שאלות.. עצות... מה לא? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בננות, מה שלומכן?

כמה שאני מתגעגעת ללהיות יותר פעילה בפורום...

צריכה עזרה בבקשה:

קודם כל, הגעתי למסקנה שאני צריכה להקדים את שעת השינה לאמילי בערב, לא הולך טוב 9-10, כי היא גמורה מעייפות בסביבות 19:30, ואם אני מושכת אותה אז כבר כל ההכנה לשינה היא בעייפות ובכי ולא מתאפשר לי לעשות לה הכל בנעימות.

אז הבנתי שלא תהיה לי ברירה אלא להקדים את הקימה בבוקר לשעות מוקדמות, מה שיהיה סיוט בשבילי ולהשכיב אותה בלילה קודם. אבל....

זה קצת לא מסתדר לי עם ההאכלות. אמילי אוכלת כל 3 שעות. ואני מקפידה כל ערב על טקס שינה (אמבטיה, מסאז אם היא מאפשרת, ציצי ולישון)
    כל זה כולל ההאכלה לוקח כשעה.
    אז אם היא צריכה לאכול ב-6, אני לא אשים אותה לישון ב 6 כי זה ממש מוקדם, מצד שני הפעם הבאה שהיא תאכל זה ב 9 ואז זה כבר מאוחר.

איך זה אצלכן?

עוד שאלה- איך יודעים מתי הציצי הופך למוצץ בזמן האוכל?

לגבי שינה במהלך היום- האם אתן מקפידות להשכיב על כל הצדדים (גב, בטן ושני הצדדים), כי אמילי ישנה הכי טוב על הגב, וגם אם אני מצליחה בקושי לשכנע אותה להירדם על הבטן או על הצדדים, אחרי 20 דקות היא מתעוררת, ואז כבר לא חוזרת לישון.

כשהבייביז היו בגיל של אמילי בערך, כמה פעמים ביום השכבתן אותם על הבטן (בזמן ערות), כי אני משתדלת כמה שיותר, אבל כל הזמן נראה לי שלא מספיק...
12 תגובות
עמוד 1
  • שלום לך גברת!
    קודם כל ברגע שהיא תתחיל ללכת לישון יותר מוקדם, היא גם תקום יותר מוקדם, אז סדר האכלות שלה קצת ישתנה, עדיין כל 3 שעות, אבל אולי ארוחה אחרונה תהיה כבר לא ב 6... ואז זה יסתדר. אין ברירה, צריך לבדוק. אז מחר, תאכילי אותה כרגיל ב 6, תעשי אמבטייה, מסאז'ים, כל הטקס שינה כרגיל ולפני שאת שמה אותה במיטה, תני לה לאכול, גם אם היא אכלה לא מזמן, שתקח כמה שלוקים. יום למחורת היא כבר תקום יותר מוקדם ותוכלי לראות באיזה שעה בערך יוצאת לה ארוחה לפני שינה.
    ציצי=מוצץ.... שאלה טובה! כשאת רואה שהיא כבר לא בולעת, אלא סתאם מוצצת
    אני שמתי את נתנאל על הבטן לפני כל האכלה, הוא היה רעב ועצבני והיה מחזיק ראש ממש טוב במצב הזה. רצה להסתכל לי בעיניים ולקלל אותי בטח
    שמתי את נתנאל לישון כל פעם על הצד אחר, פעם על הגב, פעם על צד ימין, פעם על צד שמאל. אבל רוב הזמן נתנאל ישן על הצד, היה מסתובב לבד! יש לי תמונה להוכחה הוא היה רק בן שבועיים כבר הסתובב לישון על הצד

אפליקציה מגניבה לאנדרואיד: חישוב של תל"מ ועוד כמה דברים שימושיים לנשים בהריון
    https://market.android.com/details?id=rk.android.app.birtday

http://lb2f.lilypie.com/xdDup3.png" border="0">

http://images56.imikimi.com/image/1lCTO-10r.jpg?height 640 scale max width 640" border="0">

http://s19.rimg.info/0854c6df7b08934045e31f9b0f6da93a.gif" border="0"> http://img34.glitterfy.com/11240/glitterfy1163615161D30.gif" border="0"> http://s19.rimg.info/e8328449555f2b65592e8f0ddbb727e9.gif" border="0">
  • בעייני השעה האידאלית היא 19:00 בערב ואפילו גם קודם זה לא נורא אם תינוק דורש את זה. אבל ככה נוח לי ואצלי אני תמיד מתחילה מראש להשכיב בשעות האלה. אני מעדיפה שיקומו ב2 בלילה לאכול ולאט לאט יפתחו את הפער ולא יקומו בכלל (ז"א מעדיפה עפ"נ למשוך אותם עד 9-10 בלילה כדי שגם יקומו יותר מאוחר או ישנו עד הבוקר. אבל זה כי אני חייבת את הזמן שלי לעצמי בערב. זה שומר עלי שפויה) בקיצור, לדעתי תתחילי להקדים את השעה. היא צריכה לאכול ב6 שתאכל ב6. תתחילי מקלחת מתי שנוח לך לפי השעה שהיא צריכה לישון ולפני השינה תציעי שוב הנקה. תאכל מה שתאכל ותלך לישון. אגב, יש דבר כזה הנקה צוברת. אני הייתי עושה את זה בלי שידעתי עם הקטן שלי. בשעות אחה"צ היה יוצא שהוא ינק בטווחי זמנים קצרים ואז ינק הרבה פעמים עד שהלך לישון וזה עשה אותו שבע יותר והוא ישן לאורך זמן יותר. אח"כ גיליתי שזה נקרא הנקה צוברת... אז אולי תזמי לה מן דבר כזה. הנקה ב6 כי ככה יוצא ועוד הנקה אחת לפני שהולכת לישון.
    ברגע שהיניקה כבר לא חזקה ואת לא מרגישה ממש שאיבה היא כבר כנראה לא יונקת אלא רק מתפנקת עלייך (שזה לא רע לטעמי בגיל שלה).

בשינה אף פעם לא עשיתי סדר של להשכיב על כל הצדדים. בשביל מה? שתשן איך שנוח לה... בשעות הערות הייתי מקפידה על בטן וגב. בגיל שלה כל פעם שהיא מתעוררת שתאכל ואח"כ תשימי אותה איזה פרק זמן על הבטן (מספיקות כמה דקות) מול ספר או משחק.

יצא ארוך
    עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • סטס- באמת שלום!!! אמרתי לך שהפייס שלי דפוק. שלחי SMS מדי פעם.
    ואנחנו יודעים כבר שהבן שלך מחונן!!!
  • היי מאמי... בהחלט מרגישים בחסרונך!!!
    אז ככה - את צודקת- השעות באמת קצת משתנות כשהולכים לישון מוקדם יותר אבל אל תשכחי שעכשיו גם השעות בבוקר ישתנו אז הכל ישתנה בהתאם.

לפעמים יוצא אצלי שהיא אוכלת ב 6 ואז ב 7 וחצי זהו- היא כבר חורפת ב 8 והיא אכלה ממש מעט ובצדק כי כולה עברה שעה וחצי.... אני לא בלחץ על זה כי אני יודעת שאם היא תיהיה רעבה- היא תקום...

לגב הציצי מוצץ כשאת כבר לא שומעת בליעה ולא רואה את התזוזות האלה מתחתת לאוזן. אני יודעת שזה מוצץ כשאני מנסה להוציא את הפטמה והיא לא מוצצצת חזק חזק וזה משתחרר לאט לאט.

מאמי , גם אצלי היא לא ישנה על הבטן. רק על הגב ולצצדים כשיש את הנחש הנקה
    מסביבה.

את חייבת להקפיד שהיא תיהיה על הבטן כמה דקות ביום. שימי לה את הידיים מתחת לכתפיים וזה יעזור לה....

• עוד ילד יפה של אמא

תוספת מהממת למשפחה
  • מיכלי, תודה מותק.

ברור לי שאם היא תהיה רעבה היא תקום, אבל המטרה של כולנו, איך לא שימשכו כמה שיותר
  • אני משכיבה אותן לישון מאוחר כי ככה הרבה יותר נח לי אני מעדיפה לקום מאוחר יותר בבוקר.את הארוחה האחרונה הם אוכלות באיזור 12, 1 בלילה ואז הם קמות בתשע בבוקר

• חני- גם אני הייתי רוצה ככה (אולי קצת לפני)
    אבל הן לא ממש ממש עייפות לך בערב ומקטרות?
  • זה בעקרון נחש הנקה
    שמשמש להקטנת המיטה שלה
    וגם כ " חומה" מסביב לאוניברסיטה כשהיא על המיטה שלנו. אבל עכשנו היא גדולה אז היא במזרן הפעילות שקנינו לה ועוד מעט זה ימנע ממנה מלרדת לרצפה- עד שגם זה לא יעזור...

לי זה מאד מאד עוזר אבל קיבלתי מתנה- לא הייתי קונה את זה...זה די יקר.

• כן חני. בנות 4 חודשים. איך הן עוד נשארןת לך ערות עד כלכך מאוחר ?
    אז אין לך ערב פנוי???

• הן פשוט ערות ישנות במשך היום ואוכלות כל 4 שעות 5 ארוחות ביום.
    ואין לי ערבים פנויים ואין ימים פנויים אני כל היום עובדת

• כן חני. בנות 4 חודשים. איך הן עוד נשארןת לך ערות עד כלכך מאוחר ?
    אז אין לך ערב פנוי???

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה