לקראת ביקור אצל רופא נשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בננות,
    היום אלך לראשונה לביקור אצל רופא נשים, האמת? לא יודעת בשביל מה... אני צריכה לעשות בדיקות גנטיות ובדיקות דם שטרם עשיתי, וחשבתי שהגיע הזמן להפסיק לשגע את רופאת המשפחה שלי וללכת לרופא מהתחום...

שאלות:

1) האם לבקש אולטראסאונד? אני בשבוע 5 פלוס 3 ימים... וגם לא עשיתי הכפלה של בטא, היתה שביתה וכו' ולא הספקתי. מה דעתכן?
    2) איזה אולטראסאונד עושים? אמא שלי הפחידה אותי שלא עושים וגינאלי בהיריון... יש למישהי מושג?
    3) ועכשיו שאלה מביכה... איך אני מכינה את עצמי לקראת הפגישה איתו? זה קצת כמו דייט... אני צריכה לנקות הכל טוב טוב, נכון? ולהתקלח קודם? בכלל, מוזר לי כ"כ... ונזכרתי שלא גילחתי רגליים איזה שבוע, ועל ה*** בואו לא נדבר...

אז איך אתן מתכוננות לדייט לוהט עם גניקולוג בן 7000 בערך?
    יפעת.
12 תגובות
עמוד 1
  • יפעת... פעם ראשונה ראשונה אצל רופא נשים??
    תתקלחי לפני, תורידי שיער (אני תמיד מעדיפה לבוא מתוקתקת)....
    שבוע 5 גם אני הלכתי לרופא נשים, קודם כל שיאשר שיש הריון תוך רחמי.
    אולטרסאונד וגינאלי מותר לעשות בתחילת ההריון, בשלבים מתקדמים יותר (חודש שישי ואילך עושים אולטרסאונד על הבטן)....
    הרופא יעריך את גיל העובר לפי הגודל שלו, דופק עדיין לא ניתן יהיה לראות....
    הוא בטח ישלח אותך לעשות הכפלה של הבטא לבדוק שהעובר מתפתח וגודל..
    בהצלחה

• הי יולי,
    האמת- פעם שלישית שרופא נשים בודק אותי. פעם ראשונה- בשביל גלולות, פעם שניה- לפני שהתחלנו בנסיונות, ועכשיו...
    אבל לא יעזור, בכל פעם הפגישה איתו מלחיצה אותי מחדש...
  • גם לי זו הייתה פעם שלישית בדיוק באותו סדר, אז אני ממש מבינה אותך
  • 1) האם לבקש אולטראסאונד? אני בשבוע 5 פלוס 3 ימים... וגם לא עשיתי הכפלה של בטא, היתה שביתה וכו' ולא הספקתי. מה דעתכן?

רק תבקשי הפנייה לאולטרא' לגיל ההריון לשבוע 7+

2) איזה אולטראסאונד עושים? אמא שלי הפחידה אותי שלא עושים וגינאלי בהיריון... יש למישהי מושג?
    בדיקת דופק עושים רק רק רק וגינאלי.
    .

• הי מקסימות,
    תודה רבה על העזרה... זה רק אומר שאיאלץ לצאת מהעבודה מוקדם ממשה שתכננתי... נו שוין.
  • הי יפעתוש.. אני גם הייתי אתמול אצל הרופא נשים בפעם הראשונה מאז הבדיקה הביתית, והוא בכלל לא בדק אותי, הוא שאל מלא שאלות, נתן מרשם לחיזוק (ויטמינים וכאלה...) והפנה אותי לאחות שתפתח לי חוברת מעקב שתהיה איתי עוד 8 חודשים בעז"ה...
    אולטרסאונד הוא אמר לי ללכת בשבוע שמיני..
    אני מתארת לעצמי שגם אצלך זה יהיה ככה ואני ממליצה ללכת עם הבעל, פעם ראשונה שראיתי את בעלי מתרגש ככה...!
    בהצלחה
  • קודם כל מזל טוב
    גם חמתי אמרה לי את אותו הדבר
    אני ואת באותו שבוע גם אני חמש ויומיים המחזור שלי היה ב2.10 ונבטא היה לי ביום שני 337 מתי היה לך מחזור ומה הבוא שהיה לך ?

קרן
  • היי בנות,
    גם אני הייתי אתמול אצל הרופא,
    וגם שאל המון שאלות ובכלל לא בדק אותי,
    נתן לי מרשם לבדיקות דם נוספות ובדיקת שתן
    וקבענו שאני חוזרת אליו ב 29.11 לאולטרסאונד לבדיקת דופק
    לפי המחשב שלו זה הראה שאני בשבוע 5 פלוס יום
    אז אנחנו ממש חופפות......
    מחזור אחרון ב 4.10.11
  • כן אני לפי החישוב 5 +3 ימים
    אבל מחראני אלך אליו לכל הבדיקות
    קרן
  • אז הודיה וקרן ואני ממש באותו שבוע פלוס מינוס יום
    איזה קטע
    היה לנו חודש פורע
    ממש שמחה בשבילינו
  • הי מקסימות,
    אז סתם התכוננתי כאילו אני לקראת ליל הכלולות שלי... הוא בכלל לא בדק אותי!
    אמר שאני בשבוע 5 פלוס שלושה ימים (כאילו לא ידעתי), שזה מוקדם מדיי לבדוק כיוון שלא נראה דופק במילא, נתן לי הפנייה לאולטראסאונד לשבוע הבא, הפנייה ליעוץ גנטי וזהו.

את כל בדיקות הדם הקדמתי לבקש מרופאת המשפחה שלי, אז הוא עבר איתי עליהן ואמר שהכל בסדר, תודה לאל.

שאלתי אותו אם יש צורך בכ"ז לבדוק, שזה היריון תוך רחמי, שיש שק היריון, והוא אמר שמאחר והבטא שלי גבוהה, אין סיכוי שהוא לא ברחם.

אני מאוד סומכת עליו. הוא ביקש גם שנירגע, ולא נשמח מדיי, נחכה עד אחרי שבוע 12, כיוון שעד אז הכל יכול לקרות.
    קרן- לשאלותייך-
    אנחנו בדיוק באותו יום!!! מחזור אחרון- 2/10/2011, והבטא שיצאה לי (בדקתי בשבוע 4 פלוס יום) יצאה 1,804.

טוב מקסימות, בהצלחה לכולנו...
    יפעת.
  • טוב לי אין מה להגיד בנושא אני נפלתי על החגים ובגלל שהרגשתי טוב הלכתי לעשות אולטרסאונד בשבוע 9 שבעצם היה שבוע 8 ויומיים אחרי זה רק היית פעם ראשונה אצל הרופא

שנתן לי את כל הבדיקות עד לסקירה ראשונה ואמר שאם אני מרגישה טוב שאחזור אליו אחרי כל הבדיקות

אני מחכה כבר לשקיפות העורפית הזאת ביום ראשון בעוד שבועיים יאללה כבר!!!
    בנות חמודות אחרי בדיקת דופק אני מציעה לכולכן למהר ולקבוע תורים לשקיפות ולסקירה מסתבר שאין הרבה תורים פנויים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה