-
נגד מה את? נגד לידות בבית או נגד החוזר הזה שמגביל לידות בבית?
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
הפוך העצומה הזו זו עצומה של נשים שרוצות ללדת בבית. אני ממש נגד לידות בית זה נראה לי חוסר אחריות.
ילד יפה של אמא
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
את האמת- אני לא מבינה את העניין בללדת בבית, לא מבינה מה עומד מאחורי החלטה כזאת, אבל שכל אחת תעשה מה שבא לה!
נמאס כבר מהצעות החוק האלו ומהעצומות! המדינה הולכת ומתחרפנת
------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
-
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
רק שלא יוציעו הצעות חוק על האפידורל
-
העצומה היא נגד שלילת זכות הבחירה!
היא לא בעד או נגד לידות בבית היא נגד שלילת זכות הבחירה שלי על עצמי, על גופי, על עוברי.
ובמצב הנוכחי בארץ - חייבים להתנגד לכל דבר נוסף שמנסים לשלול מאיתנו!
-
אבל ענבר אישה לוקחת פה אחריות על עוד משהו - על תינוק תמים. חסר מקרים שלידות נגמרות בניתוח קיסרי חירום? יש ליחברה שילדה ונקרע לה הרחם באמצע הלידה. ואם אישה כזו היתה יולדת בבית? גם ככה לא ברור עדיין איך גם היא וגם התינוק יצאו בריאים מכל הסיפור. אז מילא האמא שהחליטה לקחת אחריות על מעשיה - מה אשם התינוק?
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אני אישית נגד לידת בית וממש לא מבינה למה שמישהי תרצה לעשות את זה ועוד לסכן את ילדה
אבל... כן אני חושבת שצריכה להיות זכות בחירה וכל אחד באמונתו יחיה - בסופו של דבר היא תצטרך להתמודד עם התוצאות ככל שיהיו
-
צ' = במשך אלפי שנה נשים ילדו בביתן, נכון שתמותת האמהות והתינוקות היתה גבוהה הרבה יותר, אבל זו זכות הבחירה שלי על גופי.
לרוב - אלו שיולדות בבית עושות עבודת בית נירחבת ומגיעות להחלטתן לאחר חשיבה.
מחר יוצע חוק חדש שנשים ישהו בכל חודש תשיעי בבי"ח כדי שחס וחלילה לא יגיעו לבי"ח עם פתיחה 7, ומחרתיים גם מי שתלד בטעות באמבולנס תכנס לכלא.
עם כל הכבוד לכך שהאחריות היא גם על העובר - הור קודם כל של ההורים שלו, ואם היא מחליטה להביא אותו לעולם בדרך הנכונה ביותר עבורו, בשקט, בבית, צמוד לאמא, ללא אורות חזקים שישר ניתקעים לו בעיניים, ללא בדיקות דם חודרניות, ללא חיסון ברגע היוולדו כי אולי בגיל 5 הוא ייפצע ממשהו, ללא בדיקות חודרניות בה עצמה מידי רופאים שאיננה מכירה ומרשים לעצמם לחדור אליה כרצונם.
זו בחירה של היולדת!
לא של אף אחד אחר!!!!
גם בבי"ח יש פשלות, לא חסרות, וגם בבית זה יכול לקרות.
-
זה ממש מבדר אותי..
[
-
לידה זה מצד אחד דבר טבעי אבל מצד שני דבר עם המון סיכונים ולכן מגיעים לבתי חולים. מי שרוצה ללדת בשקט בלי אורות שנתקעים בפרוצוף ועוד כמה שכתבת יכולה ללדת במרכזי לידה טבעיים וגם בחדר לידה רגיל בהמון מקומות כבר זורמים עם היולדת ואם היא רוצה לכבות אור לשים מוזיקה ועוד אלף ג'ננות המיילדות זורמות עם זה. כמובן לא כולן אבל בגדול הגישה היום הולכת לכיוון הזה. נכון שלידה רק מתחילה שם האחריות ולא נגמרת אבל זה מבחינתי דומה (לא זהה אלא דומה) לאיזה צורך בפעולה כירורגית אפילו לא ממש ניתוח אלא פרוצדורה כזו או אחרת ותחליטי שבי"ח רווי חיידקים ואת רוצה לעשות את זה בבית. זה נשמע הזוי לא? אז ככה נשמע לי לידת בית. הזוי וקצת חסר אחריות. בדיוק כמו שפעולה כירורגית אני לא אעשה בבית וזה נשמע לי הזוי וקצת לא אחראי.
בכלל, איך מיילדת לוחקת על עצמה כזו אחריות זה ממש לא ברור לי. מה היא תעשה אם יהיה לה איזה מצב חירום מיידי? תפתח עם סכין את בטן היולדת ותוציא את התינוק?
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
את לא חייבת להסכים עם זה, את לא חייבת לרצות את זה.
לדעתי לאסור זו חדירה לפרטיות ברמות קשות!
יש גבול לכמה המדינה יכולה להרשות לעצמה להכנס לנו לגוף!
רק אתמול ירד הסעיף בהצעת חוק לגבי נשים שלא מניקות שיצטרכו לחתום על כך על נייר רישמי של הבי"ח.
דייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
וזה כ"כ מכעיס אותי גם בגלל עניין "הדרת הנשים" הכניסה לנפשותינו וגופנו ע"י גברים היא זוועתית.
בירושלים בבחירות שהיו העיפו נשים. באוטובוסים מסויימים נשים אמורות לשבת במושבים האחוריים, בטקסים שונים לא מאפשרים לנשים לעלות לבמה לקבל טקסים, ובמקרים אחרים לא נותנים להן לשיר. יש בתי קברות בהם לא נותנים לנשים להספיד בני זוגם או ילדיהם ועוד ועוד ועוד
אי אפשר לחדור לנו לכל מקום!!!!
-
טוב בנושא של צניעות אנחנו חלוקות מראש
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
גם אם אני נגד לידה בבית - כל אחת ובחירתה! ולהיפך - לא לשלול עזרה רפואית לאלו שרוצות ללדת בבית כי הן עלולות בכל זאת ללדת בבית בכל אופן, יעברו על החוק ויסכנו את עצמן ואת עוברן. צריך לאשר כמה שיותר עזרה רפואית למקרה כזה. ואם הכסף זו הבעיה אז להפיל על חברות ביטוח, קופ"ח שהיולדת אצלהן וכן, חלק גם על היולדת רק ליידע אותה מראש כמה ואיך, כמו כל פרוצדורה רפואית אחרת.
-
האם בבתי החולים תמיד הכל טוב ויפה?
מכניסים פרוצדורות כירורגיות גם כשאין שום צורך בכך, בית חולים (ותראי את ההגדרה "בית חולים" ולא "בית יולדות" מקבל עוד יולדת, את עוד אחת בזמן שהצוות הרפואי צריך לסיים עם עוד אחת, צריך לסיים משמרת וללכת הביתה, צריך וצריך וצריך....
אני נגד לידה בבית, אני עוד יותר נגד שיגידו לי מה לעשות!
בבתי החולים יש לא מעט פשלות, יש איבוד חיים, ויש מומים עקב לידה מכשירנית!
אני בהחלט בעד שמי שרוצה ללדת בבית תלד בבית, עם העזרה הנכונה.
הידעת שבהולנד (וסביר להניח שבעוד ארצות אירופאיות, על הולנד אני יודעת) רוב הלידות מתבצעות בבית? עם מיילדת?
וגם - במשך שבוע לאחר הלידה מגיעה יום יום אחות לבית, עוזרת במה שצריך...
ברגע שמועבר חוק - מי שלא עושה מה שאומר החוק - עוברת עליו!
מה יהיה אם בלידה הרביעית או החמישית שלך בע"ה תלדי בבית כי פשוט לא הצלחת להגיע בזמן לבי"ח?
האם במקרה כזה תועמדי לדין?
-
ענבר,אני איתך (כמעט) בכל מילה!
שלילת זכות הבחירה בנושא הזה היא מזעזעת.
אני דווקא בעד לידות בית(וכאן אנחנו חלוקות בדעותינו),ואם היה לי אומץ כסף והריונות ללא סיכון(לצערי ההריונות שלי עד כה היו בסיכון),אני מניחה שהייתי בוחרת בזה.
לגבי הסיבוכים העלולים לצוץ-ברוב המקרים(אני מדגישה ב ר ו ב המקרים,לא בכולם) הם צצים בל התערבויות רפואיות מיותרות,ושרשרת טעויות מרגע קבלת היולדת ועד ללידה,ומי שזה מעלה בה פקפוק או גיחוך יכולה לגגל על הנושא קצת ולקרוא מחקרים שנעשו.
לידות בית היום נעשות ע"י מיילדות מוסמכות,וישנם קריטריונים מאוד מסוימיים כדי ללדת בבית-הריון תקין,מרחק מסוים מבית יולדות,ואמבולנס בכוננות.
בקיצור-אני לא יודעת אם כל מי שיולדת בבית אכן מקפידה על כל הנ"ל,אבל מבדיקה שלי די מקיפה שעשיתי בהריון הקודם,הדבר הוא לא כזה חסר אחריות כמו שמנסים בתקשורת להציג אותו.
אל תשכחו שזה אינטרס של המרכזים הרפואיים שהיולדות ישארו "ברשותם",הם מקבלים אלפי שקלים מכל יולדת,מימון מחברות לתמ"ל ומוצרי תינוקות ועוד....
-
שושה - מסכימה איתך.
יש כאן קשר ישיר לכספים שבתי החולים מקבלים עבור כל יולדת בדיוק כמו שיש קשר ישיר בין הצעת החוק לשלול את הפרסום של חברות התמ"ל לכניסה של התמ"ל של טבע....
וגם אצלי ההריונות בסיכון וסיכומם בקיסרי
-
לידה בבית או בבית חולים - שתיהן לידות מבאסות!!! לחלוטין!
למה לא למצוא את נקודת האמצע? למה הריונית, שהיא אישה בריאה לכל דבר, צריכה להגיע לבית חולים כדי ללדת?
אצלי, באופן אישי, זה עורר חלחלה...
לדעתי צריך להיות בית יולדות שהוא איננו חלק מבית החולים
שיתן שירות לנשים הריוניות ויולדות ויהיה בו צוות מקצועי שיוכל לטפל בחלילה הסתבכויות ומצבי חירום...
חברה שלי, לדוגמא, חוותה טראומה בבית החולים. היא ילדה בלידה די קלה, אבל דיממה המון אחרי הלידה
אחרי בדיקות גילו שנשארה חתיכה מהשילייה והכניסו אותה לניתוח
במהלך הניתוח היא כנראה חלתה בדלקת ריאות
ואשפזו אותה, תחזיקו חזק!, במחלקה הפנימית, ולא ביולדות!
אני גם, כשהייתי בהריון מתקדם מאוד התייבשתי וגם רצו לאשפז אותי בפנימית! נשמע לכן הגיוני?!
למה אנחנו, בתור נשים בהריון צריכות להיות חלק מכלל בית החולים, להרגיש את תחושת הזיפת הזו ולהיות חשופות למחלות בעודנו בריאות לחלוטין?!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
תודה על לינק@! חתמתי כמובן
פייס: ortal_hori
-
אני דווקא בעד לידת בית ורציתי ללדת את ינאי בבית אבל בגלל שהיתה לי רעלת אסור היה לי..חבל !!!
שיר אני ממש רוצה ללדת פעם הבאה (אם אי פעם תהיה כזו בכלל) בבת יולדות שיועד למטרה הזו ולא בבית חולים...יש כזה ליד פוריה אגב...
ויש לי את הספר על לידות בית...קראתי אותו בשקיקה לפני הלידה ופנטזתי
בעקרון צריך לעמוד במספר קריטריונים כמו מרחק מבית חולים , גודל עובר, האם לאם יש סכרת (לי יש) רעלות וכו שאסור...לא בכל לידה מותר..
מצטערת אם אני בעמדת מיעוט פה.אבל יש לי 3 בנות בעבודה שילדו בבית חולים והעוברים מתו..(חבל טבור שהסתבך, ועוד סיפורים) ...בית חולים הוא רחוק מלהיות הבטחה להצלחה