איזה שבוע אני?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לד"ר
    משהו לא ברור לי
    ב7.11 הייתי בU.S ראשון בו הרופא רשם: שק הריוני 10*17 שק חלמוני קטן לגיל הריון לפי וסת אבל מחזורים לא סדירים (המחזור שלי בעקרון היה ב13.9)
    מעקב בעוד שבוע
    שאלה ראשונה- איזה שבוע אפשר לומר שהייתי בשלב זה?

ב15.11 הייתי ב U.S שני אצל רופא אחר שהתפלא שהרופא לא ראה כלום שבוע לפני זה ורשם לי CRL 12.4 מ"מ מתאים לשבוע 7.4 אורך צוואר הרחם 49 מ"מ
    נצפה דופק

שאלה שנייה- אני לא מבינה איך שבוע לפני כן-רואים רק שק ריק ו הרופא אמר שזה מתאים לשבוע 5 ופתאום שבוע לאחר מכן רופא אחר אומר שזה שבוע 7.4
    הגיוני?
    איזה שבוע אני לפי ממצאים אלו?
    תודה מראש!!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית באולטרה סאונד הראשון, זה לא שהרופא לא ראה כלום, אלא הוא ראה שק חלמון. זה מתאים לשבוע 5+, אבל כיוון שלא ראו עובר הרי שקשה להתייחס לאולטרה סאונד ככזה שיכול לקבוע את גיל ההריון באופן מדויק.
    אכן לא יכול להיות שתוך שבוע יהיה כזה שינוי ולכן אני מניח כי אחת המדידות - או הראשונה או השנייה - הייתה לא מדויקת.

בשלב זה לפי הווסת האחרון - 13.9 - את בשבוע 9+4, ולפי האולטרה סאונד השני (שאני מניח כי כדאי יותר להסתמך עליו ולא על הראשון, כי בו כבר נצפה עובר) את כעת בשבוע 8+2

כאשר יש פער של יותר משבוע בין האולטרה סאונד לווסת, במיוחד כאשר הווסת איננו סדיר, יש להסתמך על בדיקת האולטרה סאונד, כך שכעת את בשבוע 8+2.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה