ליבי שאלה לי אליך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מכיון שאת עובדת ושואבת יש לי כמה שאלות

האם יש לך שעת הנקה? את מנצלת אותה?
    האם בזמן שאת שואבת בעבודה , זה על חשבון שעת הנקה או סתם ככה? עושים לך פרצופים?
    אני לא רוצה שיעשו לי פרצופים אם גם תיהיה לי שעת הנקה וגם אצטרך לשאוב באמצע היום...
    אז אולי את יודעת משהו שכתוב בחוק שאני לא יודעת
    ולכן אני שואלת

13 תגובות
עמוד 1
  • אין לי שעת הנקה כי לפי החוזה שלי אני עובדת 40 שעות בשבוע (בחוק רשום 40-43 שעות שבועיות והחארות אצלי בעבודה החליטו שכתוב 43) אז אני שואבת ע"ח העבודה.
    אם יש לך את התנאים לשאוב תוך כדי העבודה זה הכי טוב (אני פשוט עושה בזמן הזה עבודה משרדית - יש לי משרד עם מנהל המפעל ואו שאני מבקשת ממנו יפה לצאת לסיבוב או בוחרת זמן לשאוב כשהוא לא במשרד)
    מה שעוד, את יכולה לשאוב ע"ח ההפסקה שמגיעה לך - לעל עובד משרה מלאה מגיע 45 דקות הפסקה - אפשר לשאוב ולאכול תוך כדי
    [

• תודה ליבי (איזה רעים הם... למה לא התווכחת איתם על השעות?)

ותודה לך לורה.

אבל זה מעצבן כי עדין אני לא כלכך מבינה אם זה שאני מאריכה את חופשת הלידה בחודש - זה מוריד לי מהתקופה של ה 4 חודשים שעת הנקה?

כי אני חושבת שאת, לורה, אמרת שאם לוקחים אחרי חצי שנה- ולא אם לוקחים אחרי 14 שבועות... אז זה נחשב כי הארכה ואז מורידים את שעת ההנקה
    לא?

אוף- אני מחפשת אתרים שאני יכולה להתקשר ולשאול אני מגיעה לכל מיני מפלגות כאלה ועורכי דין!

אני צריכה לשאול האם זה כול יום- כולל שישי?
    האם זה רק בבוקר או אחה"צ? או יכול להיות גם באמצע היום?

• תנסי לבדוק בהסתדרות
    [

• לא, אני אמרתי שח.לידה היא 26 שבועות ואז מתחילים 4 חודשי הנקה, כמו שרשום באתר שצירפתי לך..........

הזכות ל"שעת הנקה" חלה במשך 4 חודשים מתום חופשת הלידה על פי הדין (מתום חצי שנת חופשת לידה). באם עובדת לקחה חל"ת לאחר חופשת לידה, תקופת החל"ת חופפת את תקופת הזכאות ל"שעת הנקה".

• אני מעתיקה תשובת עו"ד לשאלה רלוונטית שנשאלה:

שאלה:
    שלום ,

ילדתי לפני מספר חודשים ואני חוזרת לעבודה כשבני יהיה בן חצי שנה. אני עובדת משרה מלאה וברצוני לדעת האם אני זכאית לשעת הנקה. אם כן ,עד מתי?
    תשובה:
    שעת הנקה
    עו"ד יסמין בינו, ויצו‏ (16.1.2006, 9:31)
    יעל שלום,

הזכאות לשעת הנקה על פי חוק, מוקנית לעובדת המועסקת במשרה מלאה.

משרה מלאה מוגדרת כעבודה בהיקף של 43 שעות שבועיות במגזר פרטי ו - 42 שעות שבועיות במגזר ציבורי.

אורך תקופת הזכאות היא עד ארבעה חודשים מתום חופשת לידה רשמית (בת 12 שבועות).

בהנחה ויצאת לחופשת לידה ביום הלידה ותשובי לעבודה חצי שנה לאחר הלידה, ובהנחה והנך מועסקת במשרה מלאה, תהיי רשאית לנצל את שעת ההנקה במשך חודש אחד.

קיימים מקומות עבודה בהם קבוע בהסכם העבודה כי אורך תקופת הזכאות לשעת הנקה גבוה מהקבוע בחוק. במקרה כזה, האמור בחוזה העבודה ייגבר על החוק.

בברכה,
    עו"ד יסמין בינו, ויצו
  • חופשת הלידה הרשמית השתנתה מזמן והיא כבר לא 12 אלא 14
    יש זכות להארכת חופשת הלידה עד חצי שנה אבל זה ללא תשלום
    וככל הידוע לי 4 חודשים החל מהשבוע ה14 וזה חופף במידה ואת מחליטה להאריך את חופשת הלידה.
    כלומר הארכת בחודש נשארו לך עוד 3 חודשים וכו'

• בדיוק כך
  • בקיצר - צריך לברר לעומק כי אתר אחד אומר ככה והשני ככה. ו-אחת ויחידה - התשובה של העו"ד היא מ - 2006 - לא רלוונטית להיום.

• לורה- את אכן צודקת.

שמחתי שמצאתי תשובה לשאלה ממש זהה, ומיהרתי להדביק בלי לשים לב אפילו לתאריך
    באמת הגיוני שדברים השתנו, אז קבלו ביטול על התגובה הקודמת...

והכי טוב זה לשאול את ההסתדרות או איזה עו"ד שמתמחה בזה.

(אני עובדת הוראה אז אני יודעת בוודאות רק מה קורה אצלנו- שזה למיטב ידיעתי מעט שונה מכלל העובדים. אצל עובדי הוראה בכל מקרה שעת ההנקה מגיעה למי שמועסקת במשרה מלאה (36 באופק), יורדות מהמשרה 5 שעות שהיה- כשעות הנקה, וזה למשך 4 חודשים מתום 14 השבועות. אם הארכת מעבר- זה יהיה אכן על חשבון 4 החודשים)

בהצלחה!!
  • עד כמה שאני יודעת שעת ההנקה מתחילה מהשבוע ה14 של אחרי חופשת הלידה (כשהילד בן 3 חודשים) ל4 חודשים (עד שהוא בן 7 חודשים)

יום נפלא
  • אוקי
    באמת כל אחת אומרת משהו אחר...

לורה- את כבר אמרת לי את זה פעם- ודווקא כבר חשבתי שזה נכון
    אבל עכשיו לפי מה שסיון ואחת והיחידה אומרות- זה לא כך כי ח. לידה רשמית זה רק 14 שבועות.

אווחחחחח איזה מעצבן זה.
    טוב- אין מנוס
    אהיה חייבת לבדוק!

• כשתבררי אני אשמח אם תעדכני בפורום שגם אני אדע.

תודה נשמה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה