לא יודעת איך לצאת מזה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לא עבדתי 10 חודשים מאז שהקטנה נולדה.
    אפילו 11 חודשים.
    ואנחנו נכנסנו לתחת של החיים שלנו.
    במקביל עברנו לדירה שלנו רחוק מההורים (5 דקות נסיעה אבל זה גם מספיק)
    רהיטים חדשים הרבה לא קנינו...הרבה קיבלנו מתנות חנוכת בית מההורים...
    השתמשנו גם ברהיטים שהיו לנו לפני.
    חודש שעבר לא עברה לנו המשכנתא... הייתי צריכה להגיע עם זנב בין הרגליים להורים שלי ולבקש כסף..
    אין לי איך להחזיר להם גם החודש...
    הגדלנו את המינוס כדי שיהיה לנו כיסוי לכל החשבונות...
    בנתיים אנחנו ב 10,000- מתוך 12.. ויש לנו הורדות לעוד 6..
    לא יודעת איך נצא מזה..
    אני סוף סוף מצאתי עבודה אבל זה לא יעזור לנו הרבה בשותף..ככה אני רואה...
    אנחנו לא יוצאים...גם קניות לבית עושים לנו ההורים שלי...לא יודעת על מה הולך הכסף...
    וזה פשוט הורג אותי.
    אני לא יודעת מה לעשות..
    כבר הגיעו אלי מחשבות של למכור את דירה ולעבור לגור בחזרה אצל הוריי...
    עם כל הצער שבזה...אני לא סובלת לגור עם אמא שלי... רחוק מהעין קרוב ללב... כשאני איתה באותו בית אנחנו אוכלות אחת את השניה..
    אני יושבת ובוכה ולא יודעת איך להתמודד עם זה...
    בנות אם מישהי הייתה במצב הזה ויש לה תובנות...
    יש לנו הלוואות מפה ועד הודעה חדשה... 3 על הדירה ועוד 2 לכיסוי המינוסים...לא נותנים לנו יותר הלוואות, והמשכורת המזערית שאני אקבל בעבודה החדשה שלי לא תהווה אפילו את כיסוי המשכנתא...
    תעזרו לי בבקשה....

דברו איתי בפייסבוק

13 תגובות
עמוד 1
  • קודם-כל,אני מאוד אוהבת את החשיבה שלך.
    את מקבלת בגדים מאימך+מאחותך לילדתך!
    את מנסה לחסוך על-סעיף הוצאות...וזה חשוב.

ב. אוולין בגן וזה חשוב להתפתחותה ולך זה מפנה אנרגיות למציאת-פרנסה.
    חזרת לעבוד+את תמיד יכולה לעבוד בעוד הכנסה-צדדית מהבית (פוטו-שופ,להיצמד לצלם-אירועים,לאירועים של אימהות..).
    לקבל החלטה שאת כעת משקיעה חלק מהסך-השבועי בחיפוש עוד הכנסה-צדדית.

ג. אני אישית גם הייתי מעדיפה לעשות הכל ולהישאר עם מישפחתי בדירה...
    את צודקת,שעדיף לך לגור בשלווה לבד עם מישפחתך ובשביל זה עלייך לעבוד יותר קשה וזה שווה כל גרוש בעיני,הרוגע-הנפשי...

פשוט צריכים בתק' שכזאת להיות יותר יצירתיים בחשיבה איך להכניס לבית יותר הכנסות ויותר מזה,איך לחסוך בהוצאות.

את מכירה אותי,שאני מסדרת בתים/עסקים...אני מקבלת ציוד לנעמה+את העודפים אני מעבירה הלאה לחברות,שגם הן נותנות לי ציוד בתמורה והשאר עובר לצדקה.

היום למשל,הייתי אצל חברה,שטפתי כלים,היא הביאה לי מנת-חמין בקופסא (היו לה עודפים וחבל לזרוק)..שיחקתי עם הבנות,היא סידרה את הארון והעיפה מצעים לילדים (היא מעדיפה שעוד חברה מסתכלת ומאשרת זריקה..).

כבר אחה"צ אפקטיבי לשני-הצדדים

• לצערי את הבנק וחברות האשראי לא מעניינת היצירתיות שלי..
    את הידע שלי בפוטושפ אני יכולה לישם אך ורק עצמאית על ידי צמיאת לקוחות...לא יודעת כמה אנשים ישלמו על עבודה של גרפיקאית שכמוני ולא ילכו על אלבומים מהממים ומעוצבים מראש מכל חברות ההדפסה למיניהן...
    הלוואי והיו לי האופציות האלו... אבל אני לא יודעת אפילו איפה לחפש.
    בכל מקום מחפשים גרפיקאים עם א.ציוד מקצועי
    או עם ב. כישורים בתוכנות נוספות.
    איבדתי כל תקווה שתמצא לי עבודה בתחום הזה בצורה שלא עצמאית.
    לא יודעת מה לעשות...פשוט לא יודעת..
    ניראה לי כרגע שאין דרך אחרת מאשר רק לקרוס כלכלית..:(

דברו איתי בפייסבוק

• לכי לבנק תוציאי תדפיסים של משיכות מזומנים, כרטיסי אשראי, כל אמצעי תשלום שאתם משתמשים בו שיהיה פירוט של הכל!
    כדי שתראי על מה באמת הולך הכסף!!
    זה לא יפתור לך את כל המינוס, נכון, אבל זה מכניס לפרופורציות כ"כ הרבה דברים, וגם תביני איך קרה שאתם במצב כזה ותדעי מה לא לעשות יותר בטווח הארוך. וגם הפתרון או חלק ממנו כן יגיע מזה שפשוט תפשפשי ותסדרי את כל התדפיסים האלה ותראי מה הולך לאן ופשוט תעשי סדר שכל זה יהיה לך מול העיניים.
    בודקים כל הוצאה והוצאה. מנסים לצמצם אותה\מנתקים אותה.
    יכול מאוד ליהיות שתראי שההכנסה הבאה אחרי כל הסידור שתעשי תעשה מינוס שכן תוכלו לעמוד בו ואז כל מה שישאר לעשות זה להתמיד ולבקש מאמא את ה6 אלף.
    אם לא יודעים לאן הולך הכסף ביום יום, הוא באמת יוצא לטייל לחפש צומי.
  • אנחנו צריכים להחזיר להורים שלי כבר 6 אלף ועוד 1600.. עוד 6 אלף... אין מצב.
    אני לא יכולה לחיות לבד ולבקש הכנסה נוספת מההורים שלי..הם אנשים עובדים עם משכנתא משלהם ואחותי שחיה איתם עם בעלה... הם עוזרים לי במה שיכולים..
    עוד 6 אלף הם לא יכולים להרשות לעצמם.. וזה ממש לא פתרון... כי כל כסף שנלקח צריך להחזיר..
    אני צריכה פתרון לטווח הארוך ולא רק לחודש הקרוב...כי בחודש הבא הסיפור יחזור על עצמו...אני רואה את זה כבר כמה חודשים עוקבים.

דברו איתי בפייסבוק

• הבנתי....
    בכל אופן מה שלא תעשי, תעשי את מה שאמרתי לך לגבי הסדר!!! זה חשוב! מאוד!!!!!!!!!!!
    לא משנה באיזה מצב כלכלי נמצאים.
    באמת שאת תראי טוב את הפתרון הכי טוב כשתסדרי את הבלגן.

ולגור עם ההורים של בעלך אפשר?
    או להחליף את הדירה שלכם לדירה אחרת? אולי יש שכירות שאתם כן יכולים לעמוד בה יחסית להכנסות שלכם (והמינוס יעלם ממכירת הדירה) ?
    מה בעלך חושב בעיניין? מה הוא מציע?
  • אלוש את תראי
    עניין של 3 חודשים ואתם מתיישרים

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
  • תיראי ממי,עם כל-הכבוד לכישרון שלי בתחום-המיקצועי שלי,הבנתי,שכדי להביא פרנסה כעת מחלטורות הביתה (בתק' שטיפלתי בנעמה בבית ובעלי היה מחליף אותי בימי ו' בוקר), אני חופשי עובדת בסידור בתים של אחרים,גם אם זה כרוך לעיתים בלנקות מישרד מעל הרפת (ואת בטוח יכולה לנחש מה שטפתי שם,שהיה דבוק על הריצפה) או להוציא תולעים מהארון עם נייר ועוד דברים שלא קשורים בכלל...

אז נכון,לא-שמרתי שבת וזה חופשי יכול לעצבן אנשים, אבל את הכי חיממת את ליבי עם הפירגון והתמיכה ממך, כי הבנת שזה הזמן שלי לנקות את ביתי.

או שאפשר להיות בשוק ממני, שאני מקבלת ביגוד יד 2 (במצב-מעולה ויעידו על-כך בנות שמכירות אותי מכאן)..

אך פשוט לקחתי החלטה,שאני בגיל,שאני אמורה להתכנס לפיריון בע"ה ולהוריד הילוך בעבודה-אינטנסיבית משרה-מלאה ולכן אני משתדלת להיות כמה שיותר יצירתית בחלטורות וביצירת קשרים של עזרה-הדדית מצמיחה,שאותם אני רוקמת באהבה.

• יש כלל מאוד פשוט, שההוצאות חייבות להיות נמוכות מההכנסות.

אני בדעה אחת עם גב' מיצי מיאו

סדר סדר סדר בהוצאות. לשבת רציני עם דפי החשבון ולבדוק- הכנסות, מול הוצאות. אחד על אחד.
    ואז לראות איך לצמצם בנתיים במה שהכי לא הכרחי. אפילו אם זה יהיה קשה מאוד. רק עד שתתאזנו וההכנסות יאפשרו להוסיף עוד הוצאות.

אני יודעת... מאוד קל לומר וקשה לבצע

המון הצלחות!!!!!!
  • היי אלה מתוקה!!!
    קודם קבלי המווווווווווווווווווווון

• אז הייתי במצבך ואת יודעת מה יותר גרוע
    כי בסופו של דבר לא היה לי נכס להישען עליו וידעתי שכל שקל שאני נותנת הולך לפח ואין סיכוי שאהנה ממנו יותר.
    300000 שח זה החובות שהיו לנו.
    דבר ראשון הולכים לארנק וגוזרים כרטיסי אשראי - זה הנזק הכלכלי הכי גדול שיש. ועד שמסתדרים עוברים לעבוד עם תקציב מזומן מוגדר מראש.
    דבר שני את צריכה איכשהו לאחד את כל החובות - אולי אפילו להגדיל את המשכנתא. אבל ירידה של חובות מכמה מקורות שונים זה תשלום ריביות גדולות יותר וחלוקה לא הגיונית.
    והכי חשוב טבלה.
    קחי את כל דפי החשבון אשראי הלוואות ומהצד השני את ההכנסות
    ותאמיני לי מוצאים איפה לצמצם.

בסופו של יום 5 שנים אחרי הרבה דמעות ובכי וקשיים שלא מאחלת לאף אחת וכמובן גם כן עם הרבה עזרה של ההורים אנחנו חזרנו לעמוד על הרגליים

• היי
    אולי שווה לך להשכיר את הבית שלכם ולחפס דירה קטנה בשכירות לשנה ואת ההפרש שימי בבנק לכסות את המינוס
    מיד לחתוך את הכרטיסי אשראי ולהתחיל לראות לאיפה זורם הכסף
    בהצלחה
  • המשכנתא שלי שבורה ל 3 כי עשינו קומבינה ל 10 שנים.. תכלס זה לא משכנתא זה הכל הלוואות וקרנות. מחר מגיעה אלי הבחורה שעשתה לי את המשכנתא ואנחנו נשב ונחליט... לא רוצה לעבור ל 30 שנה אבל אם אין ברירה אז אין ברירה.
    לגבי כרטיסי האשראי זה היה הרעיון שלנו כבר... לאחד כרטיסים, נפטרנו כבר מ2.
    בכל מקרה לגזור אותם אני לא אגזור..פשוט הוציא אותם מהארנק לחצי שנה הקרובה ..אולי אפילו יותר...עד שנעמוד ולא נצלע.
    מחסן אין לנו, ואין דברים מיותרים..אני לא מחזיקה כאלה בבית.
    אולי רק בגדים שאני משאירה לאחותי או לילדים הבאים.
    קניתי עגלה, אני מתכוונת למכור אותה אחרי שאנקה אותה טוב טוב...גם ככה אין לנו בה שימוש.
    כרגע אני עובדת תודה לאל...אבל המשכורת שלי זה גובה ההללוואות על הדירה...
    לגבי קיצוצים אני מקצצת איפה שאני יכולה... לא יוצאים, לא קונים אוכל מיותר, מבשלת בבית, לוקחת לעבודה את האוכל שאני מכינה ולא קונה שם.. קיצר מה שאפשר אני עושה... זה 11 חודשים של התבטלות...עכשיו מקווה שנעמוד על הרגליים..רק העיקר לסיים את התקופה הזאת של חוסר ודאות...
    תודה לכל הבנות על העיצות...אני בהחלט מייסמת ואיישם עיצות נוספות..
    כשיהיה קצת שמש אני אנסה לצלם את הילדה שלי במצלמה שלי, ואם יצא לי כמו שאני אוהבת... אני אעשה 3 שעות צילומי חוץ לילדים ותינוקות ב100-150 שקל... וננסה את הנישה הזאת:)

דברו איתי בפייסבוק

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה