מתי מספרים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רעותי,
    ראיתי את השאלה שלך ולדעתי היא ראויה להתייחסות נפרדת, אולי גם כדי להראות לבעלולי שלי שלהורים שלי צריך לספר כמה שיותר מהר!!!

אני טרם סיפרתי, בעלי רצה תחילה להמתין עד שיחלפו 3 חודשים כדי לספר גם להורים (!), אח"כ הוא הסכים להקדים ולחכות עד שנראה דופק, ובסוף הסכים להמתין עד שנעשה בטא נוספת, אבל אני רוצה לספר להם אתמול!!!

הכנתי ברכה מדליקה לשני זוגות ההורים, אני בטוחה שהם יתרגשו עד כדי דמעות...

אז מה דעתכן? רעותי, סיפרת למישהו? הלן? בננות? אולי תכניסו קצת היגיון לבעלול הלחוץ שלי...

לעבודה ולחברים הקרובים אספר רק אחרי חודש שלישי, למרות שלדעתי הבוס שלי ינחש קודם לאור הבדיקות שאני יוצאת אליהן...
21 תגובות
עמוד 1
  • אני יגיד לך מה אני יעשה שכזה יקרה ויגיע הרגע סוף סוף,
    הייתי מספרת למשפחה אחרי שרואים דופק,
    לאחרים לא הייתי רצה לספר אבל אם שואלים הייתי אומרת...
    אצלי זה שונה כי אני בטיפולים אז מי שידע ישר זה אמא, אחותי, 2 דודות שלי, גיסתי ובעליקי כמובן
  • יווו, יפעתי, איזה רעיון מדליק זה - להכין ברכות להורים! אולי אאמץ בהמשך...
    אני חושבת שלהורים לספר די מייד... גם איך אפשר להתאפק?? אני, מההכרות שלי עם עצמי, לא הייתי מתאפקת יותר מכמה ימים (עם לא שעות). גם חברות קרובות בערך באותה קטגוריה...
    לגבי עבודה וכו' - שיגלו לבד או 3 חודשים.
    אבל לפני הכל - אני מסרבת להאמין בעין הרע! מי שרוצה להאמין בה ולפחד ממנה - מוזמן, אני טוענת שהיא לא עובדת על מי שלא שם עליה וגם עם חתולים שחורים אני ביחסים טובים. אז לי יותר קל בקטע הזה מרבים אחרים
  • ענתוש, את לא מבינה איזו ברכה מ-ה-מ-מ-ת הכנתי, היא הולכת בסגנון הזה:

"הורים יקרים, אנחנו נרגשים ומאושרים לבשר לכם:
    עד עכשיו התרגלתם שקוראים לכם בשמות הפרטיים שלכם: _________,
    בהמשך התווספו גם הכינויים אמא ואבא.
    נותר לנו רק לקוות שאתם מוכנים לשינוי סטאטוס נוסף, כי בעזרת השם, בקרוב, יהיה מישהו/ מישהי שיקראו לכם:

סבא וסבתא.
    אוהבים,
    הילדים."

מה דעתך?

קניתי כרטיסי ברכה של פו הדוב, מקסימים וכבר התחלתי לכתוב. לאמא רציתי לספר מייד אחרי הביתית, אבל כפי שאמרתי, בעלי רוצה לחכות. אני כבר לא יכולה עם הסוד הזה בבטן (תרתי משמע ), במיוחד כשאני יודעת שאמא שלי מצפה לזה כ"כ...
  • וואי יפעת, מאיפה יש לך את הסבלנות הזאת?
    אני זוכרת שאחרי שצעקתי לבעלי מיד אחרי שעשיתי את הבדיקה: "אני לא מאמינה, אני בהריון", חצי דקה אחרי זה הרמתי טל' לאמא שלי כולי רועדת, אמרתי לה- "אמא , נכון שכבר יומיים לא מגיע לי המחזור? אז הוא גם לא יגיע בקרוב כי אני בהריוןןןןן "
    ישר אחרי זה עשיתי טל' לאחותי, ולחברה הכי טובה שלי.
    יום אחרי זה לחמתי.
    ורק השבוע לבוס שלי ... (וגם כי אין ברירה, כבר רואים...)
    אין לי סבלנות בשיט... אני חייבת לשתף בדברים טובים

• וואו ברכה מהממת ומרגשת! ממש אבל!
    אני עשיתי תבדיקה כשברחתי מהעבודה לבית של ההורים שלי ואמא שלי הייתה שם ושמעה אותי צורחת "אמאאאאאאאאאאאאאא" כמו משוגעת.. אז היא יודעת אפילו לפני בעלי.. אבל חמותי עדיין לא יודעת, אני מחכה עם זה..
  • זה לא שיש לי סבלנות, אני האדם הכי פחות סבלני והכי פחות דוחה סיפוקים שאני מכירה, כך גם יעידו כל מי שמכירים אותי- אני כמו ילדה קטנה! רעבה- צריכה אוכל עכשיו, שירותים- כאן ומייד וכו'...

אבל בעלי פשוט התווכח איתי בנושא, רצה לראות שהכל בסדר, שלא יפתחו ציפיות... אמרתי לו שמספיק אני לחוצה, ויש מספיק דברים לחשוש מהם, ושעד שהתינוק יוולד (אולי אפילו אח"כ) לא יהיה ניתן לדעת בוודאות שהכל תקין, אז צריך להאמין ולזרום, ובטח לא להוסיף לי עוד חרדות...

רציתי לחלוק עם אמא את השמחה שלי, לספר למישהו ולדבר עם מישהו נוסף חוץ מבעלי... אני מקווה שהוא יתרצה לפחות אחרי בטא נוספת, שבעזרת השם תצא תקינה אמן אמן.
  • יפעת, ברכה מקסימה! אהבתי כל הכבוד על היצרתיות. אם כי זה דורש התאמה מסוימת אם זה לא נכד ראשון, כמו שזה יהיה אצלנו למשל....
    אני בדיוק כמוך שקטע של אי דחית סיפוקים... כשקיבלתי הצעת נישואין, אחרי 5 דקות כבר הייתי בטלפון עם אבא שלי...
    אבל אין מה לעשות, צריך להתחשב בבני זוגינו היקרים...
  • אני סיפרתי אחרי שעשיתי בדיקת דופק...
    היום אני כבר בחודש שלישי אז אין כל כך מה להסתיר כי אצלי הבטן שטוחה מאוד בדרך כלל...(משמע גדלה...)
    לא יצאתי בהצהרות אם שאלה חייכתי ואמרתי שכן וזהו בלי יותר מדי פרטים...
    לגבי ההורים...
    אמא שלי ידעה כבר ב 6 בבוקר כשעשיתי את הבדיקה הביתית...
  • ענתוש, תודה יקירתי... אפשר להבין שחבתי הרבה על איך אבשר להורים שלי... אמרתי לבעלי שמיצידי להורים שלו הוא יכול לומר:
    I got my wife knocked up

קוריני, לא הבנתי למי סיפרת אחרי דופק? בעבודה? לחברים? לא רצית לחכות עד שיסתיים השליש הראשון?
  • יפעתוש אני סיפרתי להורים מיד !!
    להורים שלי מיד להורים של בעלי אחרי בטא שניה כשראיתי הכפלה
    כל השאר אינם יודעים
    מישהי בעבודה הציקה לי אם שאלות ובסוף נשברתי והודתי
  • ושכחתי להוסיף שהברכה ממש מקסימה
  • הלן יקירה שלי,
    מה הייתי עושה בלעדייך?

תודה לכולכן, מקווה שעכשיו יש פה מספיק "ראיות" כדי לשכנע את בעלי לספר כבר להורים שלי...
  • ברכה מקסימה! איזה מרגש אני כולי דומעת
  • תודה שליבר...

מזמינה כל אחת שרוצה לעשות בה שימוש, כשיגיע הזמן בעזרת השם...
  • וואו... איזו ברכה מקסימה.

אני סיפרתי להורים שלי ושל בעלי כשקיבלתי תשובה חיובית בבדיקה הבייתית. הם גם ידעו שיש לי איחור רציני, אז לא היה לי מה להסתיר כשקיבלתי תוצאה חיובית.
    אחרי בדיקת אולטרסאונד, שבוע 5, כדי לאשר שק הריון, סיפרנו לאחים.
    אחרי בדיקת דופק סיפרנו לסבא וסבתא שמחכים כבר לנינים
  • תודה נשמתי
  • איזה כיף שפתחתן את הנושא. אני עדיין לא סיפרתי לאף אחד חוץ מבעלי כמובן ומכן וזה כל כך קשה......
    אבל החלטתי לחכות לדופק, לעבור את השלב הזה ושהכל יהיה בסדר ואז אני אספר למשפחה וחברות קרובות. לכל השאר אחרי סקירה ראשונה.
    ואני מסכימה עם מי שאמרה שתמיד דברים יכולים להשתבש (בתקווה שאצל כולנו הכל יהיה תקין וחלק) אז אין לזה גבול.....
    קבעתי תור לרופא נשים שלי לשבוע הבא שזה בערך סוף שבוע שישי יש מצב לראות דופק כבר? אני כבר במתח:)
    רעות
  • רעותי, גם אני קבעתי לשבוע הבא, יום ד'!!!

בעלי לא יכול לבוא איתי, אז אמרתי לו שלפחות אמא תבוא (וכך היא תדע לפני שהוא תכנן על כך, אבל לבד אני לא הולכת).

האמת שקבעתי כדי לקבל הפנייה לבדיקות דם ולבדיקות גנטיות, אבל אם הוא ירצה לבדוק שהכל תקין, או אפילו ינסה לראות דופק, אני אשמח...

שיהיו בשורות טובות!
    יפעת.
  • רעות ויפעת, פתחתן נושא ממש רלוונטי, כל הכבוד
    גם אני עוד לא סיפרתי לאף אחד חוץ מבעלי, בעלי רצה לחכות לאיזשהו סימן ראשוני שההריון תקין, אז סיכמנו שנספר להורים אחרי בדיקת דופק (יש לי תור לרופא שבוע הבא, זה יהיה שבוע 7, אני מקווה שכבר יראו)
    לכל השאר אני עדיין מתלבטת, בעיקרון חשבתי לחכות לחודש רביעי, אבל זה תלוי גם מתי יתחילו לראות בטן, וגם בעבודה נראה לי שיהיה לי קשה להסתיר כל כך הרבה זמן כי אני די חלשה בימים האחרונים ולא בטוחה שאצליח להמשיך להתרוצץ כרגיל בזמן הקרוב.
    וגם מאוד בא לי כבר לספר לחברות קרובות וקשה להתאפק, אז נראה כמה זמן אחזיק מעמד בסוף
  • יפעתוש,
    כוונתי הייתה שאחרי בדיקת הדופק כשראיתי שהכל תקין אז מי ששאל אותי במקריות אמרתי שכן..
    לא יצאתי בהצהרות וסיפרתי מרצוני...
    היום כשאני כבר נכנסתי לשלישי אנחנו כן מספרים למי שלא יודע...
    לשיקולך...
  • לחברות המאוד קרובות סיפרתי מייד לאחר בדיקת ההריון הביתית
    להורים אספר לאחר בדיקת הדופק-בעזרת השם
    ולשאר אחרי השקיפות

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה