h.d! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב, איך את מרגישה?
    לפני כמה ימים כתבת שהכנת לשבת בצק עלים ממולא בבשר, אשמח לקבל מתכון.
4 תגובות
עמוד 1
  • היי יקירה!

ב"ה אני מרגישה טוב! מה שלומך?

אז ככה:
    1) חותכת בצל (-כמו לסלט) ומתגנת אותו עד שהוא נהיה שחום... (-לא שרוף ולא ממש חום-חום עדין...)
    2) לוקחת צלחת/קערה ושמה שם את הבצל המטוגן+בשר בקר טחון+כוסברה+ פפריקה מתוקה+מלח+חווי'ג למרק (-את התבלינים אני שמה לפי העין..כשאני רואה שהבשר מקבל צבע...) ומערבבת את הכל ביחד.
    3) שמהא ת כל התערובת בתוך מחבת ומטגנת על אש בינונית! כל הזמן "תפתחי" את הבשר עם מזלג ותערבבי כדי שלא יהיה לך גוש אלא פירורים פירורים כאלה... עד שאת רואה שהבשר מחליף צבע (-לא לצבע הלבן,אלא לצבע שאחריו-חום) והוא נהיה כדרורי כזה ומוכן...
    4) לוקחת בצק עלים מוכן (-קנוי) חותכת אותו לאיזה אורך שאת רוצה את ה"רולדת" בשר וממלא את הבצק במילוי בשר...
    5) מגלגלת את הבצק מהחלק הרחב שלו ולא הארוך! ז"א שהרולדה תצא רחבה וארוכה!
    6) לוקחת ביצה ומברישה את הבצק...שמה מעל שומשום ולתנור ל160 מעלות...אפשר אפילו טיפה יותר...עד 175 מעלות...

תשתמשי בבצק עלים כשהוא מופשר ולא קפוא אחרת הוא ישבר לך!

• תודה רבה מותק!
    כמה שאלות: כמה בשר טחון צריך? את אופה אותו על טורבו או רגיל? אפשר לחמם אותו על הפלטה ביום שבת או שזה יתייבש?

• אני שמתי לפי העין...לא לפי כמות מסויימת... אמרתי מקסימום אם יחסר אני יכולה תמיד להכין עוד בשר ולמלא...

אני אופה בתנור רגיל...

הפלטה שלנו מחממת חבל על הזמן... אז כדי שזה לא ידבק לתחתית התנור או כדי שזה לא יהיה לי קשה מידי למטה אלא פריך כזה אני שמתי רשת על הפלטה ומעל הרשת שמתי את הבצק עלים...

אכלנו את זה בערב שישי ככה שאחרי שסיימנו את הדגים העברתי את זה מהרשת על הפלטה ממש בינתיים שרנו שירים בעלי אמר כמה דברי תורה ואז אכלנו את הבצק עלים......אם את יודעת שהפלטה שלך לא תעשה לך "כל נזק" שימי עליה....

• גיליתי שאני לא יכולה לשים כוסברה, במה להחליף אותה?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה