ירדן או משהיי שמבינה.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לגבי המתכון הסופלה של אתמול

אם יש לי 250 גרם שוקולד חלב ולא 300 כמו שכתבו במתכון זה יצא בסדר?
    יש לי גם 100 גרם שוקולד מריר זה יהיב בסדר לערבב בין השוקולדים?

ואם אני יעשה את זה בתבנית מאורכת חד פעמי במקום התבניות הקטנות של הסופלה זה גם יהיה בסדר??

7 תגובות
עמוד 1
  • יקירתי פשוט לא יהיה לך סופלה

• הכי טוב לדייק, ללכת בדיוק לפי המתכון!

• מאמי קונדיטוריה זה מדע מדוייק...
    אין הרבה מקומות לשחק....
    אם תעשי עם שוקולד חלב הוא מכיל יותר סוכרים ויש סיכוי גדול יותר שזה ישרף מהר יותר אם תעשי את זה בתבנית מוארכת לא יהיה לך סופלה ולא יהיה לך עוגה...
    אם את רוצה מתכון לעוגת שוקולד טעימה אני יכולה לרשום לך אבל אם את רוצה סופלה אז ללכת לפי המתכון...:)

• אז תרשמי לו מתכון לעוגה טובה

אבל אין לי בבית שמנת מתוקה או אינסטינטק פודיק

• לעוגה:
    1 כוס קמח תופח
    3/4 כוס סוכר
    1/4 כוס קקאו
    1/2 כוס חלב
    50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה)

לרוטב:
    3/4 כוס סוכר חום
    2 כפות קקאו
    1/4 1 כוסות מים רותחים
    אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
    שמים בקערה גדולה קמח, סוכר וחלב.
    שמים את החמאה בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל במשך דקה עד שהיא נמסה. מוסיפים את החמאה המומסת לקערה עם הקמח.
    מסננים את הקקאו מעל הקערה. מערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
    משטחים את הבצק בתבנית משומנת בתרסיס שמן עד לשליש מגובה התבנית - העוגה תיראה מאוד נמוכה עכשיו אבל אחרי האפייה זה מסתדר.
    עכשיו מכינים את הרוטב: בקערה בינונית מערבבים סוכר חום, קקאו ומים רותחים.
    מוזגים בעדינות את הרוטב לתבנית, מעל בצק השוקולד) עכשיו התבנית תהיה מלאה עד חצי הגובה בלבד, וזה בסדר). מכניסים לתנור ואופים כ-45 דקות (או 20 דקות בכלים אישיים), עד שהעוגה צפה מעל הרוטב המבעבע. נותנים לעוגה להתקרר 5 דקות לפני האכילה (היא הכי טעימה כשהיא חמה). אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה אם רוצים.
    או:

3 כוסות קמח רגיל

2 כוסות סוכר
    3 ביצים שלמות
    2 כוסות מים
    3/4 כוס שמן (אפשר קצת פחות)
    1/2 1 שקיות אבקת אפיה
    1/2 כפית סודה לשתיה
    2-3 כפות קקאו (לפי הטעם והמרירות הרצויה)
    אופן ההכנה:
    1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
    2. מערבבים יחד את כל המרכיבים (לא יותר מדי).
    3. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ואופים למשך 45 דקות (הכמות מתאימה גם ל-3 תבניות אינגליש קייק).

• ואם אין לי סוכר חום סוכר לבן זה בסדר לרוטב?

• יסמין, תכיני את העוגה השניה שירדן כתבה. הכנתי משהו מאד דומה אתמול ויצא פיצוץ!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה