אני יכולה לרצוח מישהו!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי יקירותיי,
    מוכרחה לחלוק איתן מעט מה"כיף" שעובר עליי עם חמתי, שתיוודע לחיים ארוכים.

בגדול, היו ליחסים בינינו עליות ומורדות, בתקופה האחרונה זה בסדר, אבל אתמול זה היה שיא השיאים של העצבים שחטפתי עליה אי פעם... מוכנות לזה???

אז ככה, בעלי קיבל הצעת עבודה, תפקיד מאוד רציני, זינוק מטורף בקריירה שלו, וגם מבחינה כלכלית... רק מה? העבודה היא בפאקינג אפריקה!!!

ביום שישי נסענו לפגישה שהוא קיים עם הבעלים של החברה, שאמר לו סופית שהם רוצים אותו. אני, כבר מתחילת התהליך, מאוד תמכתי בו ועודדתי אותו לכיוון. הרגשתי שמאוד קשה לשנינו להתקדם פה, ושאם מציעים לו שם תנאים מדהימים, שכר גבוה, ולי חיים של נוחות (למרות העצירה המקצועית)- זו הזדמנות שאי אפשר לסרב לה.

ביום שבת נסענו להורים שלו, שיתפנו בהתלבטות ואמרנו שבעיקרון אנחנו חושבים ללכת על זה. אתמול בעלי נסגר על עצמו סופית (תוך חיזוקים בלתי נגמרים שלי) והיה אמור לעדכן את הבוס שלו בעבודה הנוכחית שהוא עוזב סופית, אבל הבוס לא היה.

בנוסף, אתמול היה אירוע "הפרשת חלה" אצל דודה של בעלי (ובירכתי את כולכן, מי שבהיריון שתצא בידיים מלאות ומי שלא, שתצליח להתעבר בקרוב), וכיוון שלא היה איך לחמתי להגיע- נאלצתי לנסוע לקחת אותה ובגלל זה גם הגעתי באיחור. אבל מילא...

אני מגיעה לשם עם חמתי ועם אמא שלי, ופתאום אמא שלי אומרת לי שנראה לה שחמתי סיפרה לאחת הדודות של טל על הטיסה לחו"ל. אמרתי לה שהיא מדמיינת, שאין סיכוי והמשכתי בשלי...

אחרי שהסתיימה הברכה והחלה היתה בתנור, פתאום בת דודה של בעלי באה אליי ובשיא התמימות שואלת אותי "אז מתי אתם עוברים לחו"ל"?

הסתכלתי אל אמא של בעלי במבט של רצח בעיניים, ואמרתי לה "למה סיפרת?" תוך כדי, אני מסבירה לבת דודה של בעלי שזה לא סגור, שאנחנו צריכים לסגור את זה מול הבוס של בעלי. ואז חמתי בשיא החוצפה, אומרת לי : "אה, זה לא סגור? חשבתי שזה סגור".

בחיי- רציתי לחנוק אותה באותו הרגע!!!
    אפילו לאחים שלי עוד לא הספקתי לספר, אני בעצמי עדיין לא מעכלת שזה קורה, צריכה כמה ימים כדי להיות שלמה עם ההחלטה, לספר לחברים קרובים, להתייעץ קצת, להרגיש שזה נכון לנו, והיא, החצופה הזו- מספרת, כאילו היא צריכה לטוס לאפריקה!!!

לא הייתן משתגעות מזה?

אח"כ כשדיברתי עם בעלי, הוא ניסה להרגיע אותי, להגיד שזה לא מתוך כוונה רעה, וכו' ואני כבר לא יכולתי יותר! מה הקשר מה היתה הכוונה שלה?????? זה לא סיפור שלה לספר- זה שלנו ושלנו בלבד, ואנחנו אמורים להחליט מתי לספר ולמי לספר!!!

כשהלכתי שאלתי אותה אם היא באה, והיא אמרה לי שהבן שלה יקפיץ אותה (הרגשתי שהחצופה עוד כועסת עליי), וכשנישקתי אותה לשלום, היא אמרה לי לא להיפגע, ושבמילא בת הדודה לא הבינה על מה היא מדברת. אמרתי לה שזה לא קשור בכלל, שזה מאוד מכעיס אותי והלכתי.

כשהגעתי הביתה, עדיין עצבנית ברמות, התווכחתי עם בעלי, שרק ניסה להרגיע אותי. אמרתי לו שאם אמא שלי היתה פולטת כזה דבר לדודה שלי, לפני שאח שלו ידע בכלל, הוא היה מתעצבן הרבה יותר, אבל בגלל שהאמא ה"מושלמת" שלו עשתה את זה, הוא רגוע ושליו.

הבוקר היא שולחת לי הודעה שהיא מצטערת על הפליטה, שזה נבע מלחץ ולכן אני לא יכולה לשפוט אותה. דבר ראשון:
    פליטה????????? סיפרת ל-3 אנשים, זו לא פליטת פה, סליחה.
    דבר שני: את בלחץ??????? אני בהיריון(!), בעלי טס עוד חודש לחודשיים בלעדיי, אח"כ הוא בא ושנינו צריכים לעזוב עם החתולים שלנו לאפריקה, אחרי שהתרגלנו לתמיכה של ההורים שלי, ואת בלחץ???
    מעצבן אותי שהיא שמה את עצמה במרכז הסיפור, כאילו זה קורה לה, דוחפת את בעלה לזה ("את יודעת שגם אנחנו היינו אמורים לטוס"?), שואלת אותי מה אני אעשה שם, כאילו מפריע לה שאני אנוח קצת ועוד מעזה לומר "את תחיי כמו מלכה"...

כן, גברת, אני אחייה כמו מלכה- יש בעיות? נמאס לי מצרות העין הזו שלה!!! גם לא סיפרתי לה שאני בהיריון עדיין, תכננו לספר אחרי שבעזרת השם נראה דופק ביום שישי הקרוב, אבל כשחזרתי אתמול הביתה אמרתי לו שמעכשיו אני מחליטה מתי מספרים להם, וזה יקרה רק כשאני ארצה. נ-ק-ו-ד-ה! זה מה שחסר לי, שגם על זה היא תחליט לפתוח את הפה!!!

אוףףףףףףףףףףףףףףףף בננות, למה היחסים איתה כאלו מורכבים? אני מסתדרת עם כל הנשים במשפחה של בעלי (ובכלל), עם דודות שלו, עם סבתא שלו, אפילו עם הנשים של דודים שלו שמתות עליי ואני עליהן, ורק איתה קשה לי.

מתנצלת על החפירה.................. הייתי חייבת לפרוק ולשמוע אם אתן לא הייתן משתגעות מזה לגמרי!

נשיקות,
    יפעת.
16 תגובות
עמוד 1
  • נשמע שאת מאוד טעונה .. או שמה זה ההורמונים?... :)
    בכל מקרה, את צודקת וגם אותי זה היה מאוד מעצבן.
    בכלל צריך לשים גבולות לדברים כאילו, והדבר שאני הכי לא אוהבת זה רכילות וסיפורים שמגיעים למקומות שלא רציתי שיגיעו.

לדעתי אם את יודעת שהיא כזאת ולא שומרת את הדברים לעצמה, אל תספרו לה יותר.
    פשוט כשאתם מחליטים שזה הזמן שכולם ידעו - אז תספרו וגם היא תדע, לא לפני.

וחוץ מזה - המון המוני בהצלחה איפה שלא תיהיו - ואל תשכחי להמשיך לכתוב כאן גם מאפריקה...
  • יפעתי, קודם כל תרגעי...........
    אני רוצה להגיד לך שאני מאוד מעריכה את הנכונות שלך והתמיכה שלך בבעלך.. זה לא מובן מאליו ולא כל אחת היתה עוזבת עבודה ואת החיים בארץ ועוד בהריון (!).. אז שאפו על הפירגון..
    לגבי חמתך, אני בטוחה שכולנו נתקלנו (ואם לא אז ניתקל בעתיד) בסוגיה מהסוג הזה...
    אבל בגדול, מה את כבר יכולה לעשות?? תפסיקי לדבר איתה? תמשיכי לכעוס עליה לנצח?
    היא כבר התנצלה... אין לה עוד דרך לפצות אותך על הפה הגדול שלה....
    את עושה בחוכמה שאת לא מספרת לה בנתיים על ההריון, תספרי רק כשלא תהיה לך ברירה ויתחילו כבר לראות.....
    יפעתוש אל תבזבזי את הזמן שלך בעצבים עליה, זה לא בריא כרגע להתעצבן... את צריכה כרגע להיות הכי מאושרת שיש...
    נכון זה מרתיח מה שהיא עשתה... אבל אם כבר שלחה לך הודעה שהיא מתנצלת ת'כלס אין דרך לתקן את הטעות שהיא עשתה כבר....
    תנשמי עמוק.... תהיה קצת קרירה אליה.... זה יעבור עוד כמה ימים.....
    אני בטוחה שבעלך ראה את העצבים שלך ונתן לה בראש....
    בנתיים קבלי

• איזה חמודות אתן, תודה!
    בזבז, בעלי אתמול אמר לי שהוא יתחיל לקרוא לי "הורמונה", כי אני כ"כ הורמונאלית, אבל את הצעקות שלי היה אפשר לשמוע עד לאפריקה לדעתי... היום באמת קצת נרגעתי, אז אולי זה קצת קשור.
    תודה רבה על ההערכה שלכן, זה באמת קצת מלחיץ אותי אבל אני יודעת שזה הצעד הנכון עבורנו, וכך אוכל גם לבלות עם התינוקי שלי בעזרת השם הרבה אחרי 3 חודשים שמגיעים פה על-פי חוק. בעלי לא יסכים שאמא שלי תדע ושאמא שלו לא תדע, מן גאווה שכזו. מזל שאת ענין ההיריון הצלחתי להעביר איכשהו (כי פה ההורים שלי יודעים ושלו עדיין לא).

ויולי, את צודקת... אין לי מה לעשות עכשיו. אני עדיין כועסת, אבל יודעת שזה ידעך לאט לאט. אני עדיין מחכה שהיא תתנצל כמו שצריך ולא בס.מ.ס הזוי, שמצדיק את ההתנהגות שלה. וזה יקרה.
    בעלי באמת אמר שהוא ידבר איתה על זה, אני מצפה לשיחה נוקבת. אם אחרי זה היא תתנצל, אקבל את התנצלותה, אבל תמיד יהיה חלק שיזכור את זה בתת מודע, כל פעם שנרצה לחלוק איתה משהו.
    בכל מקרה, תודה על ההתייחסות.
    יפעת.
  • יקירתי,
    קודם כל, את בתקופה מאוד רגישה.
    נכון שחמתך סיפרה משהו שהיא לא היתה צריכה לספר אבל אתן לך זוית קצת שונה להסתכל על הדברים :
    תחשבי שהבן/הבת שעכשיו בבטן שלך היה גדל, מתחתן ואומר לך שהוא עוזב לחו"ל. זה לא היה עניינך? גם אם זה החלטה שלו ושל אשתו, זה לא היה משהו שמאוד קשה לך? שהיית רוצה לחלוק עם מישהו שקרוב אליך?
    אני בטוחה שאת דבר הטיסה את חלקת עם חברה טובה. הבעיה פה היתה שהדודה (שמשחקת את התפקיד של החברה הטובה עבור חמתך) היתה חסרת טקט והחליטה לשאול אותך על זה וכנראה לא ידעה כמה הנושא רגיש.

ואולי (אני לא מכירה את חמתך) שהיא אמרה שתחיי כמו מלכה היה דווקא פרגון ולא צרות עין? אולי שמעת מה שציפית או רצית לשמוע.

נכון, את אשתו, התחתנתם, אבל זו אמא שלו וגם לה יש מה לומר ואת הדרך שלה להתמודד עם הדברים ואני חושבת שאולי את קצת מחמירה איתה.

אני יודעת שאלו לא הדברים שבא לך לשמוע, אבל זה מגיע ממקום שלי אין חמות. היא נפטרה לפני שנתיים ועד היום קשה לי מאוד שהיא לא בחיים שלנו.

חשוב לי לומר דבר נוסף - כל הכבוד לך וזה ממש לא טרוייאלי שאת אוזרת אומץ לעשות את הדבר הזה. זה מראה על גדלות ועל תמיכה בריאה בינכם.

אני מאחלת לך ולכם רק בהצלחה ומקווה שלא הכעסתי אותך בדבריי - רק רציתי לתת לך זווית קצת שונה לדברים.
  • הי פוקה,
    אני בכלל לא כועסת, להיפך... תמיד אוהבת לשמוע ולראות מזויות מבט של אחרים, לכן גם שאלתי.

לענין חמתי, אני מבינה שקשה לה עם העזיבה הזו, ושהיא צריכה לחלוק את זה עם מישהו, אבל למה, למען השם, היא עושה את זה באירוע משפחתי, עם 3 בנות שונות, בלי לבקש מאיתנו רשות לזה? היא רוצה לדבר על זה- יופי, שתדבר עם בעלה, עם אח של בעלי, איתי, עם ההורים שלי. גם לא אמרתי לה לא לספר על זה למישהי בעבודה שלה, או לחברה שאני לא מכירה- לא איכפת לי, שתתאוורר כאוות נפשה. אבל בתוך המשפחה, שתשאיר את זה לנו. נראה לי היגיון בסיסי, לא בקשה מוגזמת. לא פייר שהיא תחליט בשבילי את הקדימות והמדרג של האנשים שידעו קודם במשפחה. אגב, אני לא סיפרתי על זה לאף חברה עד היום, כשבאמת הרגשתי קצת יותר מגובשת.

גם היא מספרת לי הרבה דברים, ומעולם לא סיפרתי אותם לאיש- לא לבעלי ולא לאף אחד אחר.

לגבי צרות העין, כך זה הרגיש לי, ואני אתן לה להינות מהספק ואקווה שהיא מפרגנת, למרות שאם היית מכירה אותה אולי לא היית חושבת כך.

תודה לך על התגובה,
    יפעת.
  • יפעתוש קודם כל אני רוצה להגיד לך שהחלטת על מהלך לא פשוט ואת אדם גדול אם הסכמת לתמוך בצורה הזו בבעלך וללכת איתו לשם לוותר על הקריירה כשאת בהריון וואוו אני מורידה לפנייך את הכובע ! וחושבת שאת מדהימה ואמיצה !
    התמיכה שלך בבעלך וזה שאת הולכת איתו עד הסוף תוך כדי ויתור על החיים בארץ מעורר הערצה !
    זה אחד !

שתיים די מאמי זה לא שווה את זה ! אני מבינה אותך ואת העובדה שזה מקומם ומעצבן אבל לא שווה את העצבים שלך בעיקר לא במצבך !
    נתת לה להבין שזה לא בסדר והיא אפילו הבינה ובגלל זה שלחה לך את ההודעה ותירצה ועכשיו לט איט גו עזבי אותה !

• מאחלת לכם המון הצלחה בדרך החדשה! והכי חשוב- אל תקחי ללב. כולנו אנשים שונים ואי אפשר לחנך את כולם, אז חבל להתעצבן. שתפי את מי שעושה לך טוב ותחסכי פרטים מאלו שלא.
  • הי מקסימות,
    אתן צודקות... פתאום אני מרגישה שאולי הגזמתי בתגובה שלי...
    לא משנה, יהיה בסדר, מותר לי- אני הורמונאלית, או כמו שבעלי קורא לי: הורמונה!
    נשיקות,
    יפעת.
  • חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
  • הלן,
    את לא מבינה איזה סרט עשיתי למסכן באותו ערב- בכיתי, צעקתי, אמרתי שלא מגיע לי היחס הזה, לא עשיתי שום דבר, למה לא מכבדים אותי, למה לא נותנים לי את הזמן לעכל, ואני בוכה, ומקנחת את האף, ומרמרמת ובעלי במיטה, נראה קצת משועשע מכל הענין, מתחיל לקרוא לי "הורמונה"... מיותר לציין שזה עיצבן אותי יותר, ואמרתי לי שאין שום קשר להורמונים!
  • יפעתוש, קודם כל אני חייבת להגיד שיש דברים שמעצבנים בלי שום קשר להורמונים...
    דבר שני, אני גם מבינה אותך, וגם מבינה את אימא שלו. הרי למטבע יש שני צדדים, וכל אחד יש לו את הסיפור שלו... אני חושבת שיש לך סיבה להתעצבן עליה, אבל בל נשכח את העובדה, שהבן שלה, היקיר שלה, עכשיו מתרחק ממנה... אני מסתכלת על חמותי המקסימה, ואני אומרת שאם היו חותכים את חבל הטבור בינה לבין בעלי, היא הייתה מתחרפנת... אין מה לעשות, אימהות זה אימהות, ואת לא יכולה לדעת איך את תהיי עם השומשום הקטן שלך... חחח
    אני עדיין חושבת שבדברים מסויימים את צריכה לעמוד על שלך, ועל מה שאת לא מסכימה אז תתעקשו, אבל מצד שני תנסי לגלות גם חמלה. אל תשכחי שהיא עדיין לא יודעת שיש לך עוד הפתעונת בשבילה, אז תתכונני לזה גם, כי בכל זאת, אתם תגדלו את הנכד שלה מאודדדד רחוק ממנה...
    כל הכבוד על השינוי המדהים הזה שאתם עומדים לעשות בחייכם, ואני הכי מקווה שזה יביא אתכם לשיא הפריחה!!! אני ממש מרגישה כמו משוררת היום... חחח
    נשיקות ובהצלחה עם החמות...

• תודה, גלגל...

קשה לי לחוש כלפיה חמלה, אבל אני מוכרחה... אני מרגישה שהבן שלה שלי, ושלי בלבד, ושתמצא לעצמה חיים, אבל בעצם אני לא באמת יודעת איך זה מרגיש עם ילד משלך, שפתאום התחיל את חייו רחוק ממך. אז מוכרחה לסגל סבלנות, אורך רוח, וחמלה.
    אחרי הכל וככלות הכל, היא האמא של האיש שלי, ולכל הפחות אני צריכה לכבד אותה.

שוב תודה מקסימות,
    יפעת.
  • תמיד תנסי לזכור, שבלעדיה הוא לא היה קיים...

• יפעתוש
    נכנסתי לפה להעיף מבט חטוף וראיתי את מה שכתבת.... מאמי, את אכן הורמונלית! ובשילוב עם מערכת יחסית טעונה עם החמות זה עלול להפוך לחומר נפץ
    מקווה שנרגעת, ושבעלך גם נרגע, ושחמותך גם נרגעה... העיקר שיהיה לכם טוב במקום שתהיו בו

ענת
  • ענתי, יפה שלי!!! אני מתגעגעת אליך ממש, נעלמת לי... אבל אני מבינה אותך, אין צורך בהסברים, אני פה כשתרצי לחזור...

לגבי מה שרשמתי, נרגעתי... רק נותר להסדיר את הענין עם אמא של בעלי. הוא כבר שוחח איתה והיא אמרה לו שהיא מצטערת, שהיא מבינה אותי שהתעצבנתי, שגם היא לא חושבת שצריך לספר ושנפלט לה. היא גם סיפרה לו שסימסה לי ושלא עניתי לה (מלשנית)

נראה לי שאלבן את הדברים לפני שניסע אליהם מחר לארוחת שישי...

נשיקות!!!
    יפעת.
  • יקירתי, גם אני התגעגעתי אליך נורא, ולהלן, ולעוד כמה בננות... אחזור לפה, מבטיחה:)
    ממוש אני סומכת על האינטלגנציה הרגשית שלך ומאמינה שתצלנו ללבן את העניינים. אני בטוחה שכשחמותך תדע שאת בהריון היא תבין כמה דברים, בדיעבד...:) (אם כי זה עדיין לא פוטר אותה מאחריות, אבל... חמות לא בוחרים:)
    מחבקת חזק חזק, שיהיה סופ"ש חורפי ונעים,
    ענת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה