שקיפות עורפית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,

אני נכנסת לשבוע 9 ואני רוצה לקבוע לעוד 3 שבועות בדיקה לשקיפות עורפית.
    רופא הנשים שלי, דר' יואב פלד, מבצע את השקיפות העורפית באופן פרטי.
    דרך קופת חולים כללית נתנו לי רשימה של רופאים שמבצעים את הבדיקה והיא עולה 110 ש"ח.
    אני לא יודעת מה לעשות??????
    את האולטרסאונד הראשון ואולטרסאונד דופק עשיתי אצל הרופא שלי וממש בא לי לעשות גם את השקיפות עורפית, כי הוא מקסים והוא כבר מכיר אותי.
    מה אתן עושות??
    אתן חושבות שיש החזרים לגבי בדיקה פרטית?

34 תגובות
עמוד 1
  • את צריכה לבדוק את זה מול הקופה
    יש החזרים רק לרופאים שיש להם הסדר עם הקופה

• את יכולה לעשות שקיפות אצל כל רופא ולבקש ממנו שירשום לך בקבלה ייעוץ גניקולוגי (ולא שקיפות עורפית) כל הרופאים הפרטיים כבר יודעים.....
    ואת מקבלת החזר מקופ"ח על 75% מהסכום ז"א שיוצא לך לשלם 100 שקל על השקיפות......אם את רוצה הסבר יותר נרחב...תגידי ואני אפרט לך...אני עשיתי את זה ב-2 ההריונות הקודמים....
    בהצלחה!!
    רווית
  • אכן בדקתי מול כללית ויש החזר של 75 אחוז מהמחיר, אבל יש הגבלה של כ-2900 ש"ח של החזרים.
    השאלה אם לא כדאי לשמור את הכסף לבדיקות יקרות יותר או שאין למה לשמור?

• רווית אני אשמח לשמוע פרטים גם
    התלבטתי מאוד אם לחפש רופאים פרטיים לעשות את הבדיקות או לעשות דרך הקופה בינתיים קבעתי דרך הקופה
    אני אשמח לשמוע איך עשית זאת ובאיזה קופה את ?
  • אני חושבת שמיותר ללכת לרופא פרטי..
    אני את הכל עוברת אצל הרופא שלי מלבד בדיקות מסויימות שאינו מבצע.
    לשיקולך...
  • ומה שהוא לא מבצע את לא בודקת אם אולי הוא נותן באופן פרטי או שאת בודקת מול הקופה איפה את יכולה לעשות?

אני ממש מרוצה מהרופא שלי שבגלל זה אני שוקלת לעשות את הבדיקה הזו אצלו באופן פרטי, כי הוא לא עושה אותה דרך הקופה.

• באיזה קופת חולים את?
    באיזה איזור את גרה?

אני במכבי ואני מאיזור ראשון לציון...עשיתי את הבדיקה ב 3 ההרינות אצל
    הרצל עמרן-
  • אני בכללית מאזור המרכז.
    הרופא נשים שלי מראש העין- דר' יואב פלד.

• בנות, בדקתי כמה יעלה לי שקיפות עורפית באופן פרטי, אבל אצל הרופא שלי: 700 ש"ח.
    כמובן שיהיה לי החזר דרך הקופה של 75 אחוז, אבל בדרך כללית זה עולה 110 ש"ח.
    אווווווףףףףףףף התחרפנתי.
    מה אתן עושות??????????????.

• אחרי התלבטות קשה החלטתי ללכת דרך הקופת חולים
  • נראה לי שזה גם מה שאני אעשה.
    כבר הזמן תור?
  • אני כן
    ב 20/11 שקיפות
    ב 07/12סקירה ראשונה

תתקשרי כבר מאמי כי אין תורים
    קודם קבעתי תורים אחר כך אמרתי אני כבר אחליט איפה לעשות כי אמרו לי שכדאי לקבוע מראש- לדעתי יולי המתוקה אמרה
  • קבעתי תור ל-27/11 שקיפות עורפית.
    רציתי לקראת שבוע 13, אולי כבר יראו את המין
  • אני בקופ"ח כללית אני הולכת באופן פרטי לרופא שבכלל קשור לקופ"ח מכבי והוא גם עובד בבי"ח ברזילי.....ויש לו קליניקה פרטית.... השקיפות עולה 1000 ש"ח והוא נותן לך 2 קבלות על סך 500 ש"ח כל אחת ואת מקבלת החזר של 880 ש"ח בסופו של דבר... אבל כל הרופאים הפרטיים יודעים לעשות את זה .....הם לבד אומרים לך את זה... ומה שכן את מקבלת דיסק מהמם...והוא גם אומר לך את המין של העובר בקופ"ח לא אומרים את המין של העובר בשקיפות....
    ועוד משהו-יש לך לעשות באופן פרטי אחרי שקיפות את הסקירה הראשונה ואת הסקירה המאוחרת עושים כבר בקופ"ח כי זה פחות משמעותי כי בסקירה הראשונה כבר רואים שהכל בסדר בע"ה...
    בהצלחה!!
    רווית
  • רווית- קודם כל תודה רבה!!!!

באמת הוא אמר שבשקיפות הוא יגיד לי את המין, אבל לא חשבתי שזה בגלל שזה נעשה באופן פרטי.
    אני עכשיו ממש הסתבכתי עם עצמי.
    מצד אחד, קבעתי תור בקופ"ח שעולה 110 ש"ח.
    ומצד שני, נאמר לי בפרטי שזה יעלה 700 ש"ח ויהיה לי החזר של 75 אחוז.
    אני אתייעץ עם בעלי!!!
  • שכחתי לשאול אותך: חוץ מהשקיפות והסקירה הראשונה יש עוד משהו שהוא באופן פרטי?
    אני מבינה שיש לי 2900 ש"ח להחזרים ואני רוצה לדעת על מה עוד ניתן להשתמש בכסף.

• ריס מאמי החזר של 75% פרושו שתשלמי רק 175 שקל זה הפרש מאוד קטן יחסית לקופה
    אני לא מכירה רופאים מומלצים ולכן לא יודעת לאן ללכת
  • הלן, אני יודעת לגבי הכסף....
    דיברתי עם בעלי והחלטנו ללכת דרך הקופה.
    יכול להיות שאני עוד אשנה את דעתי
  • תקשיבי, אני לא יודעת בדיוק כמה כסף את מקבלת דרך הקופה להחזרים... אני יודעת שכמעט על כל דבר יש החזרים... אני יודעת שמגיע לך בהריון- 4 החזרים על ייעוץ גניקולוגי וזה יוצא בדיוק -2 החזרים לשקיפות העורפית ועוד 2 החזרים לסקירה המוקדמת.....
    אני הייתי מעדיפה את הבדיקות האלה לעשות בפרטי כי אניה כלכך סומכת על הרופא הזה..... קוראים לו דר' אפריים זוהב.והוא תותח!!
    אם את רוצה אני אתן לך את הטלפון שלו , אני בהריון הראשון הייתי מתקשרת אליו בכל דבר לשאול אותו ולהתייעץ איתו הוא ממש מקסים...
    לא משנה מה תחליטי - בהצלחה!!
    רווית
  • לי המליצו על מישהו ברחובות בשם ד"ר רוני לוי שראיתי שהוא מופיע בתור רופא שמקבלים עליו החזרים של 80 % בקופה שלי
    שקיפות החלטתי לבצע בקופה אבל לגבי הסקירה אני מתלבטת מאוד
    מי שהמליצה לי אמרה לי שהיא עשתה סקירה גם בקופה וגם אצלו קיסבלה חשבונית על יעוץ וקיבלה החזרים
    אני נורא מתלבטת
    אולי אני גם אעשה ככה
    אצלנו בקופה - מכבי - מותר לעשות עד 3 יעוצי מומחה בשנה

• נכון בכל קופה יש 3 ייעוצי מומחה בשנה- ולאישה בהריון מגיע עוד ייעוץ ז"א רק לאישה בהריון מגיע 4 ייעוצים...
    רווית
  • וואלה לא ידעתי
    בכל מקרה אני חושבת לעשות את הסקירות אצל רופא פרטי

• למה אצל רופא פרטי??

בסוף שבוע סיפרתי לחברה טובה שאני בהריון (יש לה ילד בן 10 חודשים) והיא אמרה לי שאת כל הבדיקות היא עשתה בקופת חולים ולא עשתה כלום בפרטי.
    אני חושבת ברצינות גם לעשות הכל בקופת חולים. בסך הכל יגידו לך את אותם דברים, רק שבפרטי את צריכה "לרוץ" עם הקבלות כדי לקבל החזרים.

• אני גם חושבת ככה אני עושה הכל בקופ"ח...

חוץ מזה למה צריך "לרוץ" אם יש לך ביטוח ואת לוקחת הפניייה על כל בדיקה את לא צריכה לרוץ ...
  • הכוונה ב"לרוץ" ז כשאת עושה בפרטי ואז את צריכה לבקש קבלה שאותה את מעבירה לכתובת מסויימת של קופת החולים והם צריכים לתת לך החזר של 75 אחוז.
    במקום זה, פשוט מגיעים לבדיקה משלמים סכום מינימלי וזהו.

אגב, בשקיפות עורפית צריך הפנייה?

מחר יש לי תור אצל רופא נשים, אני מניחה בשביל לקבל הפניה לבדיקות דם, אני צריכה לבקש הפניה גם לשקיפות?

• לכל בדיקה שהיא שהרופא לא עושה צריך הפניה
    בדיקות דם
    שקיפות
    סקירות
    העמסות סוכר
    תרבית שתן
    הכככככככככככככככככככככככככככככל
  • אני את השקיפות העורפית גם העדפתי לעשות אצל הרופא הפרטי שלי אבל אחרי שהוא אמר לי שהוא לוקח 600 ש"ח וזאת לעומת 220 ש"ח בקופ"ח שלי , אמרתי שאני אעשה דרך קופ"ח.
    יש לי עוד 3 בדיקות יקרות: סקיה ראשונה (זה לכולן) פרטי זה עולה 2,500 ש"ח, אני עושה גם מי שפיר (בגלל הגיל 35) זה עוד 2500 ש"ח, ויש סקירה שניה שזה עוד 2500 ש"ח.. לכן אני שומרת את ההחזרים לבדיקות האלו....
    גם שעושים דרך קופ"ח את השקיפות זה בקליניקה פרטית של הרופא.. זה ממש מרגיש כמו אצל רופא פרטי...
    מותר עד 3 החזרים מקופ"ח בשנה, וכדי שתקבלי את ההחזרים נדמה לי שאת חייבת ללכת או לפרופסור או למנהל מחלקה...
    זה מה שאני יודעת לגבי ההחזרים... אתן יודעות שיש לעשות בדיקות במעבדות זר לפני השקיפות נכון? ואח"כ עושים שיכלול של התוצאות של הבדיקות ממעבדת זר עם התוצאות של השקיפות ונותנים את הסטטיסטיקה לגבי מומים בעובר.. (חו"ח , לא עלינו..)
  • למה הכוונה מעבדות זר?
    לא עושים שקיפות עורפים, רואים שהכל בסדר וזהו?
    לא הבנתי....

• אני החלטתי לעשות סקירה ראשונה אצל רופא שהמליצו לי
    בדקתי וניתן לקבל כמו שרווית סיפרה חשבוניות על יעוץ ואני אקבל 80 % החזר מהקופה זה אכן יוצא יקר יותר
    הרופא לוקח 1750 שקל לסקירה מוקדמת ואני אקבל חזרה 1400 כלומר אשלם 350 שקל ואילו בקופה משלמים בסביבות 100 שקלים פלוס
    אבל מי שהמליצה לי אמרה לי שזה אחרת היא עשתה גם דרך הקופה וגם פרטי
    המכשור שונה, אורך הבדיקה שונה יחס הרופא אחר הוא מ**** לך יותר תשומת לב ומתעקב על כל פרט

• במעבדות זר עושים בדיקת דם שבודקת בין היתר חלבון עוברי.
    אח"כ לוקחים את התוצאה של בדיקת הדם ויחד עם התוצאה של השקיפות העורפית נותנים סיכוי סטטיסטי ללידת ילד עם מום.
    למשל 1:10,000 נשים שיצאה להם תוצאה כמו שלך יש לה סיכוי ללדת ילד עם מום.
    ככה זה עובד...
    תשאלי בקופ"ח חולים שלך או את האחות הריון שתפנה אותך לזה..
  • הבנתי. היום יש לי תור לרופא נשים ואני חושבת שהוא ייתן לי הפנייה לבדיקת דם.
    בכל אופן נראה לי שאני אעשה דרך קופת חולים את כל הבדיקות הללו.

• יולי את הבדיקה שציינת עושים גם בקופת חולים עצמה

• לא לבלבל אותה...

שקיפות זה סביב שבוע 11 עד 13 ועושים אולטרא' שבו בודקים את עובי העורף של העובר.
    בדרך כלל זה אולטרא/ ואגינאלי.

את החלבון בעוברי.... עושים בשבעוע 17.

זאת בדיקת דם פשוטה העם התוצאה של הבדיקה הקודמת... יוצאת תוצאה יותר מדיוקת. ( נא לא לשכוח שאלה בדיקות סטיסטיות ב-ל-ב-ד).
  • אני את השקיפות העורפית גם העדפתי לעשות אצל הרופא הפרטי שלי אבל אחרי שהוא אמר לי שהוא לוקח 600 ש"ח וזאת לעומת 220 ש"ח בקופ"ח שלי , אמרתי שאני אעשה דרך קופ"ח.
    יש לי עוד 3 בדיקות יקרות: סקיה ראשונה (זה לכולן) פרטי זה עולה 2,500 ש"ח, אני עושה גם מי שפיר (בגלל הגיל 35) זה עוד 2500 ש"ח, ויש סקירה שניה שזה עוד 2500 ש"ח.. לכן אני שומרת את ההחזרים לבדיקות האלו....
    גם שעושים דרך קופ"ח את השקיפות זה בקליניקה פרטית של הרופא.. זה ממש מרגיש כמו אצל רופא פרטי...
    מותר עד 3 החזרים מקופ"ח בשנה, וכדי שתקבלי את ההחזרים נדמה לי שאת חייבת ללכת או לפרופסור או למנהל מחלקה...
    זה מה שאני יודעת לגבי ההחזרים... אתן יודעות שיש לעשות בדיקות במעבדות זר לפני השקיפות נכון? ואח"כ עושים שיכלול של התוצאות של הבדיקות ממעבדת זר עם התוצאות של השקיפות ונותנים את הסטטיסטיקה לגבי מומים בעובר.. (חו"ח , לא עלינו..)
    מי שפיר זו בדיקה לא מומלצת היא בדיקה מסוכנת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה