אני צריכה עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בשבת הרגשתי לא טוב. לדעתי היו לי צירים. נחתי והתחברתי למים וזה פחות או יותר עבר. הייתי חלשה כי לא היה לי תאבון אבל היום הכרחתי את עצמי לאכול וקצת התאוששתי וכאבי הבטן עברו. עכשיו אני מרגישה שוב לא כ"כ טוב. העבודה שלי היא פיזית אני 85% מהיום על הרגליים. אני נורא מפחדת ממחר ומתלבטת אם ללכת או לא. ונניח שאני מחליטה לא ללכת - איך זה הולך מבחינה פרוצדורלית? למי פונים כשלא מרגישים טוב? לרופא משפחה? לרופא נשים? הרופא נשים לא זמין בשבילי כמו רופא משפחה... מצד שני מנוחה בגלל הריון זה רופא נשים נותן לא?
    מישהי יכולה לעשות לי קצת סדר?
    מה שהיה אתמול זה נראה לי צירים אבל עכשיו זו מן חולשה כזו. לא כאבי בטן.

ילד יפה של אמא
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
17 תגובות
עמוד 1
  • אם היתה לי שאלה או משהו שלא ידעתי, היתי מתקשרת למוקד אחיות, ומדברת עם אחות בטלפון, היא שואלת שאלות מדיוקות וספציפיות ויודעת מה לענות ואן להפנות אותך

• אפשר ללכת לרופא המשפחה והוא כבר יפנה אותך לאן שצריך או שיתן לך אישור רפואי וזהו.
    תרגישי טוב
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!

• לדעתי אם את לוקחת חופש מחלה את יכולה לעשות זאת דרך כל רופא אם הוא מסכים.

אלא אם כן זה ח"ו מתפתח למשהו שמצריך יותר מנוחה, ואז אם זו פרוצדורה של שמירה, את זה כבר עושה רק רופא נשים שמלווה את ההיריון.

אין תפקיד בעבודה שהוא פחות פיזי, כלומר, יותר לשבת וכדומה?
    אם זה קורה לך יותר מפעמים נדירות, שאת מרגישה את החולשה הזו, או את הצירים, באופן אישי הייתי ממליצה לך, לבדוק אפשרות של הורדת שעות- כשמירת הריון חלקית.

יש אופציה כזו שאם משך זמן העבודה מסכן את מצבך או מצב העובר (או אפילו גורם לאי נוחות גדולה מאוד), אז רופא תעסוקתי יכול לתת אישור להגבלת שעות על חשבון המעסיק.
    אבל על זה אני לא יודעת פרטים. אולי רופא הנשים אמור לדעת.

בכל מקרה תשמרי על עצמך ועל עובריקו טוב טוב טוב!!

ותשמעי משפט שאמרו לי כשחשבתי לסרב לשמירה שנתנו לי: 'את היחידה שמסוגלת לשמור על העובר שלך כעת'. ורק זה שכנע אותי.

תרגישי טוב
  • ועוד פרט קטנטן:

אם נראה לך שאלו היו צירים מוקדמים, הייתי ממליצה לבדוק אם הם לא השפיעו על צוואר הרחם.

לא רוצה להפחיד, אבל עם צירים מוקדמים לא משחקים.

תשתדלי לנוח, ותשתי הרבה מאוד!!!
  • זהו, חשבתי על זה שאולי אפילו שהצירים עברו כדאי לי ללכת לבדוק בדיקה פנימית כדי לראות שהכל סגור וארוך. אבל התור שלי לרופא רק ביום שישי הבא ואין לי כוח למיון נשים
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • היי
    מציעה לגשת לרופא נשים, להסביר הכל ושיבדוק אולי התקצר צוואר הרחם
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• אין לכם איזה מוקד חירום של הקופה? לא מיון, מוקד לילה או חירום.

אצלנו במאוחדת שי מוקד כזה עם רופאים תורנים.

למיון באמת לא היה לי חשק להתקרב... שעות על שעות בהמתנה.

נראה לי לפי האופי הרגוע שלי- שבמקומך, הייתי מושכת עד התור לרופא נשים, ובנתים מסבירה למנהלת את המצב יפה יפה, ומבקשת התחשבות (היא תעריך את זה שאת לא לוקחת חופש אלא באה לעבוד), שותה המון המון (3 ליטר. לא פחות. הבקבוק ממש אמור להיות האינפוזיה שלך), ובבית נחה עד כמה שניתן.

אבל אם שוב הייתי מרגישה לחצים או משיכות באגן- הייתי רצה להיבדק.

אצלי אחרי שסיפרתי לרופא לתומי על משיכות באגן כלפי מטה, ובדיקה, הוא ישר שלח אותי לשמירה עקב קיצור משמעותי. (לאחר מכן הייתה אפילו פתיחה. ולכן אושפזתי)

ואצלי באף מוניטור לא היו צירים..
  • בכל קופה יש מוקד לרפואה דחופה, זה הרבה יותר נחמד ממיון נשים (

• אני לא הולכת לשום מוקד... לא כל אחד יסתכל לי שם בעניינים
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • לא הבנתי מה ההבדל בין מוקד למיון נשים?
    כך או כך מדובר ברופא נשים תורן ש"יסתכל בעניינים"

בשתי האפשרויות מדובר ברופא נשים בלבד, ובשני המקרים הרופא אינו מוכר לך..

זה רעיון טוב ללכת לרופא משפחה בתור התחלה, אבל השאלה היא אם הוא יבין בענייני פתיחה ומחיקה

אם לא, מן הסתם הוא יפנה אותך לרופא נשים..

לא נעים, מסכימה איתך, אבל גם לא כזה נוראי.... ושווה את הסרת הספק והחששות

והעיקר שתחזרי להרגיש טוב
  • אה, ותשמעי משפט שרופא אחד אמר לי כששאלתי אותו לאיזה סוג רופא לפנות:
    "כשהאישה בהריון, עם כל בעיה שצצה פונים לרופא נשים"

(לא יודעת עד כמה הוא צדק בהכללה הזו אבל העיקרון מובן..)
  • מאמי - עדיף לך לבדוק כמו שצריך מאשר "לבלות" בפגייה במשך חוד -חודש וחצי

• ענבר זה אין לי כוח אמיתי. לא במובן של אין לי כוח... אין לי כוח פיזי
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • לא עקרוני אמנם, אבל לא הבנת את הכוונה שלי.

כתבתי, שאין הבדל בין מיון למוקד.

לא בין המרפאה שלך למוקד. בין אלו ברור שקיים הבדל.

לעומת מיון ומוקד שבשניהם הרופאים תורנים/לא מכירים אותך ספציפית.

ואם כבר ללכת למיון- אז עדיף קודם למוקד, לא? (שסיכמנו שביניהם אכן אין הבדל למעט רמת הסחבת וכמות הזמן שמבזבזים שם..)

תרגישי טוב
  • מסכימה עם איפי- המוקד של האחיות דרך הקופה פשוט נהדר!!
    אני מטופלת בכללית, ואני תמיד מקבלת שם מענה מהיר.

• ל"אחת ויחידה" בקשר למשפט של הרופא אני אספר לך סיפור - עם יונתן הייתי בשבוע 34 והיה לי "קלקול קיבה". למה חשבתי ש"קלקול קיבה" א' היו לי כאבי בטן, הייתי במיון שם לא ראו צירים
  • כשאני אומרת מיון אני מתכוונת למיון נשים שיש כל בוקר במרכז לבריאות האישה...

הייתי אצל הרופא משפחה. הוא דוקא פחות נלחץ מהכאבי בטן שהיו ואמר שהוא חושב שנדבקתי מאחד הילדים (שניהם היו חולים בסופ"ש האחרון). הוא כתב לי מנוחה עוד יומיים שלח אותי גם לבדיקות דם אולי פתאום איזה אנמיה קפצה עלי ובנוסף כמובן אם לא מרגישה טוב או חוזרים הצירים ליסוע למיון נשים.

האמת היא שקצת נלחצתי עכשיו ממה שיעל כתבה
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה