שאלת חינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • השעה: חמש בבוקר
    הסיטואציה: ילד בן שנתיים וחצי כמעט, בשירותים, סתם כי בא לו לשבת על האסלה אחרי שכבר סיים להתפנות ורוצה שאני אעמוד לידו עד שהוא יחליט לקום( על הדרך הוא גם קם מידי פעם ומטייל, וכמובן שאני אמורה לחכות) בסוף ניגבתי לו והורדתי מים,
    התוצאה: ילד צורח, מעיר את כולם
    בסוף יוסי לקח אותו, הלביש אותו, וכל זה בבכי וצרחות, בסוף יוסי החליט שכדי להפסיק את הבכי הוא לקח לו את הנני (סוג של שמיכי) שלו ואמר לו שהוא לא יקבל אותו עד שהוא ירגע.
    בסוף הוא נרגע קצת וקיבל את הנני, ועלה למיטה איתי יחד עם בקבוק תה.
    מה דעתכן לגבי הלקיחה של הנני?
    בעיני זה לא מצא חן. לדעתי זה ניצול של הכוח של ההורה לקחת לילד משהו קרוב כסנקציה. לדעת בעלי אם הוא מתנהג אלינו ככה, ועונשים אחרים (בסיטואציות אחרות) לא עובדים אז אולי זה כן יעבוד ולדעתו זה ניצול של הסמכות של ההורה כצורת חינוך

11 תגובות
עמוד 1
  • היי מאמי
  • לדעתי אם זה פעל - יוסי צדק

• אם זה פעל סימן שזה מה שהיה צריך לעשות
    אני גם מוצאת את עצמי לפעמים לוקחת לשחר משהו שהוא אוהב במיוחד ואומרת לו שלא יקבל עד שלא.... וזה עובד טוב

• אני מסכימה עם עינבר בכל מילה!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• כשסיטואציות כאלו קורות בשעות מוזרות (כמו 5 בבוקר),
    כל דבר שיכול לעזור לילד להירגע ולחזור למיטה - מקובל לגמרי

• זה שהוא לקח לו את זה - וזה עזר לו להרגיע את עצמו אפילו בכוח - זה רק אומר שההירגעות היא נשלטת - ולכן זו סנקציה יעילה וטובה. אני גם הייתי לוקחת בזמנו ליאיר את המוצץ ואומרת לו שיקבל רק שיפסיק לבכות. וזה עזר- זה הראה לו שהוא יכול לשלוט בהתנהגות שלו ולווסת אותה
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • אם זה עוזר
  • תראי , מיכל דליות אומרת שהעונשים אמורים להיות קשורים אחד לשני .סיבה ותוצאה . למשל ,ירין מתמזמז עם האוכל שעה, אז מכבים טלויזיה .(כי זה מפריע לו לאכול )
    או , זרקת ולא אספת את הצעצועים - הצעצועים נלקחים .
    לקיחת השמיכי אמנם עזרה אבל אני מתארת לעצמי את הרגשות של ירין אם ניקח
    לו את השמיכי ...
  • מסכימה לגמרי עם פנינה!
  • לבני אין חפצים שהוא קשור אלהם רגשי או שאני כבר לא זוכרת , אצלינו פועלים סנקציאות כמו נגד רשות פליסטינאית .... הכוונה היא שלילית צופרים כמו ימי כייף , מתנות עדיתיות שביקש או טיולים וכו. הדבר שהכי עוזר שהודע שלי שאני נפגעתי ממעשים שלו ... היו גם איזה שני צעצויים שנזרקו לפ"ח לא שם אותם במקום ובמקרה שלו שעזר פעם אחד ולתמיד .
    http://www.holdthatpic.com/

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה