חופשת לידה....שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אם אני ארצה(רוצה) להאריך את חופשת הלידה...
    מה הפרוצדורה?
    מול הבוס?
    מה עושים|?
    כמה זמן אפשר?

44 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת לענות על זה.
    רק רציתי לאחל המון מזל טוב.
    ראיתי את התמונות בפייס' הקטנה הזו פשוט מדהימה!
    המון נחת ושלווה, ממנה ומהאחים שלה

• את זכאית להאריך ל-עד 26 שבועות.
    מהשבוע ה15 ועד ה26 זאת נקראת חופשה ללא תשלום.
    תא לא צריכה להודיע הרבה מראש, אבל אם את רוצה להיות הכי הוגנת בעולם אז תודיעי לבוס מיד כשתחליטי.
    הפרוצדורה פשוטה- אני מניחה שבכל עבודה זה אחרת אבל זה מן הסתם איזה טופס בקשה לחל"ת לתקופה הנ"ל בו מפורטת הסיבה- הארכת חל"ד. וזהו (ככה אצלנו בכל אופן)
    וכשאת חוזרת מהחל"ת הזה, חייבים להחזיר אותך בדיוק למקום העבודה ולתנאים שבהם עבדת קודם. את מוגנת מפיטורין בזמן הזה וכן מהרעת תנאים.
    אצלנו במשרד החינוך שה מול הגזברות, וברור שגם מול מנהלת ביה"ס (אם כי לא היא אמורה לאשר זאת, אלא פשוט צריכה להיות מעורבת לצורך מציאת מ"מ וכו)

אצלכם אם הבוס הוא המנהל הראשי אני מניחה שיש לעשות זאת מולו, ואולי גם מול הגזברות שלכם.. תלוי איך זה עובד אצלכם. אצלנו פשוט- המנהלת נחשבת גם שכירה (כלומר, המנהל הראשי הוא משה"ח ולו צריך להודיע..)

קצת הסתבכתי בסוף אבל מקווה שהצלחת להבין בכ"ז..

בהצלחה!!
  • יחד עם מה שענו לך מבחינה חוקית,
    תדעי שלכל מקום פרוצדורה שונה,
    במקום העבודה הקודם שלי למשל לא היו שום טפסים למלא...רק התקשרתי, ביקשתי ואמרו לי "אמן"...
    לכן בשלב ראשון פשוט תחליטי מה את רוצה, וכשתלכי לדבר עם הבוס הוא כבר יכוון אותך מה עושים...
  • אחת ויחידה... הבנתי... תודה !

בקיצור... זה עד גיל חצי שנה-
  • והזכויות גם נשמרות נכון? מבחינת נניח ותק וכו'. עד 26 שבועות אני מתכוונת... רק אין משכורת. נכון?

ילד יפה של אמא
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • עקרונית, נשמרות הזכויות
    ואני יכולה לענות רק על סמך מה שקורה אצלנו עובדי ההוראה.
    לגבי וותק אצלנו במשרד החינוך: כדי לצבור שנת וותק את צריכה לעבוד 6 חודשים לפחות, וחופשת הלידה בתשלום (3.5 חודשים) יכולה להיות בהחלט חלק מזה. (בעיקרון חל"ת לא נצבר לוותק, אבל גם בלעדי החל"ת יש 6 חודשים)
    נראה לי שאם את קבועה, אז בוודאי שנחשבת לך השנה לשנת וותק, אבל רצוי לברר אצל הבוסים..

אה, רק דמי ההבראה שמקבלים בקיץ, הם יחסית לחודשים שכן עבדת בפועל+חופשת הלידה בתשלום. אין תוספת הבראה על החודשים שלקחת כחל"ת.

• עקרונית - נשמרות הזכויות, שומרים לך את המקום עד חצי שנה.

מ-9 חודשים לא חייבים לשמור לך את התפקיד, אלא רק את המשרה (זאת אומרת שאת יכולה לחזור וישבצו אותך במקום אחר)

עד שנה מהלידה - אסור לפטר (אני מכירה מישהי שחזרה אחרי 8 חודשים וחיכו עד שתעבור שנה ופיטרו אותה....
  • אחת ויחדה ...מה שמך ?
  • יוו.. מתוקונת??

לקחת לי את 3 המילים הראשונות מהמקלדת??

• יש לי תיקון לאורטל שבדקתי מזמן עם עו"ד שמתמחה בדיני עבודה זכויות נשים ולצערינו החוק לא לטובתנו ומותר לפטר אחרי 60 יום מיום שחזרת (לאחר חצי שנה) אני אסביר יותר פשוט אם לקחת חצי שנה חופשה כמובן שללא תשלום אסור לפטר אותך במשך 60 יום ולאחר 60 יום אם תיכננו עלייך הם יכולים לעשות מה בראש שלהם.

המסנג'ר שלי: [email protected]
  • עירית. את פותחת פה נושא

קוראים לי מושקא (ואני אסביר כדי לחסוך שאלות- אני חב"דניקית, וכך קראו לאשתו של הרבי מליובאוויטש, ועל שמה נקראתי אני, בכיתה שלי היו 11 מתוך 38 בנות עם השם הזה)

לפי מה שהבנתי את גרה ברמלה...
    האם אני יכולה לתאר לעצמי למה את שואלת?

ועקרונית אני מעדיפה שלא יקראו לי כך בפורומים וירטואליים פתוחים, כי השם מאוד מסגיר, יחד עם צירוף הפרטים שאני כן כותבת.. ואין לי חשק לתת לאף אחד מוכר ולא רצוי מידע בלי כוונה.. אפשר פשוט לכתוב מ'

• אין לי בעיה לחלק מחמאות
  • סבבה- רק כאשר אמרת את השם שלך ידעתי שאת חב"דניקית.
    אני עובדת בתור מזכירה בחב"ד
  • אם כבר בוא נדייק - חיה מושקא היה שמה המלא
  • ושרית - אני די בהלם ממה שאת אומרת, כי גם הם בדקו את זה עם עו"ד....
  • חחחח אורטל!!!!

הפעם טעית

לאמא שלי קוראים חיה, אז אני נשארתי עם מושקא לבד

התחלקנו חצי חצי

ועירית.... איפה את עובדת??
    דווקא אני עובדת ברמלה.... אבל בחט"ב ממלכתית לגמרי
  • ומעניין מי החברים שלכם.. כי אצלנו כמעט כולם מכירים את כולם!
    וגם אם לא מכירים, יודעים במי מדובר..

ועירית... את רצינית? שמה מטפחת לעבודה?? יפה לך! חח לא מוזר לך??

לנו הייתה מרצה במתמטיקה במכללה, היא הגיעה עם חצאיות, אבל לא שמה כיסוי ראש..
  • אם תראי אותה, תתעלפי
  • בטח שאני מכירה!! חחחח חמוד!!! חמודים ביותר!
    אפילו גיסתי נשואה שם למישהו, נראה לי שקשור אליהם!

וגם אני דוסית שחבל לך על הזמן
  • התכוונתי לעירית
  • אני עובדת בחב"ד ברחובות

• אחד המנכ"לים רצה שאשים פאה (אחרי שכבר התחלתי לעבוד\)
    ואז מארתי לו- עד כאן... עם פאה... תודיע לי כי מחר אני לא כאן.
    והם התפשרו על מטפחת

• והסבתא הפולניה הייתה אומרת- איזה עולם קטן..

חמוד

ואורטל- אימתתי את השמות, ואכן, חיה מנדלסון היא אחות של גיסי :)
    אבל עדיף שהמידע הזה יישאר כאן

ועירית.. איזה קטע.. רוצה להתחלף איתי? אני אלך לחב"ד ברחובות ואת לממלכתי ברמלה? אני גם ככה לא מרמלה בכלל...

סתם... לא מחליפה את ביה"ס שלי!
  • מ'

רק לא לספר יותר מידי- כי מחוץ לעבודה שלי והבוס שלי... האנשים מהסביבה לא יודעים שאני אפילו לא דתייה !
  • עירית- כנ"ל אני מבקשת!

מאוד מבינה את הבקשה, מנסיון
  • עירית???
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • סוכנת צ'....

נראה לך שאני בכלל רוצה תמונה?

• עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה

• אני מתארת לעצמי איך אנשים מגיבים.. ככה: ואח"כ:

וצ' (יותר קצר מלכתוב את הניק, ואני מתארת לעצמי שכמוני, גם זה קיצור של השם.. אבל תגידי, מה זה הסוכנת הזה??)- עד כמה שידוע לי זה לא עד 26 שבועות אלא עד 14
    וכן.. מאוד צודקת. קשה לחיות בארץ

אני לא חולמת להאריך אפילו בחודש.
    (אבל אני בשמירה מהשישי מתחרפנת בבית. אין לי זכות להתלונן. ונראה לי גם לא ארצה להישאר עוד.. למרות שעם הבייבית יהיה אחרת בטוח)
  • סתם פעם צחקו עלי פה שאני דיסקרטית ומאז נשאר הסוכנת
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • עירית תמונה דחוף...
  • אוקיי. שיהיה סוכנת

ואת צודקת לגבי הגדרת מספר השבועות, לגבי הזכויות, נשמרות לך כולן, אבל דמי הבראה מקבלים רק על תקופת העבודה בפועל, ותקופת חופשת הלידה בתשלום נחשבת כתקופת עבודה לכל דבר, מה שאין כן התקופה שנחשבת כחל"ת.

(במילים אחרות- יש הפרדה בין חופשת הלידה בתשלום לבין חופשת הלידה שלא בתשלום, לגבי ההבראה. אבל חודש אחד של הארכה לא יהיה משמעותי מאוד. גם ככה- אפשר לחשוב כמה כבר מקבלים בהבראה..)
  • בקיצור... דמי לידה על ילד שלישי הם 496 ש"ח מעעעעפנים( עושים טובה באמת שנותנים משהו)
  • יאאאאאאאאאאאא איזה עולם קטן, מושקא!!

אני מתה עליהם
  • עירית- בדיוק כך

אורטל- חח נמסור, אבל כנראה הד"ש יגיע אחרי שתיפגשו שוב כי אני תקועה בבית ולא מוציאה את האף כמעט (שמירה)
    כך שאם דש זה רק דרך גיסתי לגיסי לאחותו... דרך ארוכה! חחח

אולי תצליחו שוב בחנוכה הזה
    ואיפה בתאילנד?
    מעניין.. גם בעלי היה בתאילנד, ובעוד עשר מקומות אחרים, בשליחות בית חב"ד.. אבל אנחנו צעירים יחסית אליהם, וזה היה בשנים יותר מאוחרות..
    קטע!!

ועוד משהו- תכתבי מ'... את יודעת כמה השם הזה מסגיר
  • בחנוכה הזה בעלי בארה"ב עם אח שלו, קיבל פס
  • יפה לו!!!
    כל הכבוד לך שאת משחררת אותו ככה!!
    לא יודעת אם הייתי מסוגלת.. אבל אני בסוף הריון אז זה ברור..

אם חמוד לך לכתוב אותו, את יכולה, אבל לפני שאת לוחצת "פרסם", תמחקי מהר ותקצרי אותו למ'...
    אגב, גם בעיניי הוא חמוד

• עיריתה הרגת אותי עם המטפחת שאני אמות
  • את שואלת אם יש לי חשבון פייסבוק? אז כן.
    אבל אם תשאלי מתי הפעם האחרונה שביקרתי בו.... זה היה בערך לפני שנה..
    אני לא אוהבת את זה. זה ממכר יותר מדי ולכן החלטתי לומר יפה שלום לפייס...
    יש מייל [;)
    [email protected]
  • תקשיבי איזה קטע!!! אתמול הם דיברו - ממש התאפקתי לא להגיד כלום

• כן, אני באמת הייתי מעדיפה שישאר פה..
    במיוחד כשזה כבר עסק עם משפחת וגיסים...
    איזה קטע
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה