זריקות הורמונים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• שלום לכלן,
    יש לי שאלה לא כל כך קשורה ואני אודה מקרב לב לעונות, (עזרה לחברה לצרכי לימודים)

מה אתן עושות בפועל עם המזרקים המשומשים של ההורמונים לאחר ההזרקה?

תודה
13 תגובות
עמוד 1

• כאשר זה נגמר זורקות לפח..
  • הי לילי תודה רבה על התשובה,
    האם את זורקת את המזרקים כמו שהם לפח בבית,
    הבעיה הינה סיכון פוטנציאלי לעובדי תברואה/לשאר בני הבית מנוכחות המזרקים בשקית האשפה, או האם את נוקטת באמצעי בטיחות כל שהם?

המון תודה
  • וגם אשמח לדעת האם קבלתן הדרכה כל שהיא מגורם מסוים כיצד יש לנהוג עם המזרקים המשומשים?
    והכי חשוב, המון המון בהצלחה לכל המנסות- קליטה מהירה
  • את המחט עצמה לאחר הזריקה אנחנו מכסות עם פלסטיק מסוים כך שלא תהיה פגיעה לכל עובד תברואה וכו...
    אנחנו מקבלות הדרכה מלאה בנוגע לכל
  • את המחט מכסה בפלסטיק
    וזורקת לפח

פעם אחת קיבלתי מן פח קטן כזה מפפלסטיק כמו שיש אצל האחיות מיוחד לזריקות המשומשות והייתי מקפידה לזרוק בפנים עד שהוא היתמלא כולו
    וזה לדעתי מעולה ,
    חבל שלא נותנים כזה עם הזריקות
  • אנחנו זורקים את הזריקות המשומשות לתוך בקבוק שתיה פלסטיק ריק וזה בהמלצת האחות שעשתה את ההדרכה ...
  • תודה רבה על התגובות,
    קרין, אפשר לדעת במקרה מה עשית עם פח הפלסטיק המלא?

אני מאד אודה גם לקבל תגובות נוספות,
    האם עוד מישהי קבלה הביתה מיכל פלסטיק?
    האם כלן הודרכו לגבי כיצד יש לזרוק את המזרקים?
    האם יש כאלו שלא מכסות את המזרק?
    האם יצא לכן לזרוק גם מזרקים עם חומר לפח האשפה הביתי?

המון תודה על כל התגובות
  • גם אני קיבלתי מיכל פלסטיק מהמרפאה שבה אני מטופלת ( ולא מבית המרקחת ששם קניתי את התרופה) .בנתיים אני ממלאה אותו, אני מניחה שכשלא אזדקק לו יותר (כולי תקווה שבקרוב) פשוט אשליך אותו לפח.
    אם יש לך המלצות כלשהן במסגרת הלימודים שלך אנא שתפי..

• תודה רבה אפוש,
    כרגע אני חוששת שאין נהלים ברורים בנושא, בניגוד לארצות אחרות שבהן יש נהלים ברורים, שבהן לרוב המזרקים נאספים ומושמדים באופן מרוכז.
    בעיקרון ישנן מספר בעיות בהשלכת המזרקים לפח הביתי, בין הייתר: פציעת בני הבית ועובדי תברואה, הגעת המזרקים לנרקומנים, שאריות הורמונים שעלולים להיות במזרק צריכים ליהיות מושמדים באופן מיוחד ולא להגיע לאשפה הביתית וכו'....כרגע אני מגששת בנושא, ורק מתחילה ללמוד אותו ולכן לא ברור לי מה הנהלים לשימוש במזרקים בבית.

המזרקים במרפאות מושמדים באופן מבוקר,- לא באשפה הרגילה ואם אינני טועה לבסוף מושמדים ברמת חובב, אבל אינני בטוחה במאה אחוז שאכן זה כך בפועל.

אני אשמח לשמוע תגובות נוספות,
    תודה רבה מקרב לב לכל העונות, ומחזיקה לכלכן אצבעות לקליטה מהירה.

• מחטים אפשר לזרוק בתוך בקבוק שתיה סגור.
    תרופות כדאי להחזיר למרפאה להשמדה מסודרת (דרך אגב זה נכון לגבי כל התרופות שיש לנו בבית, אם זה פג תוקף או שלא משתמשים יותר). יש פחים מיוחדים בקופות חולים.
  • חבל שאין נהלים לזה ולא מסבירים

תרופות שלא בתוקף זרקתי המון בפח הרגיל
    לא ידעתי שיש מקום מיוחד
    וכנ"ל מזרקים אומנם אני סוגרת עם המיכסה

אבל הרעיון של הבקבוק פלסיק מעולה

• שוב תודה רבה על התגובות,
    העבודה הסמינריונית שאני עתידה להכין, היא בדיוק על הנושא שאין נהלים ואין מודעות לבעיה הזאת....

בקבוק פלסטיק זה רעיון טוב, אבל אני ממליצה מאד לא להשתמש בבקבוק שמישהו עלול לטעות ולחשוב שיש בפנים שתיה, או סבון או כל דבר לשימוש מפני שיכולה ליהיות פגיעה.....(כמו לאחסן רעל בבקבוק שתיה....)
    ולכן הפחים האדומים המיועדים לפסולת רפואית הם רעיון טוב, או לסמן היטב מבחוץ את הבקבוק שמאוחסנים בו את המזרקים/מחטים באופן שיהיה ברור לכלם מה מאוחסן בפנים, וברור שיש לשמור אותו הרחק מאד מהישג ידם של ילדים.

בכל מיקרה אני רק ממליצה באופן אישי, אין לי שום ידע רשמי מקצועי בנושא, ולכן רצוי אולי להתייעץ עם רוקח או רופא/אחות מה הם ממליצים.

שוב בהצלחה לכל המנסות! מקווה שיהיו לכן בשורות טובות בקרוב
    ואשמח להמשיך לקבל תגובות.

• אכן, חבל שאין נהלים חד משמעיים בנושא.
    אמנם, אני מאמינה שברוב המקרים הבנות מפעילות שיקול דעת סביר ומוצאות פתרון ראוי ומעט יותר ידידותי לסביבה באופן עצמאי. חלק אכן מקבלות פח מיוחד, חלקן מכניסות את המחטים לתוך בקבוקי פלסטיק. למיטב ידיעתי החתולים לא יודעים לפתוח אותם ועובדי התברואה זה בכלל לא מעניין אותם.

אותי אף אחד לא הנחה ולא הזכיר בכלל את הנושא.. וזה אכן חבל..
    בכ"א אספתי את הכל בשקית (גבה בתוך הארון שאף אחד לא יראה, במיוחד לא הבן שלי), את החלקים החדים בתוך בקבוק פלסטיק ואת שאר הדברים סתם ככה בתוך השקית. ומדי פעם הבאתי את השקית לקופ"ח. אבל הבנתי שאפשר להביא גם לכל בית מרקחת (כולל סופר-פארם וניו - פארם).
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה