מי עשתה ביות מלא/ חלקי ואיפה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייתי רוצה לשמוע יותר על זה
    כמה יולדות יש בחדר אחד?
    איך זה הולך?
    למה בחרת לעשות את זה?
    והאם כדאי?
    תודה
10 תגובות
עמוד 1
  • עשיתי ביות מלא ב רמב"ם
  • אני מניחה שזאת שאלה שהתשובה עליה היא מאוד אינדיבידואלית לאישה, לאופן הלידה שלה, לקושי שלאחר הלידה (שאותו לא ניתן לצפות מראש), וגם לביה"ח הספציפי והמדיניות שלו לגבי כל אפשרות.

גם אני מתלבטת מאוד, אבל אני יודעת שרק אחרי הלידה אני אוכל לדעת מה הכי טוב בשבילי.
    מצד אחד- אני זוכרת מהלידה הקודמת שבכל שעה אפשרית הייתי לוקחת את הבייבי ומצטערת שכבר צריך להחזיר אותו... זה כיף כיף כיף להיות יחד עם הבייבי ככה רק שנינו. וכך אני גם יודעת שהוא מטופל טוב ולא צורח את נשמתו בתינוקייה.
    ומצד שני- אני גם זוכרת שהיו שעות שהייתי מאוד עייפה וכן ישנתי ונחתי- מה שלא בטוח היה קורה לו התינוקי היה לידי במשך כל הזמן. היומיים האלו הם לא סתם- הם אמוריםלאפשר ליולדת להתאושש ולנוח היטב לפני הביות המלא מלא מלא שעתיד להיות בבית :) מה גם שנראה לי מלחיץ ללכת להתקלח, לשירותים וכו.

לסיכום, אני חושבת שאם תהיה אופציה לחלקי- הייתי הולכת על זה הפעם. מתי שארצה הוא יהיה אצלי ומתי שארצה לנוח/להתקלח/וכו' אניח אותו בתינוקייה. כיף!

מקווה שעזרתי!
  • ב"ה

רינה אשרייך!!! אני לא הייתי מסוגלת לחשוב על זה אפילו! כמובן שזה משתנה מאישה לאישה ומלידה ללידה אי אפשר להשוות!
    אני אישית לא הייתי מסוגלת (עברתי לידת וואקום והיו לי מלא תפרים וכאבים) ילדתי בערב וקיבלתי ת'נסיך שלי רק בבוקר! וגם אז לא לכל היום אבל לא הצטערתי על זה כי הרגשתי שאני צריכה לצבור כוחות להמשך הדרך וגם לקום מהמיטה תוך 8 ימים (ברית) ולהראות נורמלית :) ואח"כ בבית יש לך את כל הזמן מינמום 3 חודשי ח. לידה להיות איתם!

מה שתחליטי תהיה שלמה עם עצמך ואל תשכחי שעוד אחד קטן בבית :)
  • Rinka- את צודקת אנחנו מחכות כל כך הרב זמן עם שהם יגיעו...
    אחת ויחידה- את צודקת כל אחת זה אינדיבידואלי וגם לכל לידה

וכן.. אחד הסיבות שאני רוצה לעשות את זה בלידה הבאה זה כי אני לא אוהבת את היחס שנותנים שם... יש כל כך הרבה תינוקות שצורחים ובוכים איך הם יודעים או שומעים אם קורה (חס וחלילה ) משהו לאחד מהם עד שהם יבחינו לא רוצה לדעת מה יקרה..
    ונכון שאנחנו צריכות לנוח אבל אם יקרה משהו אני לא אסלח לעצמי כל החיים.
  • ילדתי בסורוקה בביות מלא כי שם אין אפשרות לביות חלקי
    גם אם הייתה אפשרות לא הייתי מסכימה

בחדר אחד יש או 3 או 4 מיטות אני הייתי בפרסונל חדר פרטי רק לי
    בזכות אחות שאנחנו מכירים ממש ממש טוב

• חלקי- כל היום היתה איתי מחמש בבוקר עד 9 בערב ללא הפסקה

• אני לא יודעת איך זה נקרא אצלנו - נראה לי חלקי, אבל לא כי ביקשתי או משהו- פשוט ככה זה...
    הילדה היתה איתי מהבוקר עד הערב (גם בשעות ביקור) חוץ ממתי שלקחו אותה לספירה ובדיקת רופא.

וזה התאים לי בול
    רציתי לישון בלילה- למרות שמעירים ב 1 בלילה וב 5 בבוקר- אבל גם זה משהו

אה והיינו 3 בחדר.

• הכל טוב ויפה.

רק משפט אחד קצת הפריע לי- טליה, כתבת שאם משהו יקרה לה לא תסלחי לעצמך כל החיים.
    רציתי להעיר שלא תמיד (וכמעט אף פעם לא) הביות המלא או התינוקייה הם הגורמים למשהו נורא שעלול לקרות.
    מיד כשקראתי את זה עלה לי המקרה של התינוקת שנחנקה ע"י האם, דווקא בחדר שלה בביה"ח
    לפי השיטה של ההאשמה העצמית יכולה האם הזו להאשים את עצמה שהתינוקת לא הייתה בתינוקיה כי אז זה לא היה קורה ועם זה אני לא מסכימה בכלל.

חלילה לא משליכה כלום ממקרה למקרה, אבל רק רציתי להראות שלא הכול תלוי בנו.
  • זה ברור שלא הכל תלוי בנו..
    אני רק חושבת אן חלילה וחס יקרה משהו כמו שהיא תחנק מהפליטה שלה אני אוכל לשמוע את זה לעומת התינוקיה שמאוד רועש שם.
  • אני לקחתי ביות חלקי בבי"ח מאיר בכפר סבא. חשוב לי להגיד שאני לא יודעת איך זה עובד בכל בתי החולים, אבל שם יכולתי לקחת אותה מהתינוקיה כשרק רציתי.
    האמת היא שסמכתי על הצוות שם, ראיתי איך הן מטפלות בתינוקות וביקשתי שכל פעם שהילדה בוכה, יקראו לי ואבוא להאכיל - כך היה! הן היו ממש בסדר ולא נתנו לה בקבוק,אז יצא שקמתי די הרבה בלילה כי גם היה לי גודש ונראיתי כמו פמלה אנדרסון,אבל אילו רציתי לישון עוד...ויש בנות שרוצות וכמובן זקוקות למנוחה הזו, הן נותנות בקבוק וזה נותן קצת אוויר לנשימה לאמא שעוד מצפים לה ימים רבים של עבודה קשה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה