בקביעת תאריך ביוץ במחזור לא סדיר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב.
    אשמח לקבל את תשובה ועצה בנושא הבא:
    המחזור שלי אינו סדיר ולאחרונה הפך להיות ארוך במיוחד: שלושה מחזורים אחרונים היו 35,36 והאחרון 44 ימים!
    הוסת האחרונה שלי התחילה ב-14.10.עשיתי בדיקת מעקב זקיקים ב-25.10 והתוצאה: עובי רירית 6.2 וגודל זקיק כ-17 מ"מ,ללא נוזל דוגלס. על פניו, אם אני מבינה נכון, בתנאי שזקיק גדל כל יום ב-1-2 מ"מ יום הביוץ שלי היה קרוב. מצד שני, בתנאי שביוץ מתרחש 12-16 ימים לפני המחזור, אז זה ממש לא המצב. לצערי, לא הייתה לי אפשרות להמשיך במעקב זקיקים לאורך זמן.
    אף פעם לא הצלחתי לאתר את יום הביוץ עם בדיקת הביוץ הביתיות.
    מבחינת הפרשות (מראש מתנצלת על הפרוט המדויק), היו לי הפרשות צמיגיות ב-24.10 וב-28.110 ונכון לאתמול והיום (4.10) יש לי הפרשות צהובות לא צמיגיות סמיכות.
    חשוב לציין שבדיקות הורמונליות שלי תקינות.
    אנא עזרתכם, מה כל זה אומר מבחינת המחזור שלי. האם זה קשור לביוץ מאוחר?

ברשותכם, שאלה קצרה נוספת, בעלי עשה בדיקת ספירת זרע והיא תקינה פרט לדבר אחר: כמות הזרעונים ה"שלמים" היא מעט נמוכה מהנורמה. האם זה מהווה מחסום רציני לכניסה להריון והאם יש המלצות מיוחדות בנוגע לזה.

תודה מראש,
    ליזה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. את מציינת כי הבדיקות ההרמנליות שלך תקינות, אז חשוב לוודאי כי אכן מדובר בפרופיל הורמנלי מלא שנעשה כראוי ביום השלישי למחזור וכו'..
    2. רצוי לחזור שוב על בדיקת הזרע בטווח של חודש, על פניו אין זו בעייה להרות מבחינת הזרע
    3. הביות מתרחש 14 יום לפני המחזור, החודש לא השלמת את מעקב הזקיקים ונראה כי את אכן מתקדמת לקראת ביוץ
    4. ניתן לעשות בדיקת דם ביום 21 למחזור ולראות אם היה ביוץ באותו חודש - זה יכול לתת לך אינפורמציה נוספת

לסיכום, העובדה שהמחזור ארוך ולא סדיר, אכן מעלה שאלה לגבי תקינותו ומועד הביוץ. כאמור אי אפשר להיות בטוחים מתי הוא על פי הנתונים שכתבת. צריך להשלים את מעקב הזקיקים ואת הבדיקות כפי שכתבתי.
    ושאלה אחרונה חביבה, כמה זמן אתם מנסים להכנס להריון ?

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה