אני זוכרת את המקרה..אני חושבת שבזמנו סיפרתי לך על נושא השיבוב..או שלא?

בכל מקרה..זה הולך כך :
לכם בתור מבוטחים ברגע שקרה תאונה - מגיע פיצוי (תיקון רכב/כסף או לא משנה מה) בכל מקרה גם אם אתם אשמים וגם אם לא. ברגע שאתם תובעים את הפוליסה באופן אוטומטי אתם משלמים ה.ע וחברה משלמת את התיקון.
עכשיו זה הולך כך : אם בעל הפוליסה אשם - חברה משלמת לו ולכל צדי ג שלו שנפגעו ובזה נגמרה התביעה. אבל אם אתם לא אשמים- היא משלמת לכם (כי היא חייבת) אבל במקביל מנסה להוציא את הכסף ממי שבאמת אשם בתאונה - זה נקראה "לשובב את הנזק". אם רק 2 צדדים מעורבים זה דיי קל..חברת ביטוח פונה לצד ג הפוגע שלך (או לו אישית במכתב של עו"ד או לחברת ביטוח שלו) ומנסה לקבל את הכסף ששילמה לך חזרה . לרוב אם מדובר בין חברות הביטוח- כולם משלמים כי יש ביניהם הסכמים. אם לא מגיעים להסכם בין חברות ביטוח- הולכים לבוררות ((ממש מאפיה

) ומה שבורר מחליט- זה מה שעושים

דבר חשוב אחד : ברגע שחברת ביטוח שלך תקבל כסף חזרה וסכום יעלה על 60% ממה ששילמה לך- לפי החוק התביעה הזאת לא תחשב לתביעת מאלוס מה שמשפיע על פרמיה והנחה העדר תביעות בהמשך (במילים פשוטות- את תקבלי את ההנחה אם זאת התביעה היחידה שלך)
בקיצור את כן צריכה להסכים לשיבוב (לא שזה מעניין אותם ההסכמה שלך, הם ישובבו את ההוצאות שלהם בכל מקרה) פשוט את תוכלי לתבוע ה.ע חזרה, ירידת ערך אולי אם מגיע, והפסד פרמיה לשנתים הבאות.
וואללה..חתיכה הרצאה יצא לי כאן..

שאלות על החומר הנלמד ?