תודה רבה לעונות!

דניס יקירה: תרגישי חופשי, ומה פתאום להתנצל?? כשיהיה לך זמן (וזה יהיה בשעה נורמלית, בבקשה...

) אשמח להמשיך לשמוע ולהתלבט איתך בקול.
תודה על מה שכתבת, ועל הקישור

ציקוש יקירה: תודה תודה על חוות דעתך. המערכים שהצעת מקסימים. תודה!

מתוקונת יקירה: תודה על ההערה החשובה.

בייבי בום יקירה: אני כבר מסבירה את הרעיון שעולה לי בראש, מקווה שעכשיו זה יהיה מובן יותר:
מלכתחילה הרעיון הוא לגמרי לא טיפולי. הגננת פנתה אלי כאשת מקצוע שיכולה להציע תוכן מתאים בנושא להעברה לכיתת גן שלמה, ולא כמישהי שאמורה לעשות טיפול - אישי או קבוצתי.
ובגלל זה בכלל עלתה בי ההתלבטות, מכיוון שהתוכן עצמו עלול להחוות כמזמן העלאה של תכנים (אישיים) שראויים למה שנקרא "טיפול" או לפחות המשך התייחסות במסגרת יותר אישית.
והרי לא זו המטרה ולא זה המקום וההתכווננות...
אתן דוגמא:
נניח שאנו עובדים עם ה"סמיילים" האלו שתיארתי קודם. ונניח שאני מבקשת שכל אחד יבחר פרצוף (בחירה אישית לגמרי) ויספר על הרגש שמביע הפרצוף. ונניח שמישהו בוחר פרצוף עצוב (עיניים מצומצמות, זויות פה כלפי מטה, אולי דמעה נושרת מעין...) ומתחיל לספר על חויה עצובה שלו.
זה לוקח אותנו לתוכן אישי של אותו ילד - תוכן שנפתח.
בעייתי קצת, בקבוצה של 30 ילד, כאשר המטרה היא לדבר על "נפש בריאה"...
לכן, חשבתי לקחת את זה יותר לכיוון של דיון על:
האם כשמישהו נראה כ"שמח" כלומר: מחייך, צוחק, מדבר וכו', הוא יותר "בריא" מאשר מישהו שנראה "עצוב" כלומר: מסוגר, בוכה, לא מדבר, לא מחייך?
האם זה תמיד כך, בהכרח?
ובכלל - מהי "נפש בריאה"?
האם אפשר להיות עצובים (או כועסים, או מקנאים, או רוגזים, או מאוכזבים ועוד שלל רגשות שליליים) ועדיין להיות בעלי "נפש בריאה"?
כאשר כמובן השורה התחתונה היא שהמפתח לנפש בריאה לא טמון ברגשות שלנו - שכולם בלי יוצא מהכלל (ה"שליליים" כמו ה"חיוביים") הם טבעיים ואנושיים, אלא בגילוי הרגשות.
"שמירה בבטן" היא זו שיכולה לפגוע בנפש הבריאה...
ועכשיו - אשמח להצעות לפעילות שכפי שציקי כתבה: "צריך להתמקד ביצירה שתשאיר מזכרת כמו ציור או מתנה"... אז אולי לא
רק יצירה, אבל בהחלט חושבת שהרעיון ליצירה שתמחיש את הנושא הוא רעיון חיוני - בפרט לגילאים אלו.