שאלה בקשר למוצרים שעוברים ניסויים על בע"ח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אשמח להסבר כי לא מובנים לי כמה פרטים.. ואני חייבת להבין הכל

לא כל דבר שאנחנו מכניסים לפה/מורחים על עצמנו עובר ניסוי כלשהו? ועל מי אם לא על בע"ח? על בני אדם?

נגיד תרופות- הרי ברור שמנסים אותם אלפי פעמים ואני לא מאמינה שעל בני אדם, כי אם כן בעיניי זה נוראי (אפילו יותר מלנסות על בע"ח, למרות שגם זה בגדר צער בע"ח).
    אז מה באמת הולך עם הניסויים האלו?

ועוד פרט- נתקלתי בשרשור על שמפו וסבונים של מאמי קייר שבין שאר המעלות לא עורכים ניסויים על בע"ח. גם את זה לא הבנתי- למה לכל הרוחות צריך לנסות שמפו על מישהו? מה יש בו? נפט ואלכוהול?? זה לא אמור להיות מורכב מחומרים ידידותיים??

וגם אם מנסים על עכברים את השמפו- למה זה אמור לעזור הניסוי הזה? הרי רוצים לבדוק את ההשפעה על עור של בני אדם, לא?

אשמח להסברים..
4 תגובות
עמוד 1
  • שאלה יפה

• האמת...אולי אני רעה..אבל אני אף פעם לא בודקת על המוצר על מי ולמה ניסו אותו

משהו קצת אחר...טרי מאתמול...אני מזמינה מחנות מאינטרנט אוכל לכלב. אז אני בוחרת לו גם כמה "חטיפים" שעל אחד מהם רשום : רמת טעימות גבוהה !!!
    מי בדיוק טעם את זה?
  • אני עשיתי בכיתה יא' עבודה שנתית על ניסויים בבעלי חיים. תמים מצידך לחשוב שזה נעשה על עכברים. ניסויים "חשובים" נעשים על קופים, חתולים וכאלו. הרעיון הוא שצריך להשתמש בבעל החיים הכי "נחות" שאפשר, ושהניסוי עדיין יהיה יעיל. זה החוק, אבל זה בולשיט. כשלמדתי באוניברסיטה הרגו בשבילנו שרקן והניסוי לא הצליח כי המעי שלו הספיק למות לפני שהעברנו בו פולסים חשמליים, אז הם פשוט נתנו לנו נתונים של ניסוי אחר כדי שננתח אותם. השרקן המסכן מת לשווא.
    אני חושבת שניסויים שקשורים לעיניים עושים על חתולים. בשמפו, לדוגמא, חשוב לבדוק רמת מסוכנות לעיניים, רעילות וכאלו.
    ובקשר לניסויים בבני אדם- אלו ניסויים שנעשים רק אחרי שתרופה עוברת את כל שאר הבדיקות. אנשים מקבלים תרופה להשתמש בה וצריכים לדווח על כל תופעה שקוראת להם בזמן השימוש בתרופה ויש כמובן גם קבוצת ביקורת שמקבל פלציבו, אבל זה לא רלוונטי לשאלה שלך.
    אגב, סטודנטים לרוקחות ורפואה צריכים לצפות בניתוח גופה. אני יודעת שיש אנשים שתורמים את הגופה שלהם למדע, כלומר כשהם עוד בחיים הם מחליטים שכשהם ימותו, אז הם מאפשרים למדענים להשתמש בגופה שלהם על מנת לקדם את הרפואה.
  • net02:
    לי זה נשמע נוראי

ואת העכברים הבאתי בשליפה כדוגמא. ברור לי שהניסויים נעשים על שלל בע"ח אומללים. תמימה אני לא..

אבל נשמע שאין מנוס מאלה כדי לייצר לבני האדם מוצרים בטוחים. לכן שאלתי את השאלה- איך אנשים שמקפידים להתנזר ממוצרים שנוסו על בע"ח, נוטלים תרופות למשל? שאין ספק שניסו אותם על בע"ח.

וכן כיצד יפתחו חומרים אחרים אם לא דרך ניסויים בבע"ח (לפחות כשלב מקדים)?

כך שלא נעניתי.....

טוב. יש שאלות שאין עליהם בהכרח תשובות.

אהה- ומיהו האדם שמנדב את עצמו למטרות ניסויים?? כנראה גם פה מסתתת קופת שרצים בדמות אלפי סינים/הודים/תאילנדים/אפריקנים מסכנים שנותנים להם דולר לניסוי.

או.... משהו יותר מפחיד שעכשיו חשבתי עליו- שמנסים על חולים בבתי חולים ללא ידיעתם!!!!!!

אמאלה!!!!!!!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה