שעת הנקה- למי שיודעת את הזכויות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אחרי שחוזרים לעבודה
    מגיעה שעת הנקה למי שעובדת במשרה מלאה זה נכון?

אבל אם אני מושכת עוד חודש כלומר 18 שבועות
    גם מגיעה שעת הנקה?

וזה מתי שאני רוצה או שהמעביד יכול לקבוע לי?

זה כולל ימי שישי?

16 תגובות
עמוד 1
  • שעת הנקה מופיעה בתלוש משכורת
    על כל 7 שעות עבודה המעסיק נותן לך שעה
    זה לא אומר שאת יכולה לעבוד יותר את יכולה לעבוד גם 8 שעות ותקבלי עוד שעה
    הכי חשוב שלא יהיה פחות מ7 שעות
  • ומה קורה אם עובדים 6 שעות ( כמוני) ואני ארצה את השעה הזאת ?

• יש לי 4 חודשים מתום החופשת לידה המקורית

זה אומר שאם אני מושכת עוד חודש
    ישארו לי רק 3 חודשים של שעת הנקה
    הבנתי נכון?

• מצטרפת לשאלה האחרונה של מיכל..
    גם אני חושבת להאריך קצת את החופשה.
    זה מקצר את ה 4 חודשים של שעת ההנקה??? [/
  • באם העובדת זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות- שעת ההנקה תחול על התקופה של 4 חודשים לאחר ה-26 שבועות.באם קיצרה העובדת את חופשת הלידה-4 החודשים של שעת ההנקה יחלו מיום חזרתה לעבודה.

• חחח לורה
    מה זה שווה לי שמעתיקים?
    לקרוא אני יודעת גם מאתר אחר
    אבל להבין זה קשה חחחח

• כמה זמן את עובדת שם?
    אם את עובדת יותר משנה באותו המקום ואז יצאת לחופשת לידה, את יכולה להאריך עד 26 שבועות את חופשת הלידה וכשאת חוזרת אז מתחילים לחשב את 4 החודשים של שעת ההנקה.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • כן, יותר משנה
    וואו איזה מזל שהסברת את זה...
    תודה

אבל זה בוודאות?
    שלא ינסו לסבן אותי בעבודה

• ליאת צודקת....
  • אני ביררתי את זה בהסתדרות העובדים.

וזה הולך ככה.
    אם הארכת את החופשה- זה מתקצר. בעעעעעעעעעעעעעע

בשמת
  • אהה... אז ליאת לא צודקת...

אוווחחח....
    התקשרתי לכל מיני מספרים שכתובים ב"קו לעובד" שיש באינטרנט אבל זה מביא אותי לכל מיני עורכי דין כאלה... תנועות ומפלגות- משהו מוזר...

אני צריכה אז לברר בהסתדרות העובדים
    בשמת- זה טלפון ראשי או משהו עירוני?

• הי,
    גם לי זכור ששעת ההנקה מתקצרת אם את מאריכה את חופשת הלידה, וזאת בפרק הזמן שאת מאריכה... אבל יש מעסיקים שיסכימו לשעת הנקה בלי קשר לחופשת הלידה, או לחילופין נותנים שעת הנקה לתקופה ארוכה יותר...

ראי את הציטוט הבא, שלקוח מהאתר הזה:
    http://www.ovdim.org.il/%D7%A9%D7%A2%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%A7%D7%94-%D7%96%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA/

" שעת הנקה – הזכות לשעת הנקה

חוק עבודת נשים קובע כי עובדת אשר חוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה, רשאית להיעדר למשך שעה אחת בארבעת החודשים אחרי חופשת הלידה, לצורך הנקה כביכול. היעדרות זו יכולה להיות היעדרות "מתודית" בלבד, כאשר העובדת פשוט זוכה לשעה נוספת של מנוחה ביום.
    עובדת שהינה אם טרייה זכאית להיעדרות זו רק בהתאם להעסקתה במשרה מלאה, מתוך הרצון של המחוקק להביא לחזרתה של האישה לעבודתה לאחר הלידה. זכות ההנקה איננה קשורה כיום להנקה, ומדובר בניכוי שעת עבודה אחת ממשרתה של אם טרייה, במשך ארבעת חודשי העבודה הראשונים לאחר חופשת הלידה.

מהו דינה של עובדת שלא חזרה אחרי חופשת הלידה?

פעמים רבות עובדות לוקחות חופשה ללא תשלום לאחר חופשת הלידה, במסגרת החוק או בהתאם להסכמה מצד המעסיק. במידה והחל"ת נמשכת מעבר לארבעת החודשים שלאחר תום חופשת הלידה המקורית, לא תהיה העובדת זכאית לשעת הנקה. עובדת אשר שבה לעבודתה לאחר חופשת הלידה, בטרם חלפו ארבעת החודשים, תהיה זכאית לשעת הנקה עד תום ארבעה חודשים ממועד סיום חופשת הלידה. "
  • חופשת לידה למי שעבדה שנה ומעלה היא 26 שבועות. לא 14! ולכן זה מבלבל! זה 26 שבועות שמתוך זה רק 14 בתשלום!!!! ולכן אם את מאריכה מעבר ל - 26 אז החודשים של שעת הנקה נפגעים ומתקצרים...את יכולה לקצר ל - 14 של התשלום בלבד אבל לא תתארך לך תקופת שעת ההנקה.

ברור עכשיו?

• אה לורה... אז את אומרת משהו אחר בכלל...
    יענו אני עדיין ב 26 שבועות שלי (כי אני רוצה לחזור אחרי 18 שבועות)
    אז שעת ההנקה לא מתקצרת או מתבטלת בעצם.

אז אולי מה שבשמת כתבה "אם הארכת את החופשה" בעצם אולי היא התכוונה ליותר מ 26- כלומר ליותר מחצי שנה....

• מיכל - ראי מה רשמתי - שזה פירוש למה שצירפו. את צריכה לברר יותר לעומק כי יש אתר שרושם ככה ויש אתר שרושם אחרת.

אין לי מושג, ממי. גם אני אעשה את הבירור כשיגיע הזמן

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה