי לגנול את גל באמצעות מרפאת קושניר (תחפשי בגוגל).
    אחרי חודש וחצי שהתחלנו היא יבשה לגמרי
  • הוא בן 3.5
    גמול מגיל שנתיים וקצת!!!!
    עד עכשיו בכלל לא היו בעיות, רק מתחילת ספטמבר זה התחיל
    ואין מצב שאני שמה לו תחתוני גמילה - הוא לא יסכים בחיים
    הוא יעלב מזה
  • הי
    א לא לחזור לטיטול
    ב תנסי תחתוני גמילה
    ג בלילות כבר קר תלבישי לו פיגמה+שמיכה חמה
    ד תתגמלי אותו בבוקר על לילות יבשים {פרס ממתק קטן וכו}
    ה בהצלחה
  • לא לעשות כלום. גם לא להחליף לו. בבוקר תקלחי אותו שלא יהיה ריח של פיפי.
    קר בלילה!!! תלבישי טוב ותכסי. זה עובר גם לאלה הייתה תקופה שכל לילה היא הייתה מפספסת. סיוט. ופתאום זה עבר.

[

[
    [URL=http://www.siz.co.il/]
  • אז מדובר במקרה אחר ממה שהיה לגל, כי היא אומנם נגמלה ביום מגיל שנתיים חצי אבל בלילה לא ורק בזכות המרפאה היא הצליחה להיגמל...

[
  • טוב אנחנו עדיין עם חיתול בלילה (גמילה ביום רק בגיל 3.2)..
    חיתול ותחתוני גמילה זה לא אותו דבר ?
  • חיתול ותחתוני גמילה זה ברעיון הכללי אותו דבר אבל מבחינת הילד זה לא. אני לפני שהחלטתי להתיאש ולקנות פול אפס התלבטתי המון זמן כי פחדתי שהוא יעלב מזה שאני לא בוטחת בו ובלה בלה... אבל אנחנו קוראים לזה תחתוני לילה ואמנם הוא אמר לנו פעם שהתחתוני לילה זה קצת כמו חיתול (טוב הילד לא טמבל...) אבל הוא זורם עם זה. אני כבר לא יכולתי עם הכביסות והריח המסריח והמקלחת כל בוקר. התיאשתי. האמת שהוא די התלהב מה"תחתוני לילה". יש על זה ציורים של מכוניות אז זה הגניב אותו ועכשיו הוא די רגיל לזה אז פשוט זורמים... מידי פעם הוא מבקש לישון בלי ואני זורמת. פעם הוא קם יבש ופעם יבש כל הלילה אבל על הבוקר בורח לו.

ילד יפה של אמא
  • גם אני בסרט הזה
    מהרגע שגמלתי אותו הוא היה מתעורר יבש לגמרי בלילה ומאז שנולד לו אח הוא רק מפספס, אפילו בשנת צהריים... זה מטריף!

אני שמה לו טיטול בלילה, עכשיו אחרי שקראתי תגובות אני כבר לא בטוחה שזה נכון...

אוף, מה עושים
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אני לא חושבת שיש אמת אחת
  • היי,
    בהרטבת לילה לא מטפלים באופן מקצועי עד גיל 5 לפחות (בדר"כ - בין 5 ל - 6).
    לא קראתי המשך אחרי ההודעה הראשונה שלך, אז אולי אמרת... יש סיבה נראית לעין לרגרסיה הזו?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה