איזה סיפור.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתי אצל הרופא נשים.. אמרתי לו שאני מרגישה קצת לא טוב ווהוא לא האמין לי(!) ושלח אותי כדי לנפנף אותי לאולטראסאונד ומוניטור.
    באולטראסאונד לא הצליחו למדוד את הראש כי הוא היה ממש נמוך!!!!! קרוב קרוב לפתח למרות שהצוואר היה סגור! ואמרו לי שהעובר קטן לשבוע שלו..:(
    גם הלחץ דם שלי היה גבוהה ולא הסבירו לי כלום על שני הדברים האלה רק ד"ר ערן הדר בפורום פוריות אמר שלחץ דם יכול להעיד על רעלת הריון ועובר קטן יכול לנבוע מכל מני סיבות.. למישי קרה את זה שהיה לה עובר קטן? למה זה קורה ומה עושים עם זה? גם ממש מרגיז שלא הסבירו לי כלום.. תשובות מישו? קצת עידוד?...
11 תגובות
עמוד 1
  • ממש לא קרה לי אבל לכי לרופא אחר ששיך להריון בסיכון שייתן לך תשובות דחוף. רעלת זה ממש מסוכן גם לעובר וגם לאמא

בהצלחה

• קודם כל קבלי
    ואל תילחצי. הכול יהיה בסדר.

אשתף אותך בידע (הלא- רב) שלי:

מאחת שהייתה מאושפזת לידי בשמירת הריון והיה לה עובר קטן הבנתי שיש מקרים שזה דורש מנוחה בשמירה, מכיוון שזה יכול לנבוע מהעובדה שהשילייה אינה מספקת מספיק דם וצריך לשכב (ורצוי על שמאל) כדי לשפר את הזרימה.
    אני מציעה לך לפנות לחוות דעת נוספת על גודל העובר- יכול להיות שהוא עדיין גבולי ולכן הרופא לא התרגש, אבל כדי להיות רגועה הייתי פונה לרופא נוסף שיסתכל על הממצאים (וספרי לו על ההרגשה הפיזית שלך והלחץ דם. כל דבר יכול להיות חשוב וקשור).

ומה הרופא שלך אמר על לחץ הדם? והגודל? לא היה מוטרד?
    בכלל- הוא נחשב רופא טוב? אדיש? אם הוא בקביעות לא מספק תשובות ומפקפק בתחושות שלך, אני הייתי עוברת רופא.

מדי מלחיץ ומעצבן להיות בהריון ולא לדעת בדיוק מה המצב.

• אה ולגבי לחץ הדם, הרופא חייב, אבל חייב לשלול רעלת.
    אם הוא לא שלח אותך לבדיקות נוספות ופטר אותך כך, בטוח הייתי עוברת רופא.

שוב, ייתכן והערכים עדיין בגבול העליון ולכן הוא לא היה מוטרד, ודבר נוסף שיכול להיות זה שאלו ערכי לחץ הדם שלך באופן קבוע ולכן זה לא היה חריג.

בכל מקרה ללכת לבדוק, ועכשיו! רעלת מסוכנת גם לך וגם לתינוק. בשלבים מוקדמים של הרעלת נראה לי שזה ניתן לטיפול. אח"כ זה יכול להיות קטלני. סליחה על ההלחצה אבל אלו העובדות.
    עדיף לשלול מלספוג נזקים ח"ו.

באיזה שבוע את??
  • תודה רבה! אני בשבוע 29 והרופא אמר לחזור לי ביום שלישי למוניטור ואולטראסאונד נוספים.. ואז הוא יחליט מה לעשות..
    לגבי הלחץ דם לא שאלתי את הרופא זה האחות בדקה ואמרה שאולי עיצבנו אותי לכן לא כ"כ הייתי מוטרדת מזה כשהייתי שם.
    יש סיכון שאחכה עד יום שלישי??
  • טלי, האמת שאני לא יודעת מה לענות
    אבל רוצה לאחל בהצלחה
    וב"ה שהכל יהיה בסדר

לכי לרופא אחר ותעמדי על שלך שיסבירו לך את הדברים!

• עצבים וחוסר רוגע באמת משפיע על תוצאות לחץ הדם.

כן הייתי חוזרת שוב כדי למדוד. בטח אם זאת לא טרחה מדי גדולה.
    אגב את יכולה לבקש מכל רופא למדוד לח"ד אם אין לך בסמוך אחות.
    יש אנשים שגם יש להם בבית.
    רק לבדוק שבאמת זה היה בגלל העצבים

מאחלת לך שהכול בעז"ה יהיה תקין!

אני חייבת לספר לך משהו שקרה אצלי ואולי זה ירגיע אותך:
    טכנאית אולט' אחת במיון אמרה לי בין השאר שהיא רואה משהו מוזר ויש הרחבה של חדרי המוח. את לא מבינה באילו סרטים הייתי!!!!! אח"כ הייתה שבת שלא הייתי בה רגועה לשניה. בראשון הלכתי לבדיקת חירום אצל הרופא והטכנאית המצויינת שאצלנו, והיא ממש לא הבינה על איזו הרחבה הדפוקה ההיא דיברה.
    בקיצור- בטעות אחת וחוסר דיוק אחד של מדידה הם יכולים להפר שלוות נפש. אז אם את לא רגועה לכי לבדיקה נוספת שתבהיר באמת מה קורה.

אגב זו הסיבה שאני באופן אישי לא עושה את כלללללל הבדיקות האפשריות, אלא את ההכרחיות וזהו.

בהצלחה!
    והכל יהיה בסדר
  • תודה נשמות!... אז אני באמת יחכה עד יום שלישי ומקווה שהכל יסתדר עד אז..
  • אוווווי מאמי אל תלחצי.......
    כמה הלחיצו אותי (הייתה לי רעלת הריון) עכשו תקשיבי, לי תמיד היא הייתה קטנה יותר בשבועיים!! ובשבוע 35 ככה אמרו לי שהיא בכלל כבר לא עולה יותר במשקל ושזה מסכן אותי..
  • מאמוש לגבי עובר קטן, גם לגיסתי אמרו את זה במשך כללל ההריון,
    והיא ילדה תינוק במשקל 3650
  • וואי ממש הרגעתם אותי אני מקווה שאתם צודקות ובאמת הכל בסדר...
    אני מחכה כבר לבדיקות החוזרות ביום שלישי שאני ארגע..
    אבל פשוט אתן כל כך מקסימות חיממתן לי את הלב והסברתם כ"כ יפה וברור לא כמו הרופאים הרעים האלה
  • לא מבינה בזה, אבל אני מאחלת לך הצלחה רבה ושהכל יסתדר לטובה בעז"ה!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה