איך להגיב? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • נועם חזר היום מהגן, וסיפר לי כבדרך אגב שהוא שיחק היום בפינת הבית (שחביבה עליו במיוחד)
    שאלתי מה הכין? אמר שלא הכין כלום, רק שיחק עם י' (בת)
    במה שיחקתם שאלתי לתומי?
    באהבה
    איך משחקים באהבה?
10 תגובות
עמוד 1
  • תחלים או לא תחלים מניתוח
    להרים טלפון שנועם נרדם ולדבר איתה יש דברים שלא צריכים לקרות בגן

• נשמע לי משחק תמים
    ובכל זאת הייתי מדברת עם הגננת להסב את תשומת ליבה
    ובמקביל לדבר עם נועם על מגע בגוף של אחר וכו'..
    למרות ששוב- זה נשמע לי תמים ואופייני לגיל שלהם
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן

• בואי נגיד ככה - לפני 15 שנה איש לא היה רואה בזה משהו כ"כ נורא ואיום. זה חלק מהתפתחות נורמלית של ילדים והם לא נגעו באברים הצנועים, עבורם החזה הוא עדיין לא מיני.
    אם הגננת מחלימה מניתוח - בהחלט אפשר לתת לה את הזמן שלה, היא אומנם גננת אבל היא קודם כל בן אדם.
    את יכולה לדבר עם האמא של הילדה ולחשוב ביחד איך לטפל בזה, להסביר שלכל אחד יש את הגוף שלו ואנחנו לא נוגעים אחד בגוף של השני וכו'.
  • אצלנו הם למדו ויודעים מהם האיברים הפרטיים שלהם ושלא נוגעים שם. אור יודעת חבל"ז
  • גם בעיני נשמע תמים. אני מאמינה שבטח הילדה ראתה משהו (אולי אפילו בטלויזיה) והיא מיישמת את זה על נועם (בד"כ מנסיון אישי הבנות יותר מובילות את המשחקים האלו).
    אולי לנסות לדבר עם האמא של הילדה וכמובן לדבר עם נועם ולהסביר לו על איברים פרטיים (יש גם דיסק של החברים של יעל שמסביר את זה)

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אני גם קצת בהלם. הם די קטנים לא?
    אני חושבת שכן הייתי שואלת את הגננת... מתוך התעניינות... זה תמים אבל מאיפה זה בא? זה מן הסתם בא מהילדה כי הוא גם השתמש במושג לשחק באהבה - הוא שמע את זה ממישהו... וזה כנראה מהילדה...
    וגם הייתי מדברת איתו ומסבירה מה מותר ומה אסור... במושגים של לא נוגעים כי XYZ.

ילד יפה של אמא
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה

• תראי, הילדים הקטנים שלנו מתפתחים גם במישור המיני, עדיין מתון ותמים,
    אבל הם לומדים להכיר את הגוף שלהם

• כמו שהבנות כתבו לך, זה נשמע משחק תמים ומתוך סקרנות... לא הייתי עושה מזה יותר מדי אבל כן הייתי מסבירה שלא שוכבים אחד על השני, שיש איזורים בגוף שהם שלנו ולא נוגעים בהם....

לגבי הגננת, היא היתה היום? אם לא, אין מה לערב אותה ממש עכשיו כשהיא מחלימה מניתוח. כמו שענבר כתבה, היא גם בן אדם. וייתכן שהיא ממש לא במצב שהיא פנויה להקשיב להורים...

זה משהו שיכול לחכות כמה ימים ולעדכן אותה כשהיא תחזור

בינתיים הייתי מעדכנת גם את הגננת המחליפה על מנת שתשים לב בימים הקרובים, שזה לא יחזור על עצמו.

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה