שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שאלות קצת טיפשיות אולי...
    אבל חשובות לי:
    אציין ראשית שאני בשבוע 37+3

1. אם נניח אני מסתובבת כמה ימים ואני עקרונית בלידה- עם פתיחה גדולה, בלי להרגיש, זה יכול להזיק? לזהם? משהו?

2. קיבלתי תוצאות שיש לי GBS, האם ניתן להמשיך לקיים יחסים?

3. קראתי שאני צריכה לקבל אנטיביוטיקה לפחות 4 שעות לפני הלידה- ואם אני לא מספיקה ויולדת לפני תום 4 השעות? מה קורה אז?

4. כואב לי האגן כבר הרבה זמן, הבטן מתקשה, וגם במפשעות וברגל למעלה לפעמים יש כאב חד לכמה רגעים ארוכים, ואז חולף. בהסתבר שלא ילדתי, הרי שאין אלו צירים. יכול להדאיג?

5. במהלך החודשים בהם נטלתי אוטרוגיסטן היו לי הפרשות שבתחילה היו לבנות/צהובות, ואח"כ הפכו לירקרקות/צהבהבות, והיו במרקם צמיגי מאוד. חשבתי שזה בעקבות האוטרוגיסטן, אבל גם כשהפסקתי לקחת, ההפרשות נמשכות.
    כדאי לבדוק? יכול להיות משהו שיזיק? או שאני כבר בסוף וזה לא כ"כ משמעותי? אם אני לא בודקת וזה איזו דלקת או פטריה, זה יכול לסכן? (במשטח GBS נכתב שלילי על קנדידה, אבל לא יודעת אם קשור)
    יש מהן ריח לא משהו.. (וסליחה על התיאורים המרנינים)

(6. יש מצב אולי שזה הפקק??? לא נראה לי הגיוני שישתחרר במשך כ"כ הרבה זמן)

7. לפעמים אחרי קיום יחסים עם חדירה כואבת לי מאוד הבטן!! כמו תחושה של רצון להתרוקן ועצירות, או קלקול קיבה כזה. זה נורמלי?? מה מומלץ? להפסיק? להמשיך?

תודה רבה רבה!! ובכלל על הליווי בהריון שמאוד עזר לי!!!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. עקרונית לא, אבל יש מקרים נדירים של סיבוכים (זיהום, צניחת חבל טבור וכדומה)
    2. כן
    3. יש סיכון מוגבר לזיהום ב - GBS אצל העובר
    4. דווקא נשמע כמו צירים, לעיתים הם בלתי סדירים ולא בעוצמה מספקת כך שעדיין לא מובילים אותך ללידה, על אף שהם צרירים
    5. רוב הסיכויים שלא מזיק, עדיין נשמע לי שכדאי לבדוק
    6. סביר להניח שזה לא הפקק
    7. קיום יחסי מין, במיוחד הזרע, גירוי פטמות ועצם האורגזמה יכולים לגרום לצירים ולחצים בבטן תחתונה - ייתכן שזה מה שאת מרגישה, בשבוע 37 אין מניעה או בעיה בקיום יחסי מין

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה