לבנות שהצליחו לעשות את זה בלי אפידורל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • א' - אני מורידה בפניכן את הכובע (טוב, הייתי מורידה אם היה לי
25 תגובות
עמוד 1
  • אני לא אשקר ואגיד לך שרציתי לידה טבעית ללא אפידורל,אבל זה מה שיצא המרדים היה עסוק כל הזמן וונאלצתי ללדת ללא אפידורל כואב אני לא אשקר אבל אפשרי ,תגיעי מוכנה נפשית שזה כואב ,הייתה ליד בחדר אחר כך בחורה שילדה עם אפידורל היא לא יכלה לרדת מהמיטה בערך4 שעות והיו לה יומיים תופעות של הירדמות ברגל ,אני לעומתה קמתי להתקלח איך שנכנסתי לחדר .....כמה טוב להיות אחרי

• בהחלט כיף להיות אחרי, להסתכל על האוצר הקטן שלך ולהגיד "עשיתי את זה.."
    ומה טוב אם זה עובר חלק..
    מה לדעתך יכול לעזור להתמודד עם הכאב? מה עזר לך? הסתובבת בחדר, עשית מקלחת, כדור פיזיו..
  • לנשום עמוק.
    לי עזר לספור במהלך הצירים
    אפר לפטפט עם הבעלול
    לשיר שירים - היה רדיו בחדר
    כל דבר כדי לא להתרכז בצירים.
    אפשרי ועוד איך אפשרי. גם לידה הבאה ב"ה ללא אפידורל
    [

• ווואי ווואי איך אפשר אני מתה..
    אני בצירים של פתיחה 4,5 כאב לי אז פתיחה 10 אני לא מתארת לעצמי..
    באמת אתן גיבורות....

• א. אני חייבת לומר שלכל אחת סף כאב אחר, ולכל לידה אופי שונה
    יש את אלו שכמעט לא יכאב להן והן כבר בפתיחה 6-7 (וזה לא שסף הסבל שלהן גבוה, לפעמים באמת באמת כמעט לא כואב. יש דבר כזה), ולעומתן אלו שבפתיחה 2-3 רואות כוכבים כי באמת כואב!!
    כך שאי אפשר להשליך מאחת לשנייה על יכולת סבל ללדת ללא אפידורל.

ב. אני הגעתי בפתיחה 9 ללא כאבים בכלל. היה רק דימום שבגינו הגעתי (קורה אחת ל1000 אבל קורה..) ולכן כששאלו אותי על אפידורל, לא רציתי. האמת שהזריקה הפחידה אותי יותר.. ואמרתי לעצמי שאם לא כאב עד פתיחה מלאה, כנראה שגם אח"כ לא יכאב.
    וטעיתי. בגדול. היו שעתיים תופת של לחץ עם פיטוצין ללא משכך כלשהו. יכול להיות שבדיעבד שמחתי שלא לקחתי, אבל אז זה היה נראה לי סוף העולם.

אני זוכרת רק שעזר לי: לשתות מים במהלך הלידה, לנשום עמוק, לצבוע ולקווצ' כדור עצבים (או יד מזדמנת של מישהו :)), לשנות תנוחות, עמדתי, ישבתי, בתנוחת כריעה ומה לא (וכל זה בלחיצות! מאוד זרמו איתי ולא הייתי מחוברת לאפידורל אז זה אפשרי) והכי הכי עזר לי: להסתכל על השעון!!!!!! שהיה תלוי מולי (ולומר למיילדת שהיא אמרה חצי שעה וכבר עברה שעה וחצי..)
    ועוד הכי עזר לי זה לחשוב על זה שבסוף הכל ייגמר איכשהו ואני אעבור את זה ויהיה אחרי.
    בכלל, תביאי איתך שירים שאת אוהבת, נראה לי שהפעם אעשה זאת.

בהצלחה!!!
  • כואב מאוד, אבל אפשרי...
    טיפ ממני
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• קודם כל מאחלת לך בהצלחה ואמן והכל יעבור בשלום

ההרגשה בלי אפידורל זה פשוט חוויה אמיתית

צריך לקחת את זה ככה

לדעתי האישית והלא מקצועית- הגוף שלך יודע מה לעשות בזמן לידה ויש לאפשר לו את זה

אפידורל משתק את הגוף ואז לרוב יש יותר סיבוכים אבל.... אני לא נגד ולא צריך להילחם הכוונה בלידה שתיקחי איתך חוויה לחיים אז לדעתי תזרמי תנסי ואם תראי שלא הולך אז יאללה סמים

לי אישית היה מדהים 55555555555 ולא אגיד שלא כאב אבל זה כאב אחר עוצמתי, אמיתי, מתגמל.

המון מזל טוב

• שיהיה בהצלחה!!!
    [
  • עשיתי את זה פעמיים
    You're my heart, you're my soul

• אני ילדתי את שניהם ללא אפידורל.

אני מאד מאד מפחדת ממחטים.
    ויש לי תאוריה שלימה בקשר לכאבי צירים.....

הייתי במקלחת עם מים חמים על הבטן ונרדמתי.
    בשמת
  • כל מה שנשאר להגיד - בהצלחה
    ומברוק על האומץ

• אני ילדתי בלי, מה שעזר לי זה למעוך את היד של בעלי בכל ציר

• אני גם ילדתי בלי אפחדורל - לא מבחירה החזיקו אותי בחדר המתנה מפתיחה של 3.5 ועד לפתיחה של 10

אני רק יכולה להגיד לך שבגלל שהייתי בלי אפידורל הכל היה זריז
    שהגעתי לבית חולים הייתי בפתיחה של 3.5 ותוך שעתיים ו45 דק' הגוזלי שלי היה בחוץ

הצירים כואבים ואי אפשר להסביר את הכאב אני לא יודעת אך עשיתי את זה אבל במבט לאחור אני שמחה שלא לקחתי אפידורל

• לידה ראשונה עברתי בלי איפדוראל
    אני רוצה להגיד לך זה סיווווטטטטטטטטט
    לידה שניה לקחתי אפידוראל הלידה הייתה חוויה
  • את הקטן שלי ילדתי בלי אפידורל

אני אכנסתי לעצמי לראש שאני לא רוצה אפידורל שאני מסוגלת בלי ושזה לא כזה נורא

• אני בלידה הראשונה לא רציתי ללדת עם אפידורל
    אבל הכאבים גברו עליי....

לעומת זאת בליאם הגעתי בפתיחה מלאה- אומנם הוא היה בשבוע 29
    אבל ילדתי ללא אפידורל

לידה הבאה ב"ה ארצה ללדת בלי אפידורל אבל כמו שאומרים עד אז אלוהים גדול

• אני רציתי לנסות בלי

• וואו בנות, תודה על כל התגובות... עכשיו רק נכנסתי לפורום וראיתי את כל התגובות - ממש משמח ומחמם את הלב!!
  • papaya- רק רצית להגיד לך שעכשיו שמתי לב שאנו אותו יום.
    גם אני שבוע 29+4

לענין אפידורל- אחותי לא הספיקה לקחת בלידה שניה כי פתיחה התקדמה מהר. גם ההחלמה היתה הרבה יותר מהירה מלידה ראשונה שאז לקחת 3 אפידורלים. היא אמרה שזה כואב נכון, אבל נסבל...
  • מצחיקולה, אמרתי לך שאנחנו אותו תאריך לפני איזה חמישה חודשים
  • מתרגשת ביחד איתך
  • בלידה הראשונה ילדתי עם ובלידה השניה בלי.
    את שניהם ילדתי עם זירוז(נרות,פקיעת מים,פיטוצין...).
    בלידה עם זירוז הצירים הרבה יותר כואבים.
    בשתי הלידות-ההתקדמות נתקעה בפתיחה של שבע.עד פתיחה של שבע אני סוחבת יפה...ואז באים ואומרים לי :פיטוצין (יותר נכון לקרוא לחומר הזה-פיצוצין).
    בקיצור...אם אני משווה בין שתי הלידות אז השניה (בלי האפידורל) הייתה יותר קשה. אני לא יודעת אם העובדה שהוא נולד כמעט ארבע קילו ושהייתה לי מיילדת על הפנים קשורה,אבל בשורה התחתונה-הייתי יותר מותשת... האפידורל נותן לך קצת אוויר ואת מצליחה לישון קצת.אבל מצד שני-את לא מרגישה צירים וזה מקשה קצת ע ל הלחיצות...
    נראה לי שאם תעבדי על עצמך ופשוט תפנימי שאין אפידורל בלידה הזו יהיה לך יותר קל לקבל את זה...
    תראי,קל זה לא יהיה (

• את הגדול שלי ילדתי ללא אפידורל..לא היה זמן...
    הגעתי עם פתיחה של 2 ואחרי ירידת מיים- היא קפצה ל 7 תוך פחות מחצי שעה.
    ילדתי תוך 45 דקות !!!!!!!!!!!!!!!

לא אשקר לך- כ-א-ב....

אבל עוברים את זה......

נושמים עמוקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקק

ומקללים את כולם
  • אוריאל - עם - התאוששות ארוכה של כמעט 3 חודשים (טחורים)
    נטלי - בלי - לא היה זמן והתאוששות מיידית!!!

פעם הבאה - מקווה בע"ה בלי!!!!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה