יש פה בנות מעשנות? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני מתחרפנת
46 תגובות
עמוד 1
  • אני מעשנת

• איך הצלחת להפסיק? ה"בעיה" שלי היא שאני לא סובלת משום תופעות לוואי בהריון...לא בחילות, לא הקאות , למעט מעט עייפות בהתחלה ההריונות שלי די פשוטים, אז אין לי שום תחושה שגורמת לי להיגעל מסיגריות לצערי, קיוויתי שההריון הזה יביא עימו בחילות והקאות ושזה אולי יעזור לי אבל זה לא קרה...
  • איך הפסקתי?
    אני בהריון הילדה שלי בתוכי וזה סיבה הכי טובה מספקת ושווה לעשות את המאמץ ולסבול

כשילדתי חזרתי לעשן

• אני בדיוק כמו שירה וסיון הפסקתי ברגע שראיתי 2 פסים על מקלון בדיקה ביתית.. יש באתר כללית סרטון של מה זה עושה לעובר שלך בכול שאחטה שאת לוכחת הוא ממש נהיה כחול כי אין לא אוויר משהו כזה , בקיצור אחרי שראיתי את הסרטון החלטתי שזהו..עובר יותר חשוב לי מהכול ועם אני עומדת להיות אמא אז אני צריכה כבר מתחילת ההריון ללמוד לוותר על הרבה דברים בשביל הילד..הפסקתי כמובן בהדרגה עישנתי 3 סיגריות ביום כול שעתיים שאחטה או 2 עד שבשבוע 10 כבר הפסקתי לגמריי..חזרתי לעשן איך שיכולתי לקום אחרי הקיסרי שזה יומיים אחרי הלידה..כמו שאומרים "עם תרצי אין זו אגדה"...בהצלחה..
  • זה לא קשור לזה אם את נגעלת מסיגריות או לא!
    קחי את עצמך בידיים ותפסיקי לעשן.נקודה.
    55555
  • הכל בראש...עישנתי 10 שנים.
    כמעט קופסא ליום.
    הורדתי בהדרגה לפני ההריון ואז בהריון הפסקתי לגמרי איך ששמעתי בטא.
    מאז שילדתי לפני 10 חודשים אולי עישנתי 5-6 סיגריות.
    זה אפשרי..לא יודעת למה את לא לוקחת אחריות על בריאות ילדך.
    לחברה שלי היה עובר עם חור בלב..והיא לא הפסיקה לעשן...הייתה ממשיכה לעשן חצי קופסא ביום..לדעתי זה זלזול בילד שלך..
    דעתי האישית בלבד..
    אבל לדעתי זה מגעיל.
    סורי.

דברו איתי בפייסבוק

• בתור לא מעשנת....אני חושבת שהתגובות פה קצת קשות כלפיך...
    אמא שלי עישנה איתי בהריון...וסהכ יצאתי בסדר גמור!!!

מי שרגילה לעשן באופן קבוע ופתאום צריכה להפסיק...בגלל הריון...
    זה אפילו עלול יותר להזיק כי הגוף נכנס לטראומה של גמילה ולעיתים אף יותר מסוכן
    לכן יש רופאים שאפילו אומרים לא להפסיק בבום...

קיצר...כמובן שתשתדלי להפחית...והכללללללללל למען עוברך
    אך לא יקרה כלום ....לשכטה פה ושם ...זה לא סמים!!!!ולא אלכוהול !!!
    שלהם יש השלכות מיידיות לבריאות העובר!!!

בהצלחה
  • את מחפשת תמיכה, ואת צודקת זה ממש קשה להפסיק לעשן פתאום.

• עישנתי, אמנם לא כבד מאוד, אבל בכל זאת. בהריון הראשון הפסקתי באותו החודש, שבו נקלטתי. מין תחושה פנימית כזו, לא יודעת להסביר, אבל שבוע לפני הבדיקה כבר לא עישנתי.

חזרתי, אחרי שהפסקתי להניק. פעם אחת, ניסיתי לעשן כמה שכטות כשהיא עוד ינקה ומייד ראיתי שבהנקה הבאה היא לא אכלה טוב והייתה באי שקט. אז לא חזרתי על זה.

בהריון הזה הפסקתי ממש בשבועות הראשונים. הייתי משונררת סיגריה פעם ביום או משהו כזה מחברות בעבודה. שבועיים אחרי הבדיקה כבר לא עישנתי.

לא אגיד לך שלא בא לי. ממש כן! במיוחד כשאנחנו יוצאים. אבל אני שומרת על עצמי ועל הקטנה בבטן. אפילו הזמנתי לי סיגריה דיגיטלית מהאינטרנט, שהיא ללא ניקוטין ורק מוציאה עדי מים. זה מספק את הצורך של הלהחזיק סיגריה ביד.
    ושתביני, אין לי ספק, שאחזור לעשן סיגריות ברגע שאסיים עם ההנקה.

