דילמה קשה...צריכה את עזרתכן... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי תינוק בן 5 חודשים. נולד חודש לפני הזמן...
    עד כה היה מתחת לאחוזון 3 אך היה עולה בקשת שלו.
    היום שקלתי שוב והוא ירד בעקומה שלו והרופא אמר לי שהוא לא עולה מספיק ויש לשלב תוספת בקבוק לאחר כל הנקה! (יש לציין שעד עכשיו רק ינק).
    מצד אחד- מפחיד אותי שאולי הוא באמת לא אוכל מספיק כי בהנקה אי אפשר לדעת כמה אכל (למרות שבמהלך היום יונק כל שעתיים ורק בלילה פותח פערים גדולים).ואולי כן צריך לקבל תוספת קלוריות.
    מצד שני- מבאס אותי לשלב תוסף מזון. אולי הוא לאט לאט כבר ירצה רק את הבקבוק ולא את ההנקה.

מה אתן הייתן עושות? לשלב בקבוק או לא?

אני צריכה עוד 10 ימים ללכת לשקול אותו שוב...
10 תגובות
עמוד 1
  • ממי ,
    הבכור שלי צלל באחוזונים והיה בתת משקל במשך שנה וחצי .
    אני בדיעה שאם הילד מגיע למשקל גבולי - צריך לתת כל מה שאפשר על מנת שהילד יגדל בנורמה ושהגוף שלו יקבל כל מה שצריך.
    עם כל הצער שבדבר (הסכון לאבד את ההנקה) הייתי מוסיפה תוסספות ..
  • עוד לא התחלת מוצקים?

יש דיאטניות במיוחד לילדים. אם את באמת מרגישה שיש צורך, אפשר לפנות ולהתייעץ.

ירד בעקומה שלו, כי הוא גדל בקצב שלו (שתמיד יהיה מתחת לעקומה הרגילה).

תינוקות שנולדים קטנים, ממשיכים לגדול בקצב איטי (ואמורים להשלים את הפער עד גיל שנתיים), כך אמרה לי רופאה בטיפת חלב.

תינוק רעב, הוא לא תינוק רגוע.

גם לי אמרו להוסיף בקבוק, קחי בחשבון, שבקבוק יהיה על חשבון הנקה, כי הוא יהיה פחות רעב...
  • עם הגדול שלי נתתי בקבוק אחרי כל הנקה, לפעמים הוא לא רצה לפעמים כן
    מה שכן, מאז ששילבתי הוא התחיל לעלות במשקל (נולד קטן)
    זה באמת די הרס את ההנקה אבל יותר חשוב שיעלו במשקל
    You're my heart, you're my soul

• הוא ירד עקומה גם באורך (גובה)?
    אם כן את חייבת לשלב בקבוק, כי זה אומר שהוא פשוט מתקשה לגדול.
    5 חודשים זה זמן מצוין להנקה, הוא כבר קיבל את כל היתרונות אז אל תדאגי אם היניקה תרד. יותר חשוב שהגדילה לא תיפגע.

• אני גם חושבת שחשוב שיגדל כרגע, יותר מאשר הנקה, ממילא עוד מעט תתחילי מוצקים וההנקה תפחת.

• יו, הסיפור שלך כאילו נלקח ממנו!!

תקשיבי טוב,
    היה לנו בדיוק את אותו סיפור עם ירידה באחוזונים, רק ששלי נולד באחוזון 25 ומשם הוא ירד אל מתחת לעקומות.
    זה קרה מעט מאוחר יותר מ5 חודשים- משהו כמו 7-8 חודשים. בדיוק אז הוא התחיל להתרוצץ ולזחול- לשרוף קלוריות.
    אמרו לי לשלב בקבוקים.

הפתרון שאני מצאתי זה לשאוב ולחלב השאוב להוסיף דייסה (קורנפלור)
    עשיתי זאת, וגם הוספתי בשלב כלשהו כניסיון- בקבוקי תמ"ל.
    ונחשי מה? הוא עדיין נשאר מתחת לעקומות, עד היום!
    וטפו טפו הוא תמיד התפתח מהר מאוד לגילו ב"ה, חיוני ושמח!

מצד שני- צריך להיות עם יד על הדופק ואם הרופא המליץ על תוספת, ואת סומכת עליו, תעשי מה שהוא אמר לך. הבריאות חשובה יותר, וצריך לדאוג שהוא לא יהיה בתת-ת****.

אצלנו הרופאה בעצמה לא התרגשה (על ההוספה המליצו לי בטפ"ח, ואז עוד הייתי תמימה ושתיתי כל מילה בצמא..), ולכן לא ממש הוספתי מיד. אצלך הרופא ממליץ וזה שונה.

בהצלחה!!
  • מסכימה עם אחת ויחידה
  • תודה לכל המגיבות.
    לגבי השאיבה - נראה לי אוותר הפעם. לבת הגדולה שלי שאבתי 8 חודשים וזה היה חתיכת שיעבוד. עכשיו עם 2 ילדים גם אין לי זמן לזה וגם אני צריכה להיתקע בבית בשביל זה ואני לא יכולה שזה יתאפשר
    למרות שאני מאוד נהנית מההנקה כנראה איאלץ לשלב בקבוק (בשביל השקט הנפשי שהוא קיבל את כל מה שהוא צריך) בתקווה שהוא ימשיך לינוק.
    בכל מקרה אתחיל גם עם הטעימות השבוע ואתנחם בזה שבכל זאת הטעימות בקרוב יהיו ארוחה וזה יהיה גם על חשבון הנקה...

• הייתי במצבך כשינאי היה בן 3.5 חודשים
    הוא נולד במשקל יפה ועלה מאוד יפה עד לגיל 3 חודשים..לא רק שלא עלה גם לא ירד ולא גבה...
    המליצו לי מה שהמליצו לך ונלחצתי שההנקה תתמוסס לאט לאט
    עשיתי שיקול של מה יותר חשוב לי..ולי חשוב ילד רגוע (הוא היה פחות רגוע עם הנקה) וילד שבע שגודל ומתפתח
    אז שילבתי לו בקבוק אחרי כל הנקה...זה אכן הוריד לי כמות חלב והמשכתי לשאוב לו תקופה..בסוף עברנו רק לבקבוקים בגיל 4 חודשים וחצי..
    והוא אכן עלה כמעט קילו שלם!!!!כמה הוא היה צריך את זה
    היום הוא שמנמני אמיתי
    אני אומרת שהנקה זה מעולה...אבל לא על חשבון דברים אחרים...
    5 חודשים זה בהחלט יפה
    את יכולה להמשיך להציע לו כנשנוש אם את אוהבת להניק וזה חשוב לך גם בגללך (אצלי זה היה כך ולכן המשכתי לנשנש לו )
  • את האמת אני אף פעם לא היתי "מתאבדת " בגלל ההנקה . אבל כדי לא לבלבל אותו אפשר לתת תומל יחד עם דייסה מכפית וככה גם להרגיל אותו למוצקים וגם לעשות מין הפרדה בין הנקה ואוכל אחר .
    http://www.holdthatpic.com/
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה