סקר 1 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך נראה אחה"צ שלכם? ז"א,
    מתי הילדים חוזרים מהגן? מה עושים אחרי הגן? מתי מתחילים מקלחות ארוחת ארוחת ערב? מתי הולכים לישון?

חייבת משהו קטן וחמוד- אנחנו כל ערב אומרים שמע ישראל ביחד שלשתינו. בד"כ זה קורה פיזית במיטה של שחר, שניהם שוכבים ואנחנו שרים יחד. עכשיו סיימנו והם נשארו לשכב יחד והם כאלה מתוקיםםםםםםםםםםםםםםם
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
27 תגובות
עמוד 1
  • אני עם הקטן בבית, אז אנחנו אוספים את הגדול מהגן ב13. שניהם ישנים צהריים מ13:30 עד 15 ככה
    קמים, אוכלים, משחקים, לפעמים מטיילים בחוץ או הולכים לסבא/סבתא
    ב18 עושים מקלחת, 18:30 אוכלים
    ב19 הקטן הולך לישון, אני מקריאה לגדול סיפורים וב20 גם הגדול הולך לישון
    You're my heart, you're my soul

• את הגדול אוספת ב-15:30
    יחד נוסעים לסופר כמעט כל יום לקנות חלב, לחם, גבינה...
    לוקחים יחד את הקטנה ב-16:15
    מגיעים הביתה
    משחקים/רואים תוכנית/סיפור/יצירה
    מכינים יחד ארוחת ערב ויושבים שלושתנו סביב השולחן
    מקלחות
    הקטנה הולכת לישון
    הגדול נשאר עוד קצת להתפנק רק איתי, עושים פעילות קצרה יחד-בדרך כלל מציירים
    לילה טוב
  • אח.... החיים הטובים...
    סתם. אני מרגישה מאוד מוזר לגבי מה שקורה אצלנו בבית כרגע..

כעת אני בשמירת הריון, ז"א שאין לי אפשרות לקחת/להחזיר את הילד שלי וכן להרים אותו. אי לכך:
    ב6:45 בעלי לוקח את הילדון למעון, בדרך לעבודה, ואז שקטטטטטטט...............(ולא לקנא!! משעמם עד מוות!) עד 4:15, שאז בעלי מחזיר אותו (בעלי עובד בוקר וערב, אחה"צ מ3:30 עד 19:00 הוא בבית )
    עד אז אני משתדלת שהאוכל יהיה מוכן כדי לבלות רק איתו כשהוא חוזר, אוכלים פרי חתוך, משחקים, מציירים עד איזה 17:00-17:30, ואז ארוחת ערב, אמבטיה בערך ב17:45, וב18:00-18:15 הוא נופל מעייפות למיטה..
    ואז שוב שקט לי ולבעלי............ עד 19:00 שהוא יוצא,,,
    ואז שקט לי לבד..... ו...זהו, ב10:30 בעלי חוזר, מתארגנים לשינה (אני מתארגנת עוד קודם בד"כ), ו... הולכים לישון!
    יוצא שאני עם הילד שלי שעתיים ביום בלבד!!!!!!!!!!! לא מוזר????? אבל בשעתיים האלו אנחנו נ-ט-ו איתו. לא עושים שום דבר אחר. והוא כ"כ עייף שאין מצב לבלות עד יותר מ18:00 בערב..

• אח.... החיים הטובים...
    סתם. אני מרגישה מאוד מוזר לגבי מה שקורה אצלנו בבית כרגע..

כעת אני בשמירת הריון, ז"א שאין לי אפשרות לקחת/להחזיר את הילד שלי וכן להרים אותו. אי לכך:
    ב6:45 בעלי לוקח את הילדון למעון, בדרך לעבודה (כשהייתי נוסעת לעבודה הייתי בדרך שמה בעצמי את המתוק במעון בערך ב7:15), ואז שקטטטטטטט...............(ולא לקנא!! משעמם עד מוות!) עד 4:15, שאז בעלי מחזיר אותו (בעלי עובד בוקר וערב, אחה"צ מ3:30 עד 19:00 הוא בבית )
    עד אז אני משתדלת שהאוכל יהיה מוכן כדי לבלות רק איתו כשהוא חוזר, אוכלים פרי חתוך, משחקים, מציירים עד איזה 17:00-17:30, ואז ארוחת ערב, אמבטיה בערך ב17:45, וב18:00-18:15 נשיקות לאבא ואמא, שמע ישראל, בד"כ בקבוק, והוא נופל מעייפות למיטה..
    ואז שוב שקט לי ולבעלי............ עד 19:00 שהוא יוצא,,,
    ואז שקט לי לבד..... ו...זהו, ב10:30 בעלי חוזר, מתארגנים לשינה (אני מתארגנת עוד קודם בד"כ), ו... הולכים לישון!
    יוצא שאני עם הילד שלי שעתיים ביום בלבד!!!!!!!!!!! לא מוזר????? אבל בשעתיים האלו אנחנו נ-ט-ו איתו. לא עושים שום דבר אחר. והוא כ"כ עייף שאין מצב לבלות עד יותר מ18:00 בערב..
  • מאורי חוזר מהגן בסביבות 16.30
    אוכל משהו ב- 17.00 בערך
    אם מזג אויר מאפשר יוצאים לגן משחקים
    לפעמים הולכים לחבר/ה (כמו היום למשל)
    לפעמים מזמינים חבר/ה אלינו
    ב- 18.30 אוכל א.ערב ועד 19.45 משחק/רואה טלוויזיה/מחשב וכו'
    19.45 - מקלחת
    20.15 - הוא במיטה, אני או בעלי מקריאים לו סיפור
    בסביבות 20.45 הוא נרדם (לפעמים קצת יותר מאוחר)
  • שיש שעון קיץ החיים הרבה יותר יפים

אנחנו בשנת חורף פה בבית
    חוזרים מהגן ב 14 אחרי שעולים הביתה ... יושבים אוכלים , רוב הפעמים אני כבר עושה להם מקלחות , אלה אם כן אני יודעת שיוצאים מהבית וקר אז זה נדחה.
    יושבים משחקים ומעבירים את הזמן

אני מתבאסת לצאת איתם לגינה כי בחמש כבר חושך כאילו 8 בערב.
    וגם כבר קר

• אוייי כמה נחת...

• בחורף נמצאים הרבה יותר בבית, קצת מבאס....

אני אוספת את הקטנה ב- 16 ויחד נוסעים לקחת את הגדול. מגיעים הביתה לקראת 16:20 ואז הם משחקים... בזמן הזה אני עושה כביסה, מחממת משהו לאכול, עם הלפטופ... תלוי מה צריך

• אני רואה שאתם עושות בערך מה שאני עושה. היה לי קצת מצפון שאני לא יוצאת עם שחר לחברים. אני מגיעה מהעבודה כ"כ מותשת (ברור לי שזה ההריון) שאין לי חשק לצאת לשום מקום ואני מרגישה עם זה לא טוב. כי יעשה לו כ"כ טוב וכיף לשחק עם חברים אבל אני פשוט חסרת אנרגיות בשביל זה!
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה

• פיתוש -אני פשוט מתעלפת מילדים שלך !!!!!555555555!!!!!שום!!!!בצל!!!!!!
    אמונה מה זה דומה לילדה שלי מתי היתה תינוקת
  • אצלנו זה די דומה - רק שעכשיו אור מבקשת חברים - אז אנחנו מזמינים הביתה, כבר פעמיים היו אצלנו
  • 12.30 נטלי חוזרת הביתה לישון
    14:00 אמילי חוזרת הביתה ואוכלת
    אחרי האוכל אני מרשה לה לראות סרט אחד- אז בד"כ זה שעה פלוס
    15.30 נטלי מתעוררת
    כמובן שעכשיו בחורף פחות יוצאים לפארקים

• חוזרים הביתה בסביבות 14.00
    ארוחת צהרים אחריה מקלחת ויושנים מ 15.00 עד 17.00 מתעוריים אוכלים משחקים בבית עד שאבא בא יושבים ביחד לפעמים יוצאים לאיזה מקום ביחד
  • לא מכירה את החוברות? לאן אני נכנסת כדי לחפש אותן?
    לא מזמן קניתי לו חוברת צביעה אבל הוא קטן מידי בשביל זה. הוא פשוט צבע את כל הדף
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • אצלנו הן אוהבות לחתוך ביחד סלט לארוחת ערב, וגם לעשות את השניצלים (ממש לפתוח את הביצה, לטרוף, לערבב, לדפוק את השניצלים)

להכין קציצות

בכלל לא כל מה שקשור במטבח - הן נהנות חבל"ז
  • אצלי הוא מאוד אוהב לקרוא (חחח עלק לקרוא, בן שנה ועשר), הוא יכול חצי שעה רק לדפדף בספר ולצעוק שמות של חפצים שהוא מכיר תענוג.. הוא הרבה מבקש ממני: "מא, פור!! פור!!" מתוק של אמא

עוד משהו שהוא אוהב זה לצבוע. כן, ממש כמו שתיארת- לקשקש על כל הדף. אני מניחה לו צבעים בקופסה, ליד דף בו אני מציירת לו בטוש איזה חפץ שהוא אוהב ("נה!! נה!! מא, נה!!" הוא מתכוון כמובן ליונה..) והוא מאושר וצובע את כל הדף ללא כל קשר ליונה..)
    בגיל הזה אני לא מוצאת טעם להשקיע בחוברות צביעה.. מה גם שנראה לי יותר נוח לו לצבוע דף A4 ולפעמים A3, (תלוי ברוחב לבי באותה שעה..) מלצבוע דפים בתוך חוברת..הוא יושב על הכיסא הקטן ליד השולחן שלו, כך שאני אפילו לא מודאגת מלכלוך. חוץ מהקטע שצץ בזמן האחרון- לטעום מכל צבע!! מה זההה??? הוא יודע שאני לא מרשה, מחזיק צבע, מציץ אלי, בודק שאני בדיוק מסתכלת, מחייך ו...מכניס לפה! אני מתה על ה9 קילו הזההה!!! כמה קטן ככה תחמן
  • אני אוספת אותה גג עד 16:30 מהצהרון
    יום אחד בשבוע יש חוג, יום אחד עושים קניות בסופר עם אמא ואבא (בילוי בפני עצמו), ובשאר הימים אם אין גשם יוצאים מהגן ישר לגינה ואם אי אפשר עולים הביתה: צובעים דפי צביעה, משחקים במשחקי קופסה, עוזרים לאמא לקפל כביסה
  • מתי הילדים חוזרים מהגן?
    אצלנו הגנים עד 15:30 חוץ משלישי עד 14:00

מה עושים אחרי הגן?
    בקיץ... חוזרים הבייתה ושכבר יותר נעים בחוץ...סביב 17:30-18:00, אנחנו יורדים לגן שעשועים.
    עד לפני שבוע, שילדתישכבר קריר... ישר מהגן היינו הולכים לגן שעשועים ככה לאיזה שעה+ ועולים הבייתה סביב 17:00

מתי מתחילים מקלחות ארוחת ארוחת ערב?
    עכשיו שקירי... מקלחת אותם לא מעבר לשעה 18:00
    וארוחת ערה סביב 19:00
    מתי הולכים לישון?
    הם במיטה ב 20:00 - 20:30
    בזמן האחרון הם מכינים הרבה יצירות...צביעת גבס, ציורים, הדבקות ועוד....
    ואת זה עושים לפני האמבטייה וממשיכים אחריה- ככה עד אורחת הערב.

אם מסיימים לאכול לפני 20:00 רואים קצת הופ.

• אוף איזה שאלה ..התשובה ארוכההההההההה
    זה תלוי אם יש לו חוג / קלינאית תקשורת
    ובכלל כשאני חושבת על זה אין "לוז קבוע"
    לפעמים הם מתקלחים בנפרד, לפעמים יחד,
    אוכלים בערך ב18:30
    שניהם במיטות ב20:00
    וזה אחרי סיפור נשיקה פיפי ושאר שטויות .
    אני ובעלי מתקתקיםהכלללללללל כדי שב8 בול אניוהוא פנוים לשבת מול הטלויזיה רק אני והוא בשקט!
  • אחת ויחידה - הבן שלי בן 4
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • אז אצלנו העסק די חריג...

אני אוספת את הגדול בסביבות 15:45 מהגן, ואז את הקטן מהמטפלת...
    עולים הביתה, ואז אני מקלחת מהר את הגדול, כי אחרת הוא נרדם לפני המקלחת
    אחרי המקלחת הוא יושב מול הטלוויזיה ופשוט נרדם! הוא גמור מעייפות אחרי גן וצהרון...

אחרי שהוא נרדם אני מקלחת את הקטן, נותנת לו לאכול ואז גם הוא נרדם...

לפעמים הגדול ישן עד הבוקר, ולפעמים מתעורר לקראת שמונה ונכנס לישון איתי בעשר בלילה, ולפעמים יותר....

אתמול היה די חריג כי הגיע אלינו חבר שלו מהגן, אז הם שיחקו עד שבע בערב בערך...

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• די שיר את רצינית
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • טוב- בגלל שזה חורף וההריון עשה אותי דוב חורף עייף, זה נראה ככה:
    מתי הילדים חוזרים מהגן? 16:30 עולים לבית.
    מה עושים אחרי הגן? קודם מנשנש חטיף או פרי מול הטלויזיה, אח"כ משחק במה שהוא בוחר, לפעמים הוא עוזר לי במטבח...
    מתי מתחילים מקלחות ארוחת ערב? מקלחת בסביבות 18:30, ארוחת ערב ב 19:00.
    מתי הולכים לישון? בין 20:00 ל- 20:30 הוא במיטה. מתי הוא נרדם, זו כבר שאלה אחרת
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• ב-15:30 אני אוספת אותם.
    אם נעים אני יוצאת עם אדר ומהגן אנחנו הולכים לגן שעשועים.
    בבית הם משחקים, בונים אוהל, רואים סרט, אנחנו שמים שירים ביוטיוב ורוקדים,
    19:00 ארוחת ערב שלושתם,
    אחרי האוכל אדר נכנסת למקלחת,
    ואז שניהם.
    אני מלבישה את אדר, יניב מקלח אותם,
    אני מרדימה את אדר יניב מלביש את הגדולים,
    אדר נרדמת ואז אם הגדולים עוד ערים אני הולכת אליהם.
    בדרך כלל אלה נרדמת מהר ואורי עוד ער.
    בקיצור- 20:00 הבנות ישנות, אורי לוקח את הזמן..

[
    [
  • אהה, בן 4...

באמת יש הבדל
  • לגבי החוברות - אני קונה בסופר ב-10 ש"ח
  • אני ב-16:00 אוספת את נעמה,יש לי 4 שעות נטו,עד שבעלי חוזר.

מודה,שרק מאז ספט' , תחילת-הגן, יש לי את הכוחות לגוון את אחה"צ (עד אז,גינת-שעשועים בשכונה).

היינו בשעת-סיפור+פעמיים בהצגה (שמתי-לב,שילדים שניים,שלישים וכו' ממש נהנים, ייתכן,כי לקחו אותם ככה על-הדרך מאז שנולדו לאירועים שכאלו..אז גם אני משתדלת להתחיל ולחשוף..).
    אחה"צ עם סבתא, נוסעת לאחיותיי לעיתים...

חברותתתתתתת, שגרות קרוב בעיר.
    אוהבת להגיע לבתים של ילדים שניים,שלישים וכו'..
    כי אני משחקת עם הקטנים והחברה מבשלת בינתיים ועושה דברים בבית או אף יוצאת עם הגדול לחוג ואני שומרת על-הקטנים לבינתיים..

ארוחות-ערב משותפות+אמבטיות..ראיתי שזה מאוד תורם...כי כשיש ילד-בכור בבית,הוא די נמצא בואקום-סטרילי ועצוב לי..אז אני משתדלת לגוון פעילויות..

אני מצידי אוהבת לפרגן עם שטיפת-כלים+סידור-הצעצועים+קיפול-כביסה..

בבית:
    ספרים/ משחקים.
    אני אוהבת לשבת עם נעמה מול המחשב ולשיר איתה או לרקוד.
    לקפוץ על הספה+מיטה..
    לשחק עם הכלבות.
    לצייר.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה