שיגעתי אתכן עם השאלות :-) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בחדר שאנחנו ישנות נוראא קר הפעלתי רדיאטור על חום נמוך בנוסף הלבשתי אותה עם 2 שכבות של בגדים(בגד גוף דק גטקס בגד גוף עבה) ומעליה שמיכה עבה אחת(אלה של גולף מי שמכירה מקטיפה..) זה בסדר יותר מדי?... אה והשארתי דלת פתוחה
    אני אישית סובלת מקור אז זו בכלללל לא אינדיקציה

16 תגובות
עמוד 1
  • נראה לי שזה בסדר גמור

• מפחיד אותי הרדיאטור. אבל זו רק אני.
    העיקר תדאגי שיהיה תחלופה של אוויר בחדר (חרוץ קטן בחלון או משהו כזה)
    מבחינת הלבוש והשמיכות
    [

• מאמי אני גם מאווווווווווווווד סובלת מקור!!!!
    הבת שלי כשהייתה קטנה הייתה כמו בתוך אינקובטור , אבל אל תקחי אותי דוגמא. פחדתי תמיד שיהיה לה קר כמו שלי קר, ולי תמיד היה קר
  • ליבי למה מפחיד אותך רדיאטור?

ענבל זה נשמע לי בסדר, תראי שתאיר לא מזיעה וקמה כולה רטובה אז כנראה נעים לה.

• לא יודעת למה מפחיד - כשאני מפעילה רדיאטור בחדר ילדים יש לי תחושה שחסר שם אוויר. בגלל זה אם אני מפעילה זה רק כשהם ערים ואח"כ כשנרדמים אני מכסה היטב ומכבה את הרדיאטור
    [

• בדקתי אותה בלילה היא הייתה קרה בידיים ובפנים אז סביר להניח שלא היה לה חם

• עד כמה לחמם את החדר והיכן להציב את המיטה?

תינוקות צעירים חשופים לפגיעות קור, במיוחד בחורף. חימום החדר לטמפרטורה שמעל 24 מעלות איננה מומלצת. עם זאת, ההתקררות איננה קשורה רק בטמפרטורה אלא בקרבה למקומות קרים בחדר. החלונות למשל, הם המקום הקר ביותר. לכן רצוי לדאוג לסגירה טובה של התריסים, החלונות והווילונות ולהמנע מלהשכיב את התינוק בסמוך לקיר חיצוני (הגובל במעטפת הדירה או הבית) ההשכבה בסמוך לקיר פנימי של החדר עדיפה.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

הוראות טיפת חלב ובית החולים הן כאלה:

שתי שכבות דקות + טמפ' של בין 23-24 מעלות בחדר.

שימי את הטרמוסטט ליד המיטה שלה, לא על הקיר וככה תוכלי לדעת מה הטמפ' הכי נכונה. לא לכסות גם עם שמיכה...

------------------------------------------------------------------------------------------------

מה עושים על מנת למנוע מוות בעריסה?

ישנם שישה אלמנטים הידועים היום כמורידים את שכיחותו של האירוע הנדיר אך הטראגי והנקרא מות בעריסה.

א. השכבה על הגב. שכיבה על הגב, ולא על הבטן ואף לא על הצד כפי שהיה "מותר" בעבר, גורמת לתינוק לישון שינה עמוקה פחות ומורידה בעשרות אחוזים את שכיחות המוות בעריסה.

ב. הימנעות מעישון. עישון בחדר של התינוק מזיק לא רק להתפתחותו וגורם למחלות שונות בתינוק אלא גם מעלה בשיעור ניכר את שכיחות מוות בעריסה.

ג. שימוש במזרון קשיח והמנעות מכריות ומשמיכות כבדות. כל אלה מחמירים את הסכנה לנשימה לא יעילה של התינוק ומצמצמים את החשיפה לאוויר נקי וצח.
    ד. טמפרטורה נמוכה בחדר. טמפרטורה של 22-24 מעלות היא אופטימלית. הבעיה שכיחה הרבי יותר בחורף וקשורה לחימום יתר של סביבת התינוק.

ה. שינה במיטה נפרדת מההורים. שינה עם ההורים, אף כי היא נעימה מאד להורים ולתינוק עלולה לסכן אותו.

ו. שימוש במוצץ. כפי שפורסם לאחרונה, שימוש במוצץ עם תחילת השינה מוריד את הסיכון למוות בעריסה.

• מה ז״א שמיכות עבות

• זה בסדר...

אני לרני גם שמה בגד גוף ומעל פיג'מה.
    והחדה מחומם.
    היא תמיד מורידה שמיכה בלילה כך שלא קר לה.

ועכשיו אני רוצה לשאול שאלה..
    לנו י' אותך נתן
    "רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
  • ענבל- קודם כל תרגעי

• חח איזה עולם קטן

• אה, וזה מאוד חשוב מזרן קשה

• שירני מאמי תודה אבל אני ממש לחוצה מהחורף הזה אוף שונאת שונאת חורף ועכשיו עוד יותר

• לנו י' אותך נתן
    "רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה