תוכנית חיסכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בננות היי
    האם פתחתן לקטני שלכם תוכנית חיסכון ?
    אם כן איפה ? האם דרך הבנק? האם דרך בית השקעות ?
    מתי פתחתן אותה ? אני הייתי רוצה כבר לעשות תוכנית כזאת
    לכמה שנים ? באילו תנאים אם זכור לכן ?

אשמח לשמוע

הלן
11 תגובות
עמוד 1
  • מהלידה עושה לכל אחד מהם תכנית ( אני מוסיפה על הביטוח הלאומי שנכנס לחשבון שלי ועושה תכנית )

דרך הבנק שלי
    הבן שלי יש לו עכשיו סכום מכובד
  • תודה פופה, אבל עשית דרך הבנק
    אני מתלבטת אם בית השקעות או בנק
    בבתי השקעות אחוזים טובים יותר אבל הסיכון גבוה יותר

• אנחנו עשינו דרך הבנק לילדה מהרגע שנולדה.ברוך ה' גם הסבים דואגים לזה
  • אני רוצה כבר לפתוח

• עשינו קצת אחרי שנולד, ב"כלל" השקעות ופיננסים- חברת ביטוח.

בחרנו בתכנית ארוכת טווח בהשקעה במסלול יחסית ללא סיכון. סולידי. (אג"ח ממשלתיות וכו, ואפשר גם לחלק- חלק מהכסף ילך להשקעה יותר בטוחה, וחלק לפחות בטוחה.. בד"כ ההשקעה הפחות בטוחה היא זו שבעת רווחים תניב את הרווח המשתלם ביותר, אז לשיקולכם)

אני ממליצה לך להזמין סוכן שיסביר לכם ה-כ-ל כולל הכל, שזה אומר: סיכונים, רווחים צפויים, מעלות וחסרונות מול חיסכון בבנק ועוד.

יש המון מסלולים, לכל מיני סוגי מטרות. עדיף לשמוע הכל בפירוט. הסוכן בא כמובן ללא התחייבות. כדאי לכם.

אגב- גם בבנק יש סיכונים, כי זה לפי הריבית.
    ההורים שלי שמו בבנק וב2008 השחור הידוע של הנפילות, הם כן הפסידו חלק.
    אמנם פחות סיכון מהשקעות, אבל זה לא שאין בכלל.
    וגם בבנק יש הרבה סוגי מסלולים. אז תבדקו טוב.
  • דוקא סוכן ביטוח לוקח המון דמי ניהול וזה בכלל לא משתלם. הבעיה בקרנות כאלה היא שהיום אתה כבר לא תוכל לפתוח את זה כסכום גדול אלא שכשהילד יגדל וירצה לשחרר את זה זה ישתחרר לו מידי חודש כמו שנפתחת פנסיה. זה משהו חדש ומבאס מאוד...
    אנחנו פתחנו לילדים דרך הבנק. זו בעצם קופת חיסכון שגם צוברת ריבית וגם את מה שאנחנו מכניסים. לגדול עשינו ל4 שנים נדמה לי ולקטן לשנתיים אבל זה משהו שאנחנו נאריך כשיגיע העת. הרעיון שלנו הוא עד גיל 18. ככה ההורים שלי עשו לי וככה אני מאמינה שנכון
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • צ'- לכן כתבתי שיש הרבה מסלולים, בבנק כמו גם אצל סוכן ביטוח

אני גם חושבת שבכל תקופה הבנק בא בהצעות חדשות, והישנות הופכות ללא קיימות ללקוחות חדשים.
    אצלנו למשל באחת התכניות (לא פחתנו רק לילד, פתחנו לכמה צרכים שהיו לנו) דמי הניהול בבנק היו זהים לחלוטין לאלו של הסוכן! אבל הריבית של הסוכן הייתה יותר משתלמת.
    וזה גם משתנה מבנק לבנק.

קיצר, כמו שכתבתי, שווה להשקיע בדיקה, פגישה בבנק, פגישה עם סוכן, שניהם ללא התחייבות, לרשום הכל ולהחליט בנחת מה מתאים ספציפית לצרכים האישיים

שוב, כך אני חושבת. יש דעות אחרות כמובן

בפועל נראה מה היה יותר נכון, רק בעוד 18 שנה, כי בחיסכון ארוך טווח לא מסתכלים על ה2-3 שנים הבאות וזהו... הכל מתקזז ומשתנה עם השנים
  • מהלידה 300 שח לכל חודש עד גיל 18 דרך הבנק
  • אני גם מאמינה שבסופו של דבר התוכניות דרך בתי השקעות או חברות ביטוח משתלמות יותר מבחינת רווחים חטווח הארוך, אך באותה מידה גם מסוכנות יותר גם מבחינת חשיפה לפשיטות רגל מאשר בנק. בבנק בדרך כלל ההשקעות הן יותר בטוחות אך הריבית יחסית נמוכה..
    לגבי תוכניות חיסכון בבנק יש תוכניות גם ארוכות טווח עם ריביות גבוהות יותר אם כי לא בטוח שהן יותר משתלמות אם הן אינן צמודות למתרחש בשוק.במהלך השנים יש עליות ומורדות ובעליות מפסידים ריבית אלטרנטיבית טובה וגבוה יותר

• אני חייבת לציין שלא ביררנו עד כדי כך לעומק. ז"א לא הלכנו לחברות מסוימות עמ"נ לברר. ישבנו בבנק (טוב נו בעלי ישב בבנק
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • ברגע שנולדו לשניהם בבנק. לנטלי יצא יותר משתלם מאשר לאוריאל כי התוכניות של היום יותר שוות מאז.

חכי שיוולד ואז תפתחי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה