מה אני עושה לא בסדר? :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות אני מתוסכלת ברמות!

25 תגובות
עמוד 1
  • אוי, כל כך מוכר. ישנה במקרה הטוב 3 שעות רצוף כל הזמן. גזים, גזים, גזים. כואב להם כשהם מפליצים (סליחה על המילה) יעבור באיזשהו שלב. תחזיקי מעמד.

• אבל לורה
    הדס בת 3 חודשים!!!!!!
    כבר אין לה גזים במשך איזה חודש שלם!
    זה לא זה נראה לי!

• מאמי שלי קוףם קבלי מיליון חיבוקים... אני הייתי עושה ככה...
    דוחה את כלללל הטקס בשעה
    מקדימה את הגלולה
    וככה תתפסי שינה כמו בן אדם...
    אין סיבה שתלך לישון בשמונה....
    אני עושה את כל הטקס בשמונה בתשע מאכילה אותה בקבוק שמה אותה בעריסה להרדים את עצמה אם נופל מוצץ וכאלה בלי קם אליה והיא ישנה עד שתיים ואני ישנה מעשר ככה עד שתיים
    תנסי...
    ושחררי לבעלך אם הוא עשה האכלת חלום פעמיים שלוש בסדר תני לו את הקרדיט ולכי לישון!!!!

• התשובה לבעיה שלך נמצאת בבסיס ההודעה

"האכלת חלום"

היא כבר בת שלושה חודשים זה מה שהורס לה את הלילה
    תני לה לישון לילה שלם!!!!!!!!!!!
    בתשע עשר תני לה ארוחה אחרונה מוצץ שמיכה ולישון
    אם היא קמה שוב בלילה תני לה מוצץ ותחזרו לישון!!!
    תורידו לה את ההרגל הזה!!! זה מפריע!!

• מאמי, העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך זה פשוט להשלים עם זה

• באתי לכתוב לך איזו עצה, אבל אז הבנתי שאין לי מה לייעץ
  • אין לי שמץ. אני הבנתי מחלק מההורים שאוריאל בגן עם הילדים שלהם שגזים יכולים להימשך יותר משלושה חודשים. וזה שנרגעו לה אולי חזרו קצת. או כמו שנטלי רושמת - האכלת חלום מיותרת כבר ואולי היא זאת שמביאה לפלוצים הנוספים כי היא מיותרת?

תנסי להפסיק ותראי

• אבל ירדן היא כבר עיפיה ב 8 לב. אני לא עושה כלום.. הבעיה היא שאני הרגלתי אותה לזה
    פעם היתה ישנה ב 10 בלילה ואמרתי שזה זה מאוחר מידי וניסיתי ממש להקדים את זה וזה יצא ל 8 בערב...

הקטע הוא שאתמול ניסינו באמת קצת לאחר את זה ולא עלה יפה
    והמקלחת היתה ב 7 וחצי
    והיא קיטרה במקלחת, בכתה אחרי, אכלה ונרדמה חזק על האוכל (ולא סיימה בכלל חצי)
    ננסה עוד פעם לאחר את זה

לגבי הגלולה- לא יכולה, צריכה באותה השעה!

ולגבי האכלת חלום
    אני לא מתעוררת כדי לבדוק אותו
    אני פשוט ישנה קל (כי כולה ישנתי שעה בגלל הגלולה) וכשהוא מכין בקבוק, לוקח אותה, מתיישב על המיטה- אני כבר מתעוררת

• באמת מוכר, אני זוכרת שבלידה הראשונה היתה לי טראומה מהעניין הזה
    של החוסר שינה בגלל זה אני ממש מבינה אותך.
    עכשיו אני כבר מורגלת לעניין ופשוט מחכה שיחלוף..
    אולי קפיצת גדילה והיא פשוט רעבה יותר ולכן מתעוררת???
    ולגבי הגלולה! למניעת הריון? למה את מתעוררת כל יום בדיוק באותה שעה
    בשביל גלולה? השתגעת? לא קריטי אם תיקחי אותה שעתיים לפני או שעתיים אחרי.
    זה לא כזה משנה. חבל לך להטריח את עצמך ולהביא עוד סיבה להתעורר
    במיוחד בשביל זה [/
  • נטלי אני מסכימה איתך- חשבתי על זה
    הבעיה היא ש ב 8 היא לא אוכלת הרבה ואין לי ספק שזה לא יחזיק אותה ל4-5 שעות
    אז להתעורר ב 1 בלילה?????? (בעצם גם ככה אני מתעוררת)
    וב 11 היא אוכלת יותר מתוך שינה.... וזה בהחלט מחזיק אותה שבעה עד 05:00

• בנות לגבי הגלולה

שאלתי פה
    ואמרו לי שכדאי לקחת באותה השעה כדי למנוע דימומים.
    אני יודעת ומסכימה שאפשר לאחר או להקדים
    אבל זה מה שנאמר לי פה.

אני לא רוצה לעשות משהו בשביל הנוחות שלי ואז פתאום אני אהיה שוב בהריון

• המלצה של הרופא נשים לקחת כל יום בערב באותה שעה!
    אני הייתי לוקחת בשעה 7 בערב!

• מאמי היא תינוקת בת 3 חודשים!!!!!!!!!!!! טבעי שהיא תתעורר בלילות... יש כאלה אומנם שישנים רצוף... לא מכירה בסביבתי....

• אז ככה מיכל:

1. תקדימי את הגלולה בשעה. אם את דואגתת (למרות שאני בספק אם הגוף שלך הוא שעון שוויצרי) פשוט תקדימי כל יום ברבע שעה (או כל יומיים אם את ממש מחמירה).

2. תעבירי את הדס לחדר משלה! ככה תשמעי רק את הקולות שבאמת צריך לשמוע.

לילה טוב
  • כמו שמיטלוש אומרת,זה חלק מהאימהות...להשלים עם לילות ותק' שכזאת בהרבה סבלנות ועדיין להמשיך ולהתמיד במה שאת מאמינה,שזה טוב!

נעמה רזונת ואין-מצב לפטם אותה,כי היא לא-נותנת (זה גנים שכאלו..), והיא כן ישנה לילות-שלימים,חמסה,מגיל-צעיר.

מבחינת-השיגרה,הרגלנו אותה לישון מההתחלה בקביעות,ב- 20:00,זה מצויין בעיני.
    כי אנחנו ההורים מכוונים לשעה-ייעודה ובהמשך התינוק גם מתכוונן לזה בהדרגה.

אני יכולה לומר לך שכבר מס' חודשים טובים בעלי החל לחזור מוקדם הביתה,בסביבות 20:00

• אמא אווזה- אין לנו עוד חדר בבית
    ולכן היא ישנה איתנו...

מיטל אני חושבת שיש פוטנציאל שהיא תישן
    אני פשוט עושה משהו לא בסדר
    כי היו כמה ימים שהיא ישנה עד 05:00 בלי לזוז... לפני חודש בערך

או שזה האכלת חלום
    או שזה ממש מוקדם לה השינה..

האמת שחשבתי שזה הסימילאק שב 11 בלילה עושה לה לא טוב
    ולכן אתמול שאבתי ונתתי לה אבל זה לא עזר

• כאשר התינוק בוכה, זה הזמן להפעיל את אסטרטגיית S.L.O.W - שתדרוש שניות אחדות בלבד. עיצרו (Stop), הבכי הוא שפתו של התינוק. חכו רגע והתרכזו. הקשיבו (Listen) - רגע זה של היסוס אין פירושו כי אתם מניחים לתינוק לבכות, הוא נועד להקשיב למה שהתינוק אומר. התבוננו (Observe) - בידקו מה אומרת שפת גופו של התינוק, מה קורה בסביבה, קולות הבית, הרעשים, הטמפרטורה, מה קרה רגע לפני שהתינוק "אמר" משהו? הסיקו (What's up) - אם תצרפו הכל יחד, מה ששמעתם, ראיתם, כמו גם את השלב שבו נמצא התינוק בשגרת יומו - תוכלו להבין מה הוא מנסה לומר.

- זיכרו כי תינוקכם צריך לפתח את ה"קול" שלו. שורשיו של כושר הביטוי מונחים בתקופת הינקות המוקדמת, כשהתינוקות מתחילים לראשונה "לשוחח" איתנו באמצעות גרגוריהם ובכיים. אם תמיד האם תרים את תינוקה אל השד או תתחב לו מוצץ, היא סותמת את פיו ומשתיקה אותו ובכך מלמדת אותו שלא לבקש עזרה, ומונעת ממנו להיות בעל קול משלו.

- יש לטפח את מיומנות ההרגעה העצמית של התינוק. תינוקות נולדים עם כלים להרגעה עצמית: בכי ורפלקס מציצה. תפקידנו לעזור להם ללמוד כיצד להשתמש בהם. אם נמהר מדי לגשת אליהם - הם יאבדו יכולת זו.
    הכי קרוב לאמא. לכל תינוק דפוסי שינה אישיים משלו והוא חווה אחרת את תהליך השינה. אך ביסוד, גם שינת התינוקות, בדומה לשינת המבוגרים, מתאפיינת במחזוריות.

בחודשי החיים הראשונים מדובר בדרך כלל במחזורים הנמשכים בין שלוש לחמש שעות ומפוזרים על פני כל שעות היממה, ולכן גם נפוצות התעוררויות ליליות תכופות. המחזורים עצמם נחלקים גם הם לשלבים של שינה פעילה ולשלבי שקט, המשתנים בחלוקתם מתינוק לתינוק.

התינוקות הרכים יכולים וצריכים לאכול גם באמצע הלילה. אולם, ככול שהם גדלים חשוב להרגילם לדפוסי אכילה הדומים לאלה של המבוגרים, המקפידים להעניק מנוחה לילית למערכת העיכול.

כך, הגדלה מודרגת של מספר השעות בהן התינוק שקוע בשינה לילית רצופה מאפשרת גם למערכת העיכול מנוחה רצויה. לכן, רצוי מאוד לנסות עד גיל שנה לגמול את התינוק ממנהגי אכילה באמצע הלילה, גם כדי לשמור על בריאות שיניו הקטנות.

http://www.karusela.co.il/posts/katavot/82/284-%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9C%D7%94

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

טוב, אספתי קצת "מידע" מקצועי... אבל תכלס, מתוך הניסיון שלי.... קבלי:

כל תינוק הוא שונה- תזהי מיהי הדסי ואיזה טיפוס היא... את כבר הבנת שע"פ טרייסי הוג- ארי היה תינוק מלאך... סבבה אבל זה לא מספיק! היתה גם הקניית הרגלי שינה מאוד ברורה.

אני כן בעד האכלת חלום בגילה שלה!

אני בעד שתזיזי את זמן הגלולה אחורה! בתור מי שלקחה סרזט- ושאלתי את אמאשלי (אחות במח' נשים)- את יכולה להזיז אחרוה ולחזור להקפיד על השעה החדשה!

אני לא אמא מתעללת, אבל עד היום ומאז שהוא בגיל של הדסי, כן חיכיתי ולא רצתי לארי על כל בכי... נכון, כשזה קורה בלילה את גם ככה מתעוררת, נהיית דרוכה וקשובה אבל יש הבדל משמעותי אם את לא קמה מהמיטה...

אני רוצה לחדד את עיניין השינה של ארי כי אולי הצגתי את הדברים כמו חלום וורוד- כן, ארי היה ישן לילה שלם- בין 10 ל-12 שעות אבל שימי לב- זה לא אומר שלא התעורר בלילה, זה רק אומר שלא התעורר לאכול!!!!!
    כן היו יקיצות- בעיקר, כך למדתי לזהות, בזמני המחזוריות של השינה, התעורר, הבין שאין מוצץ, בכה- בלי מילים- הכנסתי מוצץ וכד'.
    בהמשך- לימדתי אותו לקחת לבד מוצץ (שנה) ועוד נגיע לזה...

תראי מיכלי- את אמא מדהימה- יש לך אינסטינקטים מעולים- תסמכי על עצמך- אל תהיי קשה עם עצמך- בעלך מדהים- ועם כל העיצות והספרים והלוחשות או הצועקות שבעולם, את ורק את מכירה/לומדת להכיר את הדסי הכי טוב. לדעתי, לא קורה כלום אם "שוברים" שגרה או עושים דברים "לא נכונים" (כי אין דבר כזההההההה) מידי פעם- בעיקר אם האמא מרגישה שהיא מגיעה למצב של "מים עד נפש"- מה את חושבת???!?!? שלא שמתי את ארי במיטה איתי (אחרי שדני קם או אם ישן בסלון או עם כרית מיוחדת בינינו) רק בשביל ששנינו נישן יותר טוב? אין מה לעשות, לפעמים צריך להתגמש- כי אם את מותשת ועייפה ועצובה- זה הכי הכי גרוע להדסי יותר מכל דבר אחר....

אז כרגע- תעשי מה שאת יכולה והבנת שמתאים לך כדי שגם יקנה לך שינה יותר טובה וגם יהיה טוב להדסי. שום דבר שתעשי עכשיו, לא ישפיע בצורה קריטית על אחר כך! הכל עניין של הרגל.

בילבלתי לך ת'מוח? או שהצלחתי להעביר את דעתי?

• קוד כל-

• שימי אותה בסלון, תשימי אטמי אזניים.
    היא מתעוררת מהרעשים שאתם עושים ואתם מתעוררים מהרעש שהיא עושה.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • מיכלוששששששששש,

דווקא אני אהבתי,שנעמה ישנה איתנו בחדר (עד גיל שנה ו-3).
    היה לה ביטחון-ריגשי,שהיא מתבוננת בנו ומשחקת עם עצמה בשקט..בשלב יותר מאוחר..העברנו אותה רק מתוך בשלות,שראינו שהיא רוצה שנקום ב- 05:00 בבוקר וגם נשחק איתה,ממי שלי..המעבר,כשהיתה בשלה לכך,סידר לה את הקימה בבוקר.
    אבל הינה,שוב לאחרונה,נעמוש החלה לקום ב-06:00....

בעיני מיכלי,את אמא מצויינת ועושה את הכל מעולה,מיכלי,באמת

• ווואי אני לא כ"כ יודעת מה להגיד לך
    היא כבר צריכה לישון לפחות 4-5 שעות רצופות (לפחות ככה אוראל יושן)
    אולי תנסי להוריד את האכלת החלום הזה
    בכל אופן קבלי מלאאאאא

• תודה לכן בנות על העזרה באמת
    קראתי את הכל הכל הכל

בסופו של דבר זה נכון
    היא באמת לא מתעוררת לאכול
    אלא יקיצות כאלה של מחזור של שינה שהסתיים והיא צריכה עזרה להירדם

אני אנסה להזיז את הגלולה אחורה (ל 21:00)
    אבל ככה בבת אחת?
    שירן, אמא שלך אמרה שזה בסדר בטוח, בוודאות??

אני אפסיק לכמה ימים את האכלת חלום ואראה מה קורה יכול להיות שזה מה שמציק לה
    הגזים שאחרי האוכל... כי היא גם עושה קקי....

ואם גם זה לא יעבוד
    אני פשוט אצטרך להתרגל לזה! עד שישתנה לבד...

• האמת לא הייתי מסוגלת להתנסח יותר טוב ממיטל

ממי יש תינוקות שישנים מגיל יום לילה שלם
    ויש תינוקות שלא

לי יש 2 שלא ואני משלימה עם זה ומאושרת בזה

לדעתי הסוד הוא לשחרר ולזרום - להפסיק לנסות למצוא שיטות מיוחדות ולפעול כמו ספר.
    כמו כן במקום לתת לה ארוחה אחרונה ב20:00 - תשני שתהיה בסביבות 22:00
    תקחי גלולה ותלכי לישון

• מיכלי- שום בעיה! להתחיל לקחת בתשע באופן קבוע- לא יקרה כלום- לא תהיה אחות קטנה בהפתעה

• מיכלי הכי חשוב שתזכרי שאת יודעת הכי טוב מה טוב בשביל הדסי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה