-
אני הולכת לחפור אז תיהיי מוכנה...
האמת ההרגל הזה היה צריך להיות מהתחלה- מאז שהיא נולדה..
נכון, בהתחלה יש השעון הבילוגי שהוא עוד לא מסודר בו הילד ער בלילה וישן בבוקר (כמו שהיה אצלי)
אבל לאט לאט התחלתי להרגיל אותה מה שגם הגיל עשה את שלו והזמנים התפכו לאט לאט.
גם אצלי היתה רק מתחילה בכלל להיות עייפה ב 1 בלילה- ולהירדם בכלל ב 2 - ככה במשך חודש!
אבל בעצת הבנות פה- על השינויים בין היום והלילה, אור, מוזיקה, קולות וטקס שינה התחלתי לאט לאט לשים לב לשינוי.
ואז שעת השינה ירדה ל 11 בלילה,,, ואז לאט לאט היא ירדה גם ל 10 בלילה..
ואז אמרתי לעצמי- יאללה היא בגיל שאפילו ב 7-8 היא צריכה לישון
אז אחרי טקס השינה
אני שמה אותה במיטה בשעה 8 - 8 וחצי - גם אם היא עדין לא נראית עייפה, שתקלוט את האוירה , הכל שקט ודי חשוך, מתחילים לדבר בשקט
והיא עם עצמה, מדברת, בוהה במובייל, לאט לאט כשאני רואה שהיא מפהקת אני שמה לה מוצץ, חיתול וזהו- נרדמת... לפעימם זה ב9- לפעמים זה 9 וחצי... אבל לא מאוחר מזה...
מה שעוד יותר עזר לי
זה לבנות שגרת יום, בו היא יודעת מה הולך לקרות איתה.
אחרי משחקים- אני רואה שהיא מפהקת, בפיהוק הראשון אני מנמיכה את המוזיקה, סוגרת אור אחד, אומרת לה שהיא הולכת לישון- שמה במיטה, חיתול מוצף והיא נרדמת. ככה כמה פעמים ביום
ותקשיבי- היה קשה בהתחלה! מאד קשה... ואת האמת, חשבתי שהיא היפר וממש לא תירדם, אבל היא נרדמת!
אז עצתי אליך היא
ביום- להאכיל, לשחק איתה , פיהוק או שפשוף עינים- לשים במיטה להיות איתה שהיא נרדמת, ולא על הידיים אלא במיטה שלה.
בלילה- אחרי המקלחת והאכלה, לשים כבר מיטה,
בוכה- להיות איתה, להרים להרגיע ושוב להחזיר למיטה
ככה כמה פעמים
עד שהיא תתרגל
אבל להשכיב במיטה כבר בשעה מוקדמת איזו שתבחרי...
בהצלחה
זה קשה
אבל אם תתמידי זה יתשלם!
-
הי!
אני חושבת כמעט כמו מיכלי.... הדבר היחיד שאני יכולה לומר שאני לא מסכימה איתו זה שצריך לפעול כך מההתחלה.... אבל אצלך זה לא רלוונטי היא כבר ממש גדולה....
מה שמיכל כתבה לך הכי הכי נכון, פשוט סדר יום, והתמדה!!!! גם אם היא בוכה במיטה להרים ללטף לטפוח על הגב ולצאת... יכול להיות שיהו לילות קשים תתכונני לזה, אבל אחרי כמה לילות היא כבר תתרגל.
אני ממש לא מאמינה בשיטה של לתת לתינוק לבכות, לא הייתי עושה זאת,, תהיי שם עבורה תרים תלטפי ושוב תעזבי את החדר.
ושוב סוד כל הקסם זו התמדה!!!!!!
לי עדיין קשה להתמיד בהרבה דברים ואני די "שפוטה " של תמרי, אבל את הרגלי שנת הלילה הקניתי לה כבר ממזמן וזה לא היה כל כך קשה... וזו תינוקת שנרדמה רק ואך ורק בטרמפולינה.
ברגע שאת מחליטה - מתמידה - מצליחה
-
מיטלי- כנראה שלא נסכים על זה לעולם חחח
אבל מה שגם- אני בעצמי לא עשיתי את זה מגיל 0... אבל זה מה שאמורים לעשות....
נראה בילד/ה הבא/ה ב"ה אם אני רק דיבורים או גם מעשים חחחחחח!
-
נראה באמת מה יהיה... נראה לי שגם בילד הבא את תכנעי.. כי לא תהיה לך ברירה.. חחחחח.
בגדול כבר בגיל מאוד צעיר(שבועיים בערך..) הייתי עושה לתמרי טקס אמבטיה ושינה ועם הזמן זה הפך להיות הרגל שהיא נרדמת מיד אחרי- משהו כזה טבעי שקרה בסוף.. אבל זה פשוט קרה , לא התעקשתי...
-
כי עשית את זה מהההתחלה... את הקנת לה את ההרגל הזה
פעם 1 זה רה במקרה והיא נרדמה...
המשכת את זה, את יודעת, באותה השעה, באותו הטקס עם עיסוי והכל - וזה פשוט ניהיה הרגל מבינה?
ככה אני חושבת!
-
ה-ויכוח!
למרות שאני נוטה לשיטה של מיכל, לרוב אני מתקשה לשמוע את הבכי שלה לאורך זמן, ואני כן נותנת לה לבכות קצת
-
יכול להיות שאני טעיתי ולא הרגלתי אותה מגיל 0 לשעות קבועות.
אני בדרך כלל מקלחת אותה ביום , כי עכשיו בלילה קריר, אבל מה שכן אני גם בקיץ הייתי מקלחת אותה ביום, אז יכול להיות אני יתחיל לקלח אותה לפני שינה, לתת לה לאכול ולישון, אני פשוט אנסה את השיטה הזאת.
אני גם מנסה להרגיל אותה לרעש, כמו טלויזה ומיזיקה ודיבורים אבל זה לא כל כך הולך, ברגע שאני שמה אותה במיטה היא לא מפסיקה לבכות עד שאני מרימה אותה, ואני לא מסוגלת לראות בוכה פשוט נשבר לי הלב. .
תודה בנות
-
תראי, יש בכי ויש בכי
ואני בטוחה שאת יודעת את זה..
לא בכל בכי הרי רצים ומרימים
מקשיבים, מציצים, יכול להיות שזה קיטור והיא תרגע לבד
ויכול להיות שזה בכי שמצריך הרמה- וזה בסדר...
כי בכל זאת- תינוקת.
תנסי לעשות את המקלחת בשעה 7 בערב, ותראי מה קורה
תעדכני אם היה שינוי
אבל אל תשכחי- גם אם לא יילך בערב הראשון
זה לא אומר שאת צריכה להפסיק
-
שאני אומרת בכי זה ממש בצרחות, אבל זה מה שאני יעשה ממחר, בשעה 7 מקלחת, אוכל ולישון. נראה את התוצאות.
תודה בובה
-
ב"ה
מותק הנושא מוכר במיוחד לאמהות שיש להן ילד/ה בגיל 9 או 10 חודשים או שכבר עברו את הגיל!
תקשיבי גם הבן שלי בגיל 8 חודשים היה הולך לישון לא לפני 24 24:30 משהו כזה ואני כבר הייתי
[URL=http://www.myrainbowtext.com]