בכל זאת כדאי לקצץ בכמויות...
  • בשביל לא לפגוע בנסיכים שלי אני אעשה דברים יותר קיצונים מכולה סיגריה !

• לפני הריון אני הייתי מעשנת כמעט קופסה וחצי ביום, בהירון לא עישנתי בכלל והיה לי מאוד קשה ומאוד רציתי ואז הייתי חושבת על הבייבי שלי והמחשבה שזה עלול להזיק לעוברית שלי.
    אחרי שילדתי חזרתי לעשן,אני מעשנת חצי קופסה ליום.
    מאמי אני יודעת שזה קשה אבל תנסי להפחית ובכלל תנסי להפסיק למען הבייבי שלך.

• היי
  • סליחה בנות אבל קראתי שוב כדי להבין איזה תגובות קשות יש פה
    כולנו בלי יוצא מין הכלל כתבנו אותו הדבר
    שלמען העובר נעשה הכל ואת מירב המאמצים
    אין פה שום תגובה קשה
    אז בבקשה לא לעורר פרובוקציות ונסיונות לויכוח.

• סיוני, נראה לך שניסיתי לעורר וויכוח

• סליחה - חייבת להתערב. סיוני - עם כל הכבוד לרשום "לא יודעת למה את לא לוקחת אחריות על בריאות ילדך." זו תגובה קשה. היא שיתפה. קשה לה והיא מנסה ואני, בתור אחת שעישנה מגיל 12 עד 29 עד אוריאל יודעת כמה זה קשה!!!
    אז היא שיתפה ורצתה טיפים. למה לתקוף ולרשום תגובות כאלו?!?!

לא מסכימה איתך בכלל... ולא מנסה לגרום לריב אלא למיתון התגובות.

אושר. תנסי להפחית כמה שיותר. כל פעם שבאה לך סיגריה תחשבי אם זה דחוף עכשיו או שאת יכולה לדחות אותה בכמה שעות. וככה בסוף תגיעי לכמה ימים. בהצלחה מתוקה

• סיוני, אני יושבת כבר 5 דקות וקוראת את התגובה שלי, ופשוט לא מצליחה להבין איך אפשר לראות ממנה ניסיון ליצור פרובוקציה ו/ ויכוח..
  • יעלי

• לורה, תודה בובה
  • יעלי- כנ"ל

• זה לא נשמע טוב לשני הנסיכים, זה נשמע כאילו שניהם בנים..
  • חחחחחחחחחחח - צודקת!!!!! אז לך ולשני הנסיכים שלך ולאוצר בבטן - 3 נסיכים אמיתיים - שבת נהדרת!!!

• מתוקונתתתתתת
  • טוב אז זה הפך לשרשור של שבת שלום?

• מיטלי - שבת שלום גם לכן

• מיטלי
  • אוקיי שיהיה אף אחת לא ניסתה ליצור ויכוח רק להגיב על תגובות של אחרות שהן לא ראויות

ודרך אגב כל אחת מאיתנו לוקחת אחריות על בריאות העובר ברגע שהיא נכנסת להריון (לא אוכלת בשר נא נזהרת מלנקות קקי של חתולים ממעיטה בקפה).
    אז בין השאר גם הסיגריות זה חלק מהעניין
    לוקחים את הקופסא וזורקים לפח ולא קונים יותר - נקודה!!
    שבוע שבועיים קשים ויעבור. רק החשק ישאר אבל בן אדם מבוגר יכול להתגבר על החשקים שלו (כמו כשעושים דיאטה - זה לא קל אבל איכפת לנו מעצמנו)
    רוצים לשונרר סיגריה פעם ב... ממישהו סבבה זה בטח לא יעשה נזק - אבל עדיין מיותר

• אני יודעת שהתגובה שלי נוקשה...וכך זה אמור להיות
    פעם לא היו כאלה סלחנים על הדברים האלא..
    ניראה לי שעדיף פשוט שאני אשתוק ולא ארשום משהו..כי זה ישמע עוד יותר קיצוני ונוקשה ממה שהיה קודם.
    אני עבדתי בסביבה שמתוך 11 בנות- 10 עישנו.
    כולל אותי.
    עישנתי המון, 2 סיגריות בשעה.
    היום עבודה שלי היה 16 שעות לפעמים..
    לפעמים 18..
    תחשבי כמה עישנתי.
    גם לי היה קשה..
    אבל אסור אסור אסור לזלזל במה שזה יכול לעשות לילד.
    יש לי חברה שעישנה עם 2 הבנים שלה ויצאו מושלמים, אחד מהם אפילו ממש מחונן.
    אבל חברה אחרת שלי עישנה ולעובר היה חור בלב.
    זה הסתדר לה תודה תודה תודה לאל..
    אבל אני פשוט מפחדת לחשוב מה היא הייתה עוברת אם החור לא היה נסגר.
    והסיבה שהיא לא הפסיקה לעשן זה כי היא פחדה במקום זה להשמין..
    אז זה שווה את זה? לשמור על הגזרה?
    מבחינתי אני אשקול 150 קילו ולא אסכן את הילדה שלי..
    ככה צריך לחשוב.
    וזו דעתי.. אם כי אולי בימינו היא נחשבת פרובוקטיבית ומעצבנת ומיושנת.

דברו איתי בפייסבוק

• אה... ולי הייתה סוכרת הריון..
    החשקים לשוקולד? סופגניה? פיתה עם שווארמה?
    אווווך איך היה לי את כל זה..
    לא נגעתי בזה..
    לא הסתכלתי על זה..
    אז סיגריה?

נ.ב
    שבת שלוווום

דברו איתי בפייסבוק

• לא רוצה לפתוח ריב! זאת לא היתה הכוונה אבל הבחורה חיפשה תמיכה ועצות איך להפסיק!!! זה מראה שכן איכפת לה!!! זה שהיא מעשנת זה אומר שלא אכפת לה מהעובר שלה?!?!? היא ניגשה אלינו עם בקשה למציאת פתרון!!! ובמקום לנסות לעזור לה כי כן אכפת לה אז מביאים משפטים כאלה שמוציאים את החשק להיכנס לפורום הזה ולשאול, להיתמך ולבקש עזרה. סליחה, אני מסכימה איתך בנוגע לעישון בהריון אבל לא מסכימה עם צורת הבאת הדברים - זכותי!

• צודקת..אני חושבת פשוט שכל אחת לוקחת את זה למקום שלה..
    ומגיבה בצורה שבה זה נגע בחייה.
    אני זוכרת כמה הייתי מתווכחת עם חברה שלי (עד כמה שאפשר להתווכח עם בחורה בהריון) שהייתה אומרת שהיא מבינה שזה לא טוב, ושכואב לה..אבל היא לא יכולה.
    רציתי לתת לה סטירה..
    ואני מגיעה מהמקום הזה..
    מישהי אחרת אולי פשוט יותר סלחנית, כמו שהרופאים היום מרשים, אז מגיבה גם בצורה אחרת.
    מובן ולגיטימי.

דברו איתי בפייסבוק

• לא קשור ליותר סלחנית. פשוט חושבת שאם מישהי פנתה אלינו לקבלת עזרה סימן שכן מציק לה ויש לעזור לה ולא לתקוף כי זה יביא לכך שהיא לא תפנה יותר....

• אולי זה נכון..
    אבל יש דברים שמקוממים אותי ולצערי לא מסוגלת למתן את עצמי בהם.
    אולי עדיף פעם הבאה פשוט לא להגיב וזהו.

דברו איתי בפייסבוק

• חס וחלילה! זה לא מה שאמרתי. מקומם? סבבה. צודקת. אבל לפני שתרשמי תגובה, ואת תמיד מוזמנת, תצעקי, תתעצבני, תעשי יוגה. לא יודעת... כל דבר שירגיע אותך קצת ככה כשתכתבי את התגובה היא תהיה עדינה יותר ויותר בכיוון של עצה....

• שוב..זה נושא שבו אין לי אמצע..
    אני בן אדם מאוד גמיש ומבין..אבל יש דברים שאצלי הם אסור וזהו...
    דפקט שכזה:)
    אין לי ימינה ושמאלה
    והאמת לא חזרתי לעשן באופן אקטיבי אחרי הלידה רק בגלל שאין לי כוח להפסיק שוב פעם הבאה..ואני יודעת שמפעם לפעם זה נהיה קשה יותר ויותר..

דברו איתי בפייסבוק

• טוב, יש גם אצלי נושאים כאלו

• זהו בדיוק:)
    יש שאומרים "עדיף לשתוק" אני אדגול בזה.
    בכל מקרה אני מכירה בחורה שקיבלה פה על הראש בשרשור של 6 עמודים...לפני שנתיים פלוס מינוס..והיא עדיין פה:)
    יש נושאים בהם לדעתי מי שמעלה צריכה להיות מוכנה למטח אש לעברה.
    אני מקווה מאוד שהבחורה הזאת תלמד למתן את הסיגריותץץאם לא להפסיק..ותרד למינימום האפשרי..אולי כמה שחטות ליום.. סיגריה...
    זה גם נותן את הצורך וגם לא גורם לנזק שיכול להיגרם מכל "בא לי סגריה"

דברו איתי בפייסבוק

• צודקת :-.) אבל בכדי להיגמל צריך להתייעץ ולבקש כמו שהיא עשתה. ואנחנו צריכות לשים

• לורה אני פשוט לא מבינה מה את רוצה
    לתמוך אני לא יכולה כי אני לא תומכת בדברים האלה
    עצה? בדיוק כמוכן נתתי עצה אם לא בשבילך אז בשביל הילד תחשבי על הבריאות שלו (מה זה שונה מתיאור התינוק בכל שאכטה?).
    אני לקחתי את הסיגריות וזרקתי לפח.
    זה הפתרון וזו הדרך ואין אחרת.

• גם אני מעשנת קשה לי מאוד להפסיק ויצא שאני מעשנת פעמיים בשבוע כ 5 סיגריות. כל אחת והצורך הפיזיולוגי שלה וגם הקושי הנפשי שלה בלהפסיק לעשן. אני חולקת עלייך סיון כמעט במאה אחוז, התגובה שלך דווקא הייתה קשה וצודקות הבנות שאמרו שמי שרשמה זאת חיפשה תמיכה , תשובה אישית אבל בטח שלא הטפת מוסר. אז להבא אולי כדאי שכל אחת תמתן את הדרך שבה היא מגיבה כי בסך הכל, כל מי שמעלה כאן שאלה מצפה לתשובה ולתמיכה ולפרוק. שתיהנה שבת שלום לכולנו! לכל האמהות שתרוו נחת מילדיכן ולכל ההריוניות, הריון קל ארוך משמעמם ובריא!!

• ולורה יקירתי זה עניין של דיון הוא בא עם כמה דעות שונות וזה מה שכיף בחיים שלא כולנו זהות.
    מותר להשתתף פה בכל הדעות כל עוד הדיבור הוא ראוי ובשפה ראויה.

וכמובןןןןןןן שבת שלום לכולן

• סיוני - אני לא דורשת ממך תמיכה בנושא. גם אני לא מסכימה עם העישון בהריון. העניין הוא עצה ולא תקיפה, איך שמנסים לעזור לבחורה להפסיק לעשן ולא להבריח אותה. חס וחלילה לא תומכת בעניין אבל יש דרך ויש דרך. ומי שהתכוונתי אליה ליבנתי איתה את העניינים ולכן רשמתי שכל ויכוח וריב ניתן לליבון והבנה ואהבה גם אם לא מסכימים

• וואו מה נהיה פה

• אני עישנתי עד שגיליתי שאני בהריון, וברגע שראיתי שני פסים זרקתי את הקופסא לפח. אחרי הלידה עישנתי אולי 2 סיגריות אז אני מקווה שלא אחזור לעשן... בינתיים אני בכיוון הנכון
    לי אישית היה קל לזרוק את הסיגריות מיד כשגיליתי שאני בהריון אבל אם לך זה קשה כנראה שאת מכורה יותר ממני

אני ממליצה לך לקרוא קצת באינטרנט על נזקי העישון וההשפעה על העובר, אם זה לא עוזר אני ממליצה לך לגשת אולי לעזרה מקצועית.

בובה, אני חייבת להגיד לך שאני ראיתי נזקים של עישון על עובר, ראיתי תינוקות שהאמהות שלהן עישנו בהריון והתוצאות נוראיות. נכון, לא כל עובר שאמא שלו מעשנת יפגע אבל לדעתי לא שווה לקחת את הסיכון.

אבל הצעד הראשון בכל גמילה הוא להודות שאת מכורה. אז כל הכבוד על כך ואני מאחלת לך שתמצאי את הדרך המתאימה לך בקרוב!!!!
  • מממ אני עישנתי בהריון

• אני ממש לא התנפלת על הבחורה...רק הסברתי לה איך אני הפסקתי לעשן בהדרגה עד שבוע 10..זה נקרא עזרה ולא להיתנפל עליה..וזה שתיארתי לה מה מראים בסירטון של כללית זה כי לי זה עזר בשנייה שראיתי את זה..ניראה לי עם כול הויכוח הברחתן את הבחורה מכאן..עובדה שהיא לא מגיבה...אולי באמת היו תגובות קשות? אבל לפי דעתי עדיף לקבל סטירה אחת חזקה ומעוררת מאשר לבכות אחרי זה על הטעות כול החיים..
  • אף אחת לא פנתה בתלונה עם שמות ספציפים אז לא אמרנו שאת תקפת. נראה לי שבאמת הברחנו אותה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה