משתגעת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן,
    זאת פעם ראשונה שאני כותבת כאן, ובפורום בכלל...אני פשוט מרגישה חוסר אונים.
    אני בשבוע 29, ילד ראשון, מרגישה בסדר מבחינה פיזית, אבל נפשית לא משהו. לפני כמה ימים התחילו לי תחושות של מה יהיה כשהקטן ייצא ואיך נסתדר. אני מאוד מאורגנת והכל-הכל נמצא באקסלים אצלי, עובר עדכונים...הרוב כבר נמצא פה בבית. אני גם קוראת הרבה על הטיפול בתינוק ומשתדלת להיות "און טופ אוף אבריטינג", אבל עדיין בימים האחרונים אני מוצאת את עצמי בוכה פעם ביום. בעלי שואל מה קרה, ואני לא יכולה להסביר. בנוסף, לא בא לי לצאת מהבית בכלל, חוץ מלעבודה - שם אני מרגישה הכי טוב, הכי נחמדה לאנשים, הכי יעילה, והזמן שם טס.
    זה הגיע למצב שהיום בעלי הלך ליומולדת של חבר לבד, ואמרתי שיגיד שאני עייפה ולא החזקתי מעמד (רק 8 בערב). אני לא עייפה עכשיו. פשוט לא בא לי לראות אנשים. במיוחד שאחת הנשים שם רק ילדה תינוקת לפני כמה 11 שבועות והולך לה כל כך חלק עם הכל, עם ההנקה (100% הנקה), עם הכל. בחיי שלא ראיתי את הילדה הזאת בוכה. לא שמעתי איך הבכי שלה נשמע! אני מאוד שמחה בשבילה, אבל מאז לפני שבוע שהיא אמרה לי שאם אני לא אקח את רעיון הפורמולה בחשבון אז ההנקה תעבוד לי, היא קצת יושבת אצלי במקום כזה שלא בא לי לשמוע ממנה עצות. אני גרה בחו"ל, ונורא פופולרי פה שהאמא בבית ולא עובדת, אבל אני לא כזאת ולא מוכנה להפוך להיות כזאת גם כשיהיה לי ילד. ואין לי כוח להסביר פה לכל העולם ואשתו שזאת הגישה שלי ושאפילו אני חושבת שזה יהיה עדיף לילד לא לשבת עם אמא בבית עד גיל שנה, כי אמא היא לא גננת...ומה לגבי הקריירה שלי שמשמעותה גם חיים טובים יותר לילד שלי? בעלי לגמרי חושב כמוני וההורים בארץ גם תומכים, אבל פה אין לי מערכת תמיכה בכלל חוץ מבעלי, שאחרי הכל הוא לא אשה ולא אמא. אני לבד.
    בקיצור באופן מוזר למדי הגעתי למצב שאני נפתחת לחבריי לעבודה שהם ממש לא ישראליים והם נותנים פידבק ומרגישה שם בנוח ובסביבת הנשים הישראליות פה פשוט לא עובד לי. לא מעניין לי.
    זה הרבה דברים ביחד. אני לא מחפשת ליטוף על הראש. אבל מישהי לדבר איתה יכל ממש לעזור.

סליחה על הטחינה!

לינוי

7 תגובות
עמוד 1
  • דבר ראשון את בתקופה שהגוף משתולל, ההורמונים משתוללים וזה טבעי! לכן את רגישה אובר ולא יודעת בדיוק להצביע על הנקודה של למה. מכירה את זה כל כך טוב. אז הרבה

• קודם כל הגעת למקום הנכון.
    אנחנו כאן בשביל זה.
    כמו שלורה אמרה, תקשיבי לליבך, אמא יודעת הכי טוב.
    התחושות שלך נובעות מהחשש של מה יהיה בערבוב עם הורמונים. ילד, במיוחד ראשון, זה שינוי מאד גדול, לחלק מאד גדול מהנשים לוקח זמן להתרגל לשינוי זה. אבל אל תדאגי הכל יהיה טוב.
    ולגבי הנקה, לי יש חזה גדול, וחפרו לי בשכל שלא אוכל להניק בגלל זה ושבכלל לא שווה לנסות. אני ניסיתי והלך לי, וואלה אני גם נהנית מזה. ילד ראשון הנקתי עד גיל שנה ו 4 חודשים ועכשיו אני אמא לתינוקת בת אוטוטו 8 חודשים וגם מניקה אותה. זה הכל בראש ובגישה. אם בא לך להניק את תניקי. אם לא, אז זה גם בסדר גמור. העיקר שתיהיה שלמה עם עצמך.

המשך הריון קל עגול ומשעמם
    [

• גם אני התגוררתי בחו"ל,בהתחלה בשכ' שגרו בה ישראלים, מהעבודה של האקס..

אח"כ תם החוזה שכ"ד,תפסנו ביטחון ועברנו להתגורר באפ-טאון,סטייל שיינקין..
    זה עשה לי טוב,להתגורר בשכנות לפריקים,עם קעקועים,שיער-פאנק,אנשים סבבה כאלו ולא-ממש נשואים+ילדים..היה כבד עליי

• מאמי קודם כל קבלי המון חיבוקים וחיזוקים

ההורמונים בגוף כלכך משתוללים שכבר אנחנו לפעמים לא מכירות את עצמנו
    גם אני בהריון לא רציתי לצאת, לראות אנשים, ללכת לאירועים
    פשוט רציתי להשאר בבית. וכן נשארתי כמה פעמים והלכתי לישון מוקדם.
    אני יכולה להגיד לך שבסופו של דבר הרגשות האלו עוזבים ואז אחרי הלידה מתחילים רגשות אחרים לתפוס מקום

• תודה רבה רבה על התגובות. זה ממש מקל לשמוע את הדברים שלכן. ואני חייבת להזכיר לעצמי שילדים גדלים בהמון צורות חיים ודרכי גידול שונות ושאין תורה אחת. התמונות של הילדים שלכן מקסימות!
    אני הולכת לישון בינתיים כי עוד מעט 12 בלילה פה. שיהיה לכן יום נפלא!
    לינוי
  • מתוקה,

זה טבעי להרגיש את מה שאת מרגישה - מצד אחד שמחה שיהיה לך ילד ומצד שני בלבול וחוסר וודאות לגבי ההמשך ואיך הכל יסתדר.
    אני יכולה להגיד לך לגבי עצמי שאני סדיוק כמוך סופר מאורגנת (גם אצלי הכל באקסל
  • הי לינוי,
    סתם מתוך סקרנות, איפה את גרה בחו"ל?
    בעלי ואני מתוכננים לעבור לחו"ל (אפריקה- גאנה) בעוד שלושה חודשים בערך, קודם בעלי יטוס לגשש ואם הכל ילך תקין גם אני אצטרף.

אני בהיריון ראשון, שבוע 8, מאוד מאוד חוששת לגדל ילד ראשון רחוק מאמא, מהמשפחה, מישראל, מפחדת מהרפואה שם ומכל המעקב שצריך לעשות לילד.

וגם מאוד מוטרדת מעניין התעסוקה, כיוון שלפי מה שהבנתי מהחברה שבעלי יעבוד בה, זה הקושי מס' 1. מצד אחד, אני שמחה שאוכל לבלות עם הילד שלי בבית, להרגיש אמא, עד מתי שיתחשק לי- בלי חששות כלכליים. מצד שני, כמישהי ששבועיים אחרי הצבא כבר מצאה עבודה ומאז ועד היום עובדת, לומדת, ובכלל פעילה מאוד- מלחיץ אותי לוותר על קריירה ועבודה בשביל לגדל ילדים.

אחרי כל החפירה הזו, כל מה שרציתי לומר לך, זה שאם לחזור לעבודה ירגיש לך נכון אחרי הלידה, תלכי על זה. נשמע שטוב לך, את מרוצה, מוערכת, והילד שלך צריך אמא שמחה ומאושרת. הלוואי שלכל אחת היתה את האופציה שלך לבחור מה את רוצה לעשות.

בהצלחה!
    יפעת.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה