רוצה לשפוך ולהתייעץ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שקד עדיין לא אוהב ללכת לגן
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

42 תגובות
עמוד 1
  • אני רק יכולה לנחם אותך שליאבי רק השנה הפסיק לבכות בבקרים ועכשיו הוא רוצה ללכת לגן יותר נכון הוא אוהב את ההסעה שבאה לקחת אותו והפרידה הרבה יותר קלה .. אם יש יום שיוצא לי להכניס אותו לגן אז גם קשה לו להיפרד ..
    אולי תנסי לבדוק אפשרות של הסעה . זה מגיע לך ,לא? ואולי ככה הפרדיה תיהיה יותר קלה
  • לא ידעתי שהוא בגן מיוחד. אני ממש לא יודעת מה להגיד לך. שחר גם רק עכשיו מתחיל להסתגל לגן ואחד הדברים שקורעים את הלב זה שלילד לא טוב בגן. מה הגננת אומרת? מה קורה במשך היום? כאילו, הוא בוכה בבוקר אוקי ומה הלאה? הוא קווץ' וסגור כל היום או שהוא עובר את זה וצוחק ומשתתף במפגשים וכו'?

ילד יפה של אמא
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • אוי היתי חייבת להגיב ...
    כאב לי הלב לקרוא מה את כתבת
    אני אישית אם ילד שלי היה אומר לא טוב לי בגן - באותו רגע היתי לוקחת אותו משם
    ומחפשת גן אחר -לא היתי עומדת בזה
    אני מבינה שזה גן מיוחד אז אולי גם בגלל זה הוא לא אוהב
    למה שלא תבדקי אופציה עכשיו להעביר אותו לגן הרגיל ?
    האם ניתן ?
    אחות של בעלי היא קלינאית תקשורת והיא עובדת בגנים האלו
    זה לא קל לפי שהיא מספרת
    אם את רוצה להתעייץ איתה אני יכולה לתת לך טלםון שלה
    אבל לדעתי הוא ממש בסדר והוא צריך אולי גן רגיל ?
    בכל מקרה שיהיה רק טוב
  • מאמי

• עינבר!!!!! שתהיי בריאה!!!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------

• ענבר חחחחח את קורעת

מילנה מתוקה אני לא יכולה לייעץ לך יותר מדי כי אצלי אותו הדבר ואני שוברת את הראש. אצלי היא אומרת "לא רוצה ללכת לגן הילדים קוראים לי מפגרת"- ואני רק אומרת שזה ילדים שלא יודעים לדבר והיא לא צריכה להתייחס אליהם. אבל בתכלס הלב נשבר

• אצלי בשנה שעברה בני היה בגן פרטי ובחצי שנה אחרונה עושה לי סיפורים כל בוקר ובוקר . אני חשבתי שבגלל שהתחלפה סעיית שמאוד אהב אבל הוא עושה סיפור למרות כל הדיבורים .
    בעלת הגן בת *** עוד הוסיפה שמן למדורה וטענה שיהיה לו קשה מאוד להשתלב בגן חובה , גננת טענה להפך ......
    בקצור - לא היתה בעיה להשתלב ואין בעיות בבוקר ובצהריים הוא מספר מה עשו מה למדו וכו ... אני פוגשת איזה יום גננת ישנה יחד ובני מדברות וכו ואז בדרך הוא אמר לי "אמא , אני לא רוצה אף פעם ללכת לגן ישן , לא טוב לי שם משעמם , זה גן לתינוק " וזה עוד אחרי שבקבוצה שלו היו 70 אחוז בני גילו . אז נפל לי אסימון ... בעלת הגן שרצתה להרוויח כמה שיתר , ב1 לינואר העבירה קבוצה של ילדי בני 3 מבוצה שלהם לקבוצה של 4-5 בלי להודיע לנו ואז הבדל בין גלאיים מאד בלט ורמה ירדה .
    אולי גם שקד בתפקוד גבוה מדי ומשמם לו ?
    http://www.holdthatpic.com/
  • הגדולה שלי מספרת לי על כל מה שקורה לה בגן, על זה ש_____ לא רצתה לשתף אותה במשחק, על זה שהיא פיספסה כי היא מתגעגעת לאבא שלה (היא רואה אותו ממש קצת, לפעמים בכלל לא כי הוא מגיע מאוחר
  • קודם כל-
  • התשובה שלי מורכבת מ2:
    1. אופציה שקשה לו להפרד בבוקר (וזה קורה מותק, לכולנו..) דברי איתו על זה שהוא בוגר, שהוא הולך לגן של גדולים, שאת מצפה ממנו להפרד ממך כמו בוגר, שאם הוא יפרד כמו בוגר הוא יקבל הפתעה בסוף היום - ואם זה עובד עליו אז בסוף היום תגידי לו - היום נפרדת כמו בוגר, אני גאה בך, היה לי יום מקסים כי הייתי רגועה כי נפרדת ממני כמו בוגר וכו'.. ותני לו הפתעה קטנה...
    אנחנו הבטחנו ליותם שאם שבוע הוא יפרד כמו בוגר הוא יקבל סל (של כדורסל) כי הוא נורא רצה וזה עבד יופי!
    2. אופציה שלא טוב לו.. . אני יכולה לספר לך שניצן כל שנה שעברה היה בוכה בכל בוקר, בוכה ! והם היו אומרות שטוב לו בגן, שהוא בסדר במהלך היום.. אז חשבתי שהוא סתם מתפנק. בקיצור באוגוסט הוא עבר לקבוצה יותר גדולה לקייטנה - וראה זה פלא.. הוא היה רץ לגן בשמחה!!!! אז כנראה שהוא לא היה מפונק אלא באמת לא היה לו טוב בגן

• זה אופי !
    נדב שלי לא כ"כ סתגלן יחסית לילדים אחרים ...
    לוקח לו הרבה זמן ..
    כל עוד הגננת והסייעת נמצאות הוא לא בוכה אבל יש לו מבט מאודדדד עצור (כמעט בוכה)
    אתמול לגננת היה יום חופשי והוא בכה מאוד (כבר מהבית הוא התחיל לבכות
  • קבלי מלא מלא

• תודה לכן על התמיכה

• בני גם מאוד רגיש וחד משמעי חשוב שיהיה לו לא מעמם בגן ... אולי מסגרת לא מתאימו כתפקוד שלו כל כך גבוה ביחס לאחרים שאין לו שום עניין להיות בגן שלו ...
    גם די הגיוני שאם יש ילדים בתפקוד נמוך יותר הם מקבלים רוב תשמות לב בגן בגלל המצב שלהם ושקד נשאר בצד ומבין את זה . עובדה שהוא יודע מה הוא רוצה , איפו הוא מעדיך להיות , מבין הכל .. אולי שוואה לקול מסגרת אחרת ואבחון נסוף ?
    אני למדתי לשואל את בני שאילות בסגנון מדוע היה לך משעמם ולא האם היה לך משעמם וכו...
    במקרה שלך היתי הולכת לחו"ד נוספת מאמי ... הרי עשית לו אבחון בגיל מאוד צעיר ויכול להיות שלא היה הכי מדוייק .

• מילנה
  • אין לי מה להוסיף למה שקודמותיי כתבו.
    רק

• מילנה, גם אני כמוך נמצאת זמינה בבית והילדודס יודעים/מרגישים את זה (למרות שאני לא ממש מדברת על זה)
    כשנדב בוכה שהוא לא רוצה ללכת לגן הוא תמיד אומר "אבל אמא, אני רוצה אותך .." קורע לב
  • אלינה- את כל כך צודקת! יש הבדל עצום בתפקוד שלו כיום, הוא אפילו לא מה שהיה לפני חודש, אז על אחת כמה וכמה מה שהיה לפני שנה ו-4 חודשים!
    בגלל זה אני רוצה להפגש עם המרפאה בעיסוק ולהתייעץ איתה איפה עושים איבחון חוזר, כי גם לי לא נראה שיש לשקד בעיות תקשורת, יש לו בעיות אחרות, או שאני לא יודעת להצביע במה הקושי שלו בדיוק (להגדיר אותו).
    אני סומכת הכי הרבה על המרפאה בעיסוק הזאת, כי היא תביע דעה בלי שום אינטרס, היא תמיד יעצה לי לטובתו של שקד.

נטע- מה פתאום אשמה????

• גלי- אני משקרת לשקד שאני הולכת לעבודה

• מילנה , שקד דו לשוני כמו בני ? הוא דבר עוד שפה חוץ מעיברית ? כאם כן אז סיכוי לאבחון נכון לילד בן שנתיים דו לשוני מאוד בעיתי . רופאה שלנו אמרה את זה בפירוש . בני עד גיל שנתיים לא דיבר הכי טוב כהיה לו סלט בראש והכל התבלבל לו .
    לדעתי טובתו של השקד ולא עניין כזה או אחר צריך לעניין אותך . בטח לא מלחמות תקצוב של הגננת . תגידי איזה PDD לילד שמבין בגיל 3 שאמא שלו בהריון ? אז אולי קיים איזה קושי רגשי או משהו אחר אבל גבר מקשר בין הדברים דמיוניים ומביא רגשות ... וכו .
    בקצור תבדקי , מקסימום יגידו לך שאבחון הוא זהה למרות שלא נראה לי

• אם יש לך ספקות לגבי האבחנה של שקד, כדאי לך מאוד ללכת פרטי לנוירולוג עם המלצות. על הנוירולוג שאבחן את אור אמרו לי שהוא יכול לאבחן pdd מסוף המסדרון. את אור הוא אבחן תוך דקות ספורות.
    אם את מעונינת, אז הוא מקבל פרטי בירושלים דרך ורייאטי (נראה לי שזה עולה 750 ש"ח או משהו כזה. זה חצי מסובסד. סתם כך אבחון פרטי עולה יותר, לדעתי).
  • מילנוש, קודם כל -
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• ממי אין לי מושג .. שולחת
  • אני הייתי מציעה לך ללכת עם התחושות שלך לגביי איבחון נוסף ,תנסי לעשות בפרטי
    ותנסי לבדוק את הנסיעות בבוקר נכון שזה לפעמיים מבאס כי יש לחץ של זמן וחייבים להיות בזמן אבל אצל ליאבי הנסיעה במיניבוס וזה שהוא מתארגן בבוקר מהר כדי לא לפספס אותו שווה
    בינתיים שולחת לך
  • תודה בנות

• תעשי אבחון ותהיה שקטה יותר . גיל שנתיים מאוד צעיר לפעמים . לגבי רוסית על תבלבלי אותו , זה יגיע לו עם הזמן

• מילנה, אני לא ממש ייודעצ אם כל נוירולוג ילדים יכול לאבחן, אבל נראה לי שזו גם פונקציה של ניסיון.
  • אלינה

• אוי מאמי כואב לי לשמוע שקשה לו בגן. הלואי שבקרוב תקבלי אישור להכניס לגן רגיל אני בטוחה שזה יטיב איתו.
    בהצלחה מותק ונשיקות לנסיכון

• טוב, אני אפריד בין שני נושאים שונים... בין הפרידה בבוקר לבין ה- PDD

ראשית, בהחלט יש ילדים שקשה להם להיפרד מההורים גם שנה שלמה. ויש ילדים שאומרים שלא טוב להם בגן על מנת לקבל תשומת לב. מתוקונת, הם לא חושבים על זה שהם משקרים, אלא הם אומרים את מה שהם יודעים שיביא להם את היחס אותו הם רוצים לקבל.

אני אתן דוגמא - יש לי ילדה שבתחילת השנה היה לה קצת קשה להיפרד ולאט לאט נפרדה יותר יפה (לא בשניות, אבל היה שיפור). בשבוע האחרון היא חזרה לבכות כלללל בוקר כשהביאו אותה לגן (במיוחד האמא) ולידי היא אומרת לאמא שלה שלא כיף לה בגן, שמשעמם לה בגן....
    למזלי אמא שלה סומכת עליי ויודעת כמה טוב לילדה בגן כי היא שומעת את כל הדברים שהיא מספרת בבית על הגן. הילדה חברותית, לרגע לא משחקת לבד, תמיד עם מישהו, צוחקת, נהנית, משתתפת... ולשמוע אותה אומרת בבוקר שמשעמם לה היה כמו סכין בלב שלי

• תמר

• לא צריך ללמד אותי שבין אנשי PDD יש גם גאונים אמתיים כולל מדעיים מדוקיים .
    את מקרה הזה אני מכירה ולפני שנה ו4 לפי מה שספרה מילנה יכול מלהיות שאבחנו את זה . היום לפי מה שהיא מספרת זה לא דומה . אני לא אשת מקצוע כולו המלמצי לקבל חו"ד נוספת או אבחון נוסף .
  • אני חושבת שאת צריכה לשאול את הגננת מה הקורה מהבוקר והלאה.

האם קצת אחרי הפרידה שאפילו הוא עדין בוכה הוא כבר משתלב., חיוני ומשחק?

יש הרבה ילדים שבבוקר קשה להם והם בוכים גם אחרי שאמא/אבא הולכים ורק אחרי איזה חצי שעה ואפילו שעה ואז הם כבר נרגעים ומשתלבים מאוד יפה בגן.

אני חושבת שיש להסתכל על התמונה הכוללת ולשאול את הגננת מה בדיוק הוא עושה כל היום במה הוא משחק אם מי הוא משחק וכו'....

כמובן שמקצועית אני לא יודעת להגיד לך וכאן בהחלט הייתי הולכת עם האינטואיציות שלי.

בהצלחה

• אני לא אשת מקצוע, אני רק יכולה לכתוב מהמעט ניסיון שיש לי

• פעם הייתי בהרצאה של נוירולוג שאמר שאי אפשר לאבחן pdd בודאות לפני גיל שנתיים. אפשר רק לאבחן חשד לpdd. סתם נקודה למחשבה...
  • תמר- אם כך, אז שקד מתאים להגדרה של PDD.
    הרבה פעמים הוא משתמש באלימות כלפי ילדים בלי סיבה שנראית לעין שלנו (כמובן שיש לו את הסיבות שלו).
    גם אין לו טקט כלפי מבוגרים

• היי מילנה
    ... הגעתי (הבטחתי.. לא?..)
    תראי, בגדול - אני ממש מסכימה עם מה שכתבו תמר () ונטע ().
    תמר, הניסיון שלך כגננת הוא באמת יקר.. תודה על מה שכתבת. אבל PDD לא מוגדר רק כהפרעת תקשורת, אלא כ: Pervasive Developmental Disorders, ובעברית: משפחה של הפרעות התפתחותיות קשות מקיפות, נרחבות. כלומר: הליקוי אינו בלעדי לתחום התקשורת (הבין אישית או החברתית). דבר זה יכול להסביר את חוסר יכולתם של הלוקים ב - PDD לתפקד בתחום אחד, לצד כישרונם המבריק בתחום אחר לגמרי... (למשל: חוסר יכולת להבין כללי משחק חברתי פשוט כמו: "טאקי" לצד הצטיינות יוצאת דופן במתמטיקה מורכבת...)
    מעבר לזה, שקד מוגדר כ - PDD NOS, כלומר: PDD לא אופייני (המכונה לפעמים 'קוים אוטיסטיים') ודווקא להפרעה הזו יש איפיונים שונים, ורבים. ההפרעה מאגדת ילדים רבים שאובחנו בה, ולכל אחד מהם יכולים להיות האיפיונים המיוחדים לו... למרות שבגדול - ההפרעה נחשבת ל'קלה' ובעלת מאפיינים חלקיים בלבד מאשר אלו של המוגדרים במלוא ההגדרה של 'אוטיזם' - הרי שהיא עדיין הפרעה שבהחלט בהחלט דורשת התייחסות מיוחדת (לילד), מסגרת מתאימה וכלים טיפוליים נכונים.

בקשר למה שכתבה נטע - אני נוטה להסכים עם ההצעה לקחת את שקד לאבחון חוזר. וגם אני הייתי ממליצה על נוירולוג ילדים או פסיכיאטר ילדים - כאלו שהתמחו בהפרעות הספקטרום האוטיסטי.

מילנה - כמו שתמר כתבה, יש ילדים שמתקשים להיפרד בבוקר בגן לאורך תקופת זמן ארוכה, ויש כאלו שהקושי נמשך לאורך השנה (בעוצמות עולות ויורדות). לא הייתי לוקחת את זה כדוגמה למה שקורה לשקד במהלך היום כולו. קצת מוזר לי לקרוא שהגננת מנסה לשייך את הקושי לחיבוקייך בפרידה בבית.
    הייתי שואלת אותה, על רקע העובדה שהיא זו שהצביעה על הבכי בבקרים - מה היא מציעה? כיצד היא עוזרת לו להתגבר על הבכי? הרי הבכי קורה במסגרת שהיא אחראית עליה, ולא בבית...
    כן... בהחלט יכול להיות שלוקח לו יותר זמן מלילדים אחרים להסתגל למסגרת החדשה, וזה כרוך בבכי. אגב, זה יותר אופייני שזה יקרה דווקא לילד שנמצא בתפקוד גבוה...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • ... בהמשך...
    שמעת/קראת את הספר: "ואם היו אומרים לך"?
    (מאד מתחבר לנושא שלנו...)

ספר מדהים, נקרא בנשימה עצורה (לי לקח 5 שעות בלילה אחד... לפני 3 חודשים בערך...)
    אם עדיין לא הגעת אליו (ממליצה גם לך לקרוא אותו, נטע), אז - מומלץ-מומלץ-מומלץ!!!!!!!!! זו בעצם ספרות קלה, מן רומן שכזה - אבל שווה שווה לקרוא ומובטח שלא יישכח אחרי שבוע...

'ואם היו אומרים לך', מאת: גלית דיסטל אטבריאן, בהוצאת כנרת זמורה ביתן.

• תודה שרון על ההרחבה

• שרון

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה