זכאות לדמי לידה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בננות,

אני מעתיקה את ההודעה שרשמתי בפורום זכויות משפטיות, למקרה שאולי מישהי מכן תדע לענות לי. תודה מראש!

הנני מועסקת החל מחודש אוגוסט 2010 אצל אותו מעסיק. בעלי קיבל הצעת עבודה בחו"ל ולכן אעזוב לשם בחודש מרץ הקרוב. מכאן, אעבוד מחודש אוגוסט 2010 עד לחודש פברואר2011, כולל (סה"כ 19 חודשים).

אני צפויה ללדת בחודש יולי הקרוב, בעזרת השם, זאת לאחר שבין מרץ 2011 ליולי 2011 לא אעבוד (כ- 5 חודשים).

האם אהיה זכאית לקבלת דמי לידה? או שעליי לעבוד חלק ממרץ כדי לקבל דמי לידה?

תודה מראש,
    יפעת.
5 תגובות
עמוד 1
  • אם אני לא טועה את צריכה להיות בארץ בזמן הלידה
    תתקשרי לביטוח לאומי או תשלחי להם מייל
  • לפי אתר הביט"ל:

דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22החודשים שלפני היום הקובע.

מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע.

לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.

http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/default.aspx
    כנסי לכאן. יש כאן את כל המידע פלוס סימולטור לבדיקת זכאות.
  • אני חושבת שאת תהיה זכאית לדמי לידה אבל חלקיים
    עדיף שבאמת תשאלי את ביטוח לאומי

• הי חמודות,
    תודה. בדקתי באתר הביטוח הלאומי, רק רציתי לוודא איתכן. אני מתכננת בעזרת השם ללדת בארץ. פשוט כתוב שעליי לעבוד לפחות 10 מתוך 14 חודשים שלפני המועד הקובע, והמועד הקובע הוא היום בו הפסקתי לעבוד.

אם אני מפסיקה בסוף פברואר 2011, יוצא שעבדתי 14 מתוך 14 לפני הפסקת העבודה וגם לפי הסימולטור אני זכאית למענק מלא. השאלה שלי היא האם העובדה שאני מסיימת את העבודה כמה חודשים לפני הלידה פוגעת לי בדמי הלידה.

בכל אופן, נראה לי שאתייעץ עם הביטוח הלאומי.

תודה רבה!
    יפעת.
  • המועד הקובע הוא המועד בו יצאת לחופשת ל-י-ד-ה, ולא מתי הפסקת לעבוד.
    את יכולה להקדים את חופשת הלידה לעד 7 שבועות קודם מועד הלידה, ואז התאריך הזה ייחשב המועד הקובע, וממנו לחשב לאחורה את 10 החודשים מתוך ה14, או לחילופין את ה15 מתוך ה22.

אי אפשר להפסיק לעבוד חצי שנה קודם, ומאז אחורה לחשב 10 חודשים. כי אז אין לך 10 מתוך 14. (אלא אם כן יש לך שנתיים אחורה תלושים ויהיו לך 15 מתוך 22).
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה