שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ישי,
    יש לי שאלה מעט לא שגרתית ואשמח לתשובתך.
    בת 42 , אם לילדה מדהימה בת 9 חודשים. ההריון הזה הושג בהפריה מס' 6.
    ב-5 ההפריות הראשונות, נשאבו לי בכל פעם 2-3 ביציות , כאשר בד"כ רק 1-2 הופרו ,ולכן בכל פעם כזו הוחזרו לי 1-2 ביציות. בהפריה ה-6, בה הושג ההריון, הפלא ופלא הצליח הרופא לשאוב 7 ביציות שמתוכן הופרו 5. לאחר בקשתי, החזיר לי הרופא את כל ה-5, ומתוכם הושג עובר אחד.
    כעת, ברצוני לנסות להרות שוב. מתוך הנחה כמעט ודאית שלא יהיו יותר מ-2-3 ביציות בכל מחזור טיפולים , אני תמהה האם ניתן "לצבור" ביציות מופרות?? האם אוכל לבקש לעבור סדרה של נניח 3 טיפולים ובכל פעם להקפיא את הביציות שיופרו, ולאחר מכן להחזיר לי יחד את כולן??
    סליחה מראש על האורך, ואודה לתשובתך.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    הדבר אינו אפשרי מנהלתית והוא גם לא נכון מבחינת ההגיון הרפואי. לא נכון לסכן אישה בטיפול נוסף כאשר יש לה עוברים שניתן להחזירם. צריך גם לקחת בחשבון שעוברים מוקפאים נותנים תוצאות פחות טובות מאשר עוברים טריים. ואחרון חביב, תיקון של הטעות שממנה נובע הרעיון שלך. המחזורים שלא הצליחו, לא הצליחו בגלל שהעוברים לא היו מספיק טובים. הקפאה שלהם והחזרה שלהם בקבוצה גדולה יותר לא היתה משנה את העובדה הזאת. הצלחת בטיפול האחרון כי בו היה עובר אחד, מספיק טוב כדי להשתרש ולהתפתח.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה