בדיקת דם של יום 21 - תעזרו להבין... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ESTRADIOL(E2) 818.00 PMOL/L
    (FOLLICULAR PHASE : 70 - 900 PMOL/L)
    (MID-CYCLE : 140 -1900 PMOL/L)
    (LUTEAL PHASE : 70 -1000 PMOL/L)
    (POST MENOPAUSAL : <150 PMOL/L)
    follicullar phase 70-90 pmol/l mid-cyc
    le 140-1900 pmol/l luteal phase 70-100
    0 post menopausal <150 pmol/l
    PROGESTERONE 46.70 NMOL/L
    (FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
    (LUTEAL PHASE : 16.0 - 60.0 NMOL/L)
    (POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
4 תגובות
עמוד 1
  • אני ממליצה לך לשאול את ד"ר ישי בפורום פוריות.
    הוא ייתן לך תשובה הכי טובה ומדוייקת
  • לפי הפרוגסטרון אז כבר היה לך ביוץ.

זה מה שמצאתי לגבי הE2 ולפי מה שכבתוב נראה הכל בסדר.

ערכי ה-E2 נותן איזושהיא אידיקציה לגבי מספר הזקיקים, והתפתחותם. בזמן הווסת, מופרש הורמון FSH מבלוטת ההיפופיזה. ההורמון הזה מופרש לזרם הדם , משם מגיע לשחלה, וגורם לצמיחת הזקיקים, ולהפרשת האסטרדיול. בכל חודש רגיל צומחים בשחלה הרבה זקיקים, אבל רק אחד מהם יגיע לקוטר של 16-25 מ"מ, והוא יגיע לידי ביוץ. שאר הזקיקים יתנוונו לאחר כשבוע, כתוצאה מירידת הורמון ה-FSH. הזקיק שממשיך לצמוח ימשיך להפריש אסטרדיול ופרוגסטרון. הזקיק גודל בממוצע 1-2 מ"מ ליום. התאים שבתוכו (תאי הגרנולוזה) מתרבים, ומפרישים כמויות הולכות וגדלות של אסטרדיול. לפיכך, מדידת אסטרדיול בדם מאפשרת לעקוב אחת התפתחות הזקיקים.מדידת הערכים של האסטרדיול בדם נותנת איזהשהוא מדד לכמות הזקיקים המבשילים. (נדמה לי שזקיק אחד מפריש 600-1100 יחידות) באופן כללי - רמת האסטרוגן בתחילת החודש נמוכה. היא עולה לקראת הביוץ (עם התגייסות הזקיק שמפריש אסטרדיול), ולאחר הביוץ - היא יורדת שוב. רמת הפרוגסטרון - נמוכה בתחילת החודש, עולה לקראת הביוץ, ונותרת גבוהה אחריו. מקווה שלא סיבכתי אותך.

רותי
  • לפי מה שאני מבינה רמת פרוגסטרון מתאימה לשלב אחרי הביוץ...ורמת אסטרדול מתאימה לביוץ...איך זה יכול להיוץ?

• אין לי מושג, כדאי שתדברי עם הרופא שלך והוא יסביר לך יותר טוב ממני!

רותי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה