שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אם יום שלישי סיימתי מחזור היה לי ממש קצצ והסתיים לי באותו היום אז מתי בידיוק אני צריכה ללכת?היום נתחילו לי הפרשות צמיגיות נראה לי שזה הביוץ
19 תגובות
עמוד 1
  • תטבלי ביום שלישי
  • קןרין המקסימהההה...את לא מבינה כואבת לי קצת הבטן ויש לי הפרשות צמיגיות ונראה לי שזה הביוץ :(
  • אמרתי לך ואל תתחילי איתי כמו ליאלייייייי
    מתי סיימת את המחזור?

הכוונה לדימום לא להפרשות ...
  • חחחחחחח איזה חמודה אתתתת...ביום שלישי בבוקר בניגוב היתה לי הפרשה חומה של הסוף וזהו.והיום התחילו לי הפרשות צמיגיות.
  • אז את יכולה לטבול גם מחר...
    אל תחמירי כי הרבנים עצמם לא מחמירים...
  • סליחה שאני מתערבת אבל...
    קורין את מטעה אותה וחבל!!
    אין דבר כזה "הרבנים עצמם לא מחמירים"....
  • חן,
    תיכנסי לאתר "כיפה" ותראי מה רשום שם בהלכת המקווה...
    ותחליטי בעצמך...
    ני התייעצתי שם בפורום והלכתי למרות שהיה כתם ביום ה 4 לבדיקה ונקלטתי וזה גם היה הביוץ שלי!
    גם בהדרכת כלה הרבנית עצמה אומרת שלא צריך להחמיר...

לשיקולך..
  • תלוי על איזה כתם מדובר....
    אם זה כתם טמא אף רב שבעולם לא יאשר לה לטבול!!
    בשביל זה צריך להתייעץ עם רב שיחליט אם היא יכולה לטבול או לא.
    אל תשכחי שכל אחת והגוף שלה, לא כל אחת מבייצת בדיוק ביום הטבילה.
    ונשמע לי מאוד מוזר שרבנית שמדריכה כלות אומרת דבר כזה שלא צריך להחמיר.
    כמו שכבר אמרתי את דעתי, או שעושים את זה כמו שצריך או שלא עושים את זה בכלל....

http://taharat.com/ContentPage.aspx?Content=31

הוספתי לך קישור שמסביר איך עושים הפסק בטהרה ואיך סופרים 7 נקיים.
  • או.קיי
    אז קראתי... חן,ראי מה כתוב:

"אחרי בדיקת הפסק טהרה, חייבת האישה – החל ממחרת לבדוק את עצמה במשך שבעה ימים רצופים, פעמיים ביום, פעם בבוקר ופעם אחרי הצהרים לפני השקיעה. שבעה ימים אלה נקראים בפי חכמים "שבעה נקיים". כל הבדיקות תיעשנה באותו אופן שבודקים בדיקת הפסק טהרה, האישה מכניסה פיסת בד רק ונקי עמוק עד מקום שיכולה ובודקת עצמה היטב בכל הצדדים בתנועה סיבובית. אם אינה יכולה לבדוק את עצמה בצורה כה יסודית כל שבעת הימים, תבדוק כך לפחות פעם אחת ביום הראשון של שבעת הנקיים (ממחרת הפסק טהרה) ופעם נוספת ביום השביעי ושאר הבדיקות תעשה כפי יכולתה.
    אם אינה יכולה לבדוק את עצמה כדין, וכן אם מצאה באחת הבדיקות כתם בגוון הנוטה לאדום או לשחור, עליה לשאול רב כיצד לנהוג. בכל מקרה שאינה יכולה לפנות למורה הוראה מיד, יכולה לפנות למחרת, שאם לא כן, היא מפסידה את הימים שעברו ותצטרך לעשות מחדש הפסק טהרה ולמנות שבעה נקיים."

בגדול אם את לא מחמירה את בודקת ביום ה1 ל 7 ימים וביום ה 7 ל 7 הימים ובשאר הימים כפי יכולתך...
    אם בדקת בכל הימים אז רק אם זה כתם אדום או שחור (לא חום!!!!) יש צורך באישור מהרב.
    בכל מקרה לי היה בדיוק כמוך ואני התקשרתי לרבנית במקווה ושאלתי והיא אמרה שזה בסדר כל עוד זה לא ממש דם וכל עוד זה לא ביום ה 7...
    תוכלי לוודא במקווה שאת מתכוונת ללכת אליו...

שוב לשיקולך...

בהצלחה!
  • אף בלנית לא יכולה לאשר שהכתם הוא לא טמא ואם היא אמרה דבר כזה אז היא לא בסדר.
    כל כתם בתוך השבעה נקיים חייב אישור מרב על המשך הספירה או התחלה מחדש של הספירה.
    וחוץ מזה בימים שלנו אולי יש הקלה בדברים מסוימים לפי הרב עובדיה יוסף אבל בספירה הימים הנקיים וכן ביום הטבילה אם היה כתם באמצע אין הקלות.

• כמו ששרון אמרה ואני תומכת ומחזקת את דבריה,
    בלנית לא יכולה לאשר לך אם הכתם טמא או לא!! ואם היא עשתה את זה אז זה חמור מאוד...
    היחיד שיכול לאשר זה רב.
    ומהתחלה אמרתי, תלוי איזה כתם היא ראתה.
    יש גם כתמים חומים שהרב לא מאשר לטבול כי הם טמאים!!!!!!
    ואת זה צריך לבדוק עם רב ולא בלנית או מדריכת כלות...
  • בנות,

לקחתן את זה קצת קשה!

בסך הכל ניסיתי לעזור לבנות אחרות פה שכן רוצות לטבול (הרי זו מצווה) זה שאתן טיפה יותר חזקות בדת לא אומר בהכרח שאתן מבינות יותר(וחלילה לרגע לא אמרתי שאני כן...)

התגובות שלכן קצת תוקפניות ולא במקום וזה מגיע בכל פעם שעולה נושא שקשור בדת...

בואו נשמור על הפורום כפורום כי לי ממש לא נעים לקרוא את מה שאתן כותבות כשזה מנוסח בצורה הזו...

אני לא מנסה להטעות אף אחת אני רשמתי תמיד שהכל מגיע מהידע ומהמקרה האישי שלי ושאני ממליצה בחום!!!

במקום לקחת את זה למקום של עזרה אתן רושמות לי שאני לא בסדר כי אני מטעה...

תרשמו אולי : "חן,כאחת שטובלת מדי חודש אני יודעת ש..."
    חנצוק... שוב אני מדברת מנסיוני האישי... לשיקולך...
  • קורין,
    לא הייתה שום כוונה לתקוף אותך או משהו כזה וזה מובן שאת אומרת את זה מתוך כוונה טובה.
    את ממש לא צריכה להיפגע, זכותה של כל אחת להגיב או להעיר..
    פשוט את אומרת משהו שהוא לא נכון וזה מטעה... וכתבת את זה כמה פעמים כבר.
    וכמו שאת מנסה לעזור, גם אני!! בגלל זה אני מתקנת אותך.
    וזאת צורת ההתנסחות שלי, מה לעשות...
    זכותה של כל אחת להגיב על מה שהיא רוצה ואיך שהיא רוצה, זה נקרא חופש הביטוי.
    גם אם לא מסכימים אחת עם השניה.
  • כולכן מקסימות ותודה על העזרה והתמיכה.דיברתי עם הרבנוצ והם אמרו שאני יתבול ביום שלישי.נסיכות תודה על העזרה
  • ואני עדיין אמשיך להגיד לבנות שינסו את המקווה ואני עדיין אמשיך להגיד שאם יש כתם אפשר לטבול!!!
    תסתכלי בקישור שאת בעצמך פרסמת...
    גם לי היה כתם ביום ה 4 ואני עדיין טבלתי וברוך השם נקלטתי והכל בסדר!!!
    זה לא נכון להגיד שההלכה אומרת או שאת עושה כמו שצריך או שאת לא עושה בכלל!!!
    זה כמו להגיד אל תדליקי נירות אם את לא שומרת שבת!!

בזה תם הויכוח והתגובות שלי לנושא הדת כי זה סתם מביא עצבים!

שבוע טוב!!
  • אם תקראי את התגובות שלי מהתחלה תראי שאמרתי כל פעם שתלוי באיזה כתם מדובר!!!!
    זה יפה מאוד שאת אומרת ללכת למקווה אבל יש נשים שלא ממש מבינות איך בדיוק עושים את זה וזכותי להעיר למשהו שאמרת לא נכון!
    ואל תכניסי לי מילים לפה חמודה,
    אני ממש לא אמרתי שההלכה אומרת ככה, זאת דעתי האישית!!
    בעצם מה שאת אומרת זה פשוט לסתום את הפה ולא להגיב כי זה מעצבן אותך.
    אחלה חופש ביטוי...

חנוש,
    טוב שהתייעצת עם הרבנות
  • חן מאמיייייי
    אני הכי שמחה בשבילך ומתרגשת שאין דברים כאלה!!!

את לא מבינה איזה מרגש זה...

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה..

לדעתי (ואני מדגישה את דעתי) את יכולה לטבול ביום שלישי...

מאמי אל תשכחי שאומרים שמלאכים מלווים אותך בדרכך הלוך ובחזור בקשי ככל העולה על ליבך!!!

והכי חשוב תהיי רגועה...

אהההההה ואת תראי שאחר כך היחסים עם בעלך.... נדדדדדייייייייייירררררררר
  • תודה אהובה שלי...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה