ברור שלא חשבתי שהתכוונת בלהתעלם מזה להתעלם מקיומה

הכוונה שלי הייתה שהתעלמות שפרושה לזרום איתה ולהגיש לה את כל העזרה שהיא מבקשת\דורשת,יכולה להביא אותה למצב שהיא דורשת עוד ועוד,היא הרי לא באמת צריכה את העזרה הזו,היא מחפשת למצוא את המקום שלה מחדש,ובפרט שנועם בגיל כזה שהיא מתחילה לתפוס יותר מקום,היא מתפתחת ומתחילה להיות "איום" יותר רציני מיום ליום.
בגלל זה כתבתי לעזור לה ב"מנות קטנות",כמו שכבר כתבו לך,מתי שאת יכולה וזה מתאים,ועל דברים שאת מרגישה שזה נכון,
יש דברים שאני עד היום "עוזרת" לגדולה שלי-בת ארבע וחצי,מתוך אותו מקום שאנחנו מדברות עליו,קצת להתפנק ולהרגיש תינוקת של אמא.יחד עם זאת,יש דברים שאני לא מוותרת(אלא אם היא ממש עייפה).
חוץ מהחיזוקים ולהעצים-שאגב רצוי לא להגזים גם בזה,אלא שיבוא טבעי,בלי יותר מדי וואו,(למשל-יותר לתאר מה את רואה מלהגדיר ביופי,ילדה טובה,כל הכבוד וכו'-להב אני רואה שאכלת כמעט הכל לבד!להב שמתי לב שהיום הלכת פעמיים לבד לשירותים,לזה אני קוראת ילדה עצמאית!)וכו'
מחמאות מהסוג הזה,של תאור הדבר שהילד עשה ולסכם ב-לזה אני קוראת ילדה גדולה\עצמאית וכו',נוגע להם מאוד,הם מרגישים שרואים אותם.(וזה באמת ככה,זה גורם גם לנו להסתכל על הפרטים הקטנים,ולחפש כל הזמן את הטוב בילד,גם בתקופות שקשה יותר למצוא אותו...)
וסתם,עוד משהו קטן,לפעמים אני מרימה את אחת הבנות שלי,כמו תינוקת וכמה דקות משחקת איתה ב"תינוקת שלי"...הם מתגלגלות מצחוק וזה נותן להן קצת להרגיש תינוקות,וזה כייף להן,אבל גם קצת לקלוט שהן כבר לא ולבקש אחרי כמה דקות-אמא די,אני כבר גדולה!