חזרתי מטיפת חלב ואני ממש מבואסת!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוף..חששתי מזה וכנראה שצדקתי...
    אגם עלתה רק 40 גרם בשבוע האחרון

15 תגובות
עמוד 1
  • לא נורא את מניקה?

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
  • כן אורלי אני מניקה.....
    קבעתי תור לרופאת ילדים שלה לראןת מה היא חושבת....

• מאמי, אל תהיי עצובה, למרות שאני מבינה מעולה את הדאגה שלך!
    אבל בסוף כולם גודלים, תאמיני לי, אין אופציה אחרת!
    אצלי בריאל מאז שנולדה תמיד הייתה באחוזון 25, פעם עלתה ל50
    ושוב ירדה. כל ילד גודל בקצב שונה, לכן בחיים לא הלכתי "לפי הספר".
    השבוע היא עלתה 40 גר' ושבוע הבא היא פתאום יכולה לתת קפיצה ולעלות 200גר'.
    מה שאני מנסה להגיד לך - תרגעי, היא גודלת והיא עולה (לא משנה כמה, העיקר
    העלייה) והכל יהיה בסדר, אני מבטיחה לך!
  • הי גם אצלי היה כך היא עלתה 42 גרם בשבוע וחצי והספתי לה סימילק ומאז היא הרבה יותר רגועה
    בהצלחה בובה
  • בובה יהיה בסדר מקסימום תוסיפי לה מטרנה או סימילק
    תעדכני מה קורה

• מאמי קודם כל תרגעי הכל בסדר. אגם נמצאת במשקל תקין נכון? כמה היא שוקלת?

תתייעצי עם הרופאה, אני מבינה לליבך שאת רוצה לראות את אגם עולה זה כל כך מתסכל! אם יש צורך תוסיפי לה פעם ביום בקבוק.
    בעצם לפני הוספת בקבוק הייתי פשוט כן מעירה אותה כל שלוש ארבע שעות לאכול.

אל תדאגי בובי יש שבועות כאלה וכמו שנאמר השבוע היא עלתה רק 40 גרם שבוע הבא היא יכולה לעלות גם 300
    אל תשכחי שמאוד מציק לנסיכה בבטן בגלל היציאות.

• ממי כתבתי לך במייל מה אני חושבת
    אבל רק תוספת קטנה - אין צורך לשקול ילד כל שבוע, אין שום סיבה - עכשיו בביקור האחרון בכלל לא שקלו לי את נועם כי בדקו שבועיים קודם ובשבילם כל שבועיים זה לא אינדקציה לכלום
    שבוע עולים ככה שבוע אחר כך מכסים על זה

עדיף שלא תרוצו לרופא - סתם מחלות וחולרות

• מה אתן אומרות? לתת בקבוק מטרנה בלילה לפני השינה?

• אבל רגע, מה אמרו בטיפת חלב?
    כן לתת לה תוספת תמ"ל?
    או אולי להאכיל אותה יותר- בהנקה?

אני חושבת שכן לתת בלילה מטרנה /סימילאק
    זה מחזיק ליותר זמן לדעתי...

• מיכלי עזבי אותי מהם האחות אמרה לי שלא טוב לשקול שבוע אחרי שבוע ואז קבעה תור לשקילה בשבוע הבא לי נראה שכדאי לתת מטרנה בערב רק אני מקווה שזה לא יגביר גזים זה הדבר היחיד שמפחיד אותי

• האחות צדקה באמירה הראשונה שלה - ואז יצאה פוסטמה ברמות

• :) אוי סיון דייייייייייייי נו תמשיכי....
    אבל לא אמרת מה את חושבת...לתת בקבוק לפני השינה?

• כן

• ירדן רק שתדעי
    גם לי היה את אותו הסיפור עם נהוראי בשקילת חודשיים
    הוא לא עלה הרבה - והאחות המליצה לי לתת לו תוספת בקבוקים

שאלתי בפורום לה לצ'ה (בהשארת מיכל אני חייבת להגיד)
    וענו לי שם, שזאת טעות לשלב בקבוקים כי זה רק גורם לגוף להפחית בחלב

אם את מרגישה שאין לך חלב, או שאגם לא שבעה מההנקות - וזו הייתה ההשערה שלי
    אני מדביקה לך את התשובה שהחזירו לי
    אם בא לך וזה יעזור אז למה לא:

כאשר יש חוסר אמיתי בחלב, התינוק אינו עולה 650 גרם בחודש! זאת עלייה יפה, ואינה מדאיגה כל עוד אין משהו אחר שמדאיג אותך. הבעיה עם ההמלצה של האחות היא שזה לא מצב חירום הדורש תוספת, והיא גם לא הציעה פשוט להניק הרבה ולעקוב בעוד שבועיים, כמו שנהוג במצבים כאלה. אחיות טיפת חלב אחרות, שעברו קורסי הדרכה להנקה, היו מדריכות אחרת....
    אז מה עושים עכשיו? ראשית, תעקבי על הכמות של התוספת שאת נותנת. תרשמי כמה הוא מקבל בסה"כ כל יום. ואז את יכולה לעקוב ולודא שכל יום את מורידה קצת, ולא מעלה. ואז אפשר לחזור בהדרגה להנקה מלאה.
    שנית, תנסי לתת את תוספת לפני או באמצע ההנקה, בכמות קטנה, נגיד 30-60 מ"ל, ולנסות לסיים כמעט תמיד בהנקה. המטרה כאן זה לשמור על האהבה של התינוק להנקה. אם הוא נרדם עם קיבה מלאה על השד, ולא עם בקבוק בפה, זה מאוד יעזור במניעת ההתאהבות בבקבוק.
    כאשר את מתארת התנהגות שונה של התינוק לאחר בקבוק, קשה לי מרחוק לדעת האם זה באמת מרעב או לא. הרי העובדה שתינוק מסכים לקחת בקבוק אינה הוכחה שהוא היה צריך אותה. זה כמו לתת לילד עוגת שוקולד- אוכלים גם אם שבעים.
    מה הכוונה תוספת הנקות? לנסות לתת הנקה בכל הזדמנות, ולהמנע נסיונות הרגעה רבים של מוצץ וכדומה. לפעמים תינוק קצת בוכה שעה לאחר ההנקה- לתת הנקה ולא לנסות לטייל ולהרגיע. כל ה"נשנושים" הקטנים האלה מצטברים לקלוריות חשובות.
    חשוב להציע 2 השדיים בהנקה (לא חובה אם זה רק "נשנוש" בין לבין).
    המינון לפי הספרות של חילבה, למטרת הגברת חלב, הוא 9 כמוסות ביום: 3 בבוקר, 3 בצהריים, 3 בערב.
    לגבי שאיבה- אפשר לשאוב אם התינוק אינו מסכים לינוק, אבל אם הוא כן מסכים, הוא יגביר יותר טוב מהמשאיבה. הרי כמות החלב שתינוק יונק הוא לא אותו הדבר כמו שהמשאבה מוציאה.
    אם יש לך זמן ורצון, אפשר לעשות מרתון שאיבות, למשל ליום או יומיים. לא צריך ליותר. במרתון של שאיבות, אפשר למשל לשאוב כל שעה בבוקר, כל שעתיים בצהריים וכל 3 שעות בערב. לא צריך לשאוב להרבה זמן, אפשר רק 5 דקות. המטרה לתת מסר הורמונלי לגוף להגביר מהר את כמות החלב.
    אחרי יום-יומיים תראי יותר חלב, ואפשר לחזור לרק הנקות לעוד כמה ימים. העיקר להוריד בהדרגה את התוספת, במטרה לתת לתינוק מוטובציה לינוק הרבה.
    בהצלחה!

• 1. את לא צריכה לשקול אותה כל שבוע. <מה את הולכת רק לשקילה או שהם אומרים לך להגיע וקובעים לך תור?>

2. אם את רואה שהיא באמת לא עולה יפה במישקל זה אומר שהיא לא אוכלת מספיק חלב- כי בגיל הזה הם אמורים לעלות- אז אני מציעה שתשלבי תמ"ל!

3. לפנטיות הנקה- אני מבקשת לא להגיב על התגובה שלי- תודה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה