-
קודם כל תרימי אותו באמצע הלילה לפיפי ככה אני עשיתי עם דניאלה בהתחלה כמובן שהיא מתוך שינה בכתה שאין לה והיתה נשארת יבשה עד הבוקר
דבר שני חיזוקים באמת עוזרים במבה אדומה מדבקות כל דבר ששחר אוהב בדברים קטנים תקני לו ותני לו בבוקר
או שתעשי איתו טבלה וכל בוקר שיקום יבש תסמני נגיד תקבעי יעד של שבוע ואז יקבל פרס גדול יותר
-
איזה מתוק
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
-
חשבתי לתת לו במבה אדומה על הניסיון אבל אז מה? הוא ילמד שלא צריך לקום יבש בשביל לקבל את ההתפתעה...
מיצי מיאו - קראתי את הקישור - הילד שלי ממש מתאים להתערבות לפי הקריטריונים שם. עכשיו מבאס אותי שאמרתי לו שאם מתמידים בסוף מצליחים כי אולי זה לא יהיה נכון
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
שחר שלי נגמל קצת לפני גיל 4
הורדתי לו את החיתול בשבועים הראשונים לקחנו אותו לשירותים לפני שהלכנו לישון ובבוקר נתנו לו חיזוקים חיובים לא הפתעות כמו שאת אומרת לא צריך לקבל הפתעה על זה שהוא יבש מספיק גם חיזוק חיובי הם גדולים ומבינים
אחרי שבועים ניסינו בלי לקחת אותו לשירותים וזה עבד
תנסי לקחת אותו בלילה לשירותים
-
אל תקחי אותו בלילה לשירותים!! זה יגרום לו לסמוך עלייך ולא על עצמו.
אנחנו לקחנו את אלה וזה גרם לגמילה הלילית שלה להתעכב כי היא סמכה עלינו שניקח אותה בלילה. היא לא למדה מזה כלום, ולילות שהיינו מתעכבים היא הייתה עושה במיטה.
הפסקנו עם זה ולקח לה הרבה זמן להתחיל לשלוט בפיפי- הייתה מפספסת כל לילה. לעומתה אורי נגמל בלילה בלי התערבות בכלל- ביקש לישון בלי טיטול לפני כמה חודשים, פספס כמה לילות וזהו. מאז הוא יבש.
אני כן הייתי מציעה במבה אדומה גם על המאמץ, וגם על הרצון החזק.
ולא להבטיח יותר פרסים לדעתי.
אם יקום יבש סבבה! להחמיא והכל, אבל פרס זה מלחיץ, וכל יום שהוא קם רטוב זה כביכול "כישלון" ו"לא מגיע לו" פרס....
לא מתה על זה.
[
[
[
-
דוקא מבחינת הפרסים אני ממש זוכרת שבנושא הקקי זה היה מעולה. בהתחלה נתנו הפתעה קטנה (זה היה קיץ אז הוא קיבל שלוק) אבל ככל שהוא התקדם גמילה זה המשיך באופן טבעי רק ע"י חיזוקים חיוביים מילוליים ובסוף גם זה עבר כשהוא נגמל לחלוטין. זה מן שלבים טבעיים כאלה. מרגיש לי שאם יהיה לו לאן לשאוף זה יעזור. לפחות בהתחלה. הוא לא ילד מפונק מהבחינה הזו ורק על המאמץ באמת מגיע לו הפתעה. בשבת שעברה כשהוא קם יבש עשינו לו ממש שישו ושמחו בגלל זה הוא רצה להמשיך עם זה. את הסוכריה הוא קיבל רק ביום ראשון כשחזרתי מהעבודה.
הלילה היה יותר טוב. הוא קם ב2 וחצי רטוב וביקש שאני אעזור לו להחליף. החלפנו ואז הוא חזר למיטה וקם בבוקר, רץ לשירותים ונשאר יבש. אז החלטנו ביחד שמגיע לו את הבמבה אדומה. אני לא יכולה לתסכל אותו וגם באמת היתה פה הצלחה גם אם לא באופן מלא.
תודה על הדיעות וההארות זה בהחלט מוסיף ועוזר
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אה ואני נגד לקחת בלילה מתוך שינה. ומניסיון - זה לא עוזר... כנ"ל לגבי למעט בשתיה בערב. לא חינוכי בעייני וגם לא נכון כי אם המנגנון עובד כמו שצריך הוא לא יפספס וזהו. רק הסברתי לו שאולי כדאי למעט במיץ ולשתות מים אם צמאים כי מיץ עושה יותר פיפי...
ילד יפה של אמא
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אני אכתוב את מה שאני תמיד כותבת ואצל תמיר זה עבד פלאים!
כשהוא מפספס בלילה, לתת לו לקום ולהחליף בגדים לבד וגם להחליף סדינים לבד...
להעביד אותו ממש קשה... כולל להכניס את הבגדים והסדינים למכונת כביסה....
מנסיון למדתי שכשהידיים עובדות צ'יק צ'ק המסר עובר....
אצל תמיר כל זה היה כרוך בהמון יללות - כי ברור זה לא כיף להחליף בגדים רטובים ומסריחים באמצמע הלילה.... אז כל הזמן הייתי אומרת לו שאם הוא לא רוצה להחליף שלא יעשה פיפי....
זה כמובן היה בהדרגה, אחרי כמה ימים הוא היה מתחיל פיפי ומתעורר תוך כדי ואז היה צריך להחילף רק תחתונים... לאט-לאט זה הגיע לו למודעות!
לקח כמה לילות כאלה והכל עבר! מאז הוא לא פספס פעם אחת!! מתעורר לפיפי אם יש לו...
בהצלחה לחמוד!
-
אירה אצלי שחר היה עושה את זה לבד
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
הי.
גם לנו היה מאוד קשה לגמול בלילה, אז היה שבועיים שכל בוקר קמה רטובה, אח"כ ירד ליום כן יום לא וכן הלאה.
לקח לה בערך חודש וחצי עד שהתחילה לקום ממש יבשה.
יש ילדים שישנם יותר חזק וקשה להם ללמוד מתי לקום, או שמתעוררים חושבים עוד רגע אני יקום ונרדמים שוב.
אני מספרת לך כדי שלא תתיאשי ותחשבי מיד שצריך התערבות, תני לו את הזמן.
בהצלחה
-
אני אתן לו את הזמן כמובן. אני גם משדרת לו אופטימיות. אבל הילד כבר היה גמול בעבר. עד כדי כך שהייתי ממש סומכת עליו שישן בכל חור בבית ופשוט לא ברח לו. עד שביום בהיר אחד הוא התחיל לפספס ופיספס ופיספס ופיספס כמה פעמים בלילה ובמשך כמה שבועות הרצתי מכונות וכל מה שכרוך בזה עד שבסוף כבר היה לי נורא קשה וקניתי לו "תחתונים ללילה" הוא לא גולם ויום אחד אמר לבעלי אבא נכון זה קצת כמו חיתול?
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
רק רציתי להגיד לך שאנחנו באותה סירה,
רק שליאור מעולם לא נגמלה. היא תמיד מפספסת.
הקישור ששמו פה שפך ק צת אור- כי היא באמת רוצה ויש לי תחושה שהיא באמת לא מצליחה,
לכן שיטות של חיזוקים או לתת לה להחליף לבד (והיא עושה את זה) לא תורמות למצב. זה סתם מתסכל יותר אז הפסקתי עם זה.
אנחנו רק אומרים מידי פעם שאם בבוקר נראה תחתול (פול-אפס) יבש נשמח מאוד.
ניסיתי גם קצת דמיון מודרך- נדמיין איך אנחנו נועלים את הפיפי חזק חזק וכו'....
היה לנו חודש וחצי של הרטבות כל לילה וגם פעמיים בלילה עד שנשברתי ועברתי לפול אפס. ועכשיו אני רוצה לנסות שוב אבל איך אפשר עם השמיכות והקור?
אוף.
מצד שני הקישור הזה עורר אותי לכך שבקרוב לא יהיה מנוס מהתערבות
-
וואו מאמי אני בהלם שהוא עוד לא גמול
שיהיה לך המון המון בהצלחה
-
בני נגמל רק בסביבות גיל 4 , בנגוד לגמילה רגילה ממש הזנתי את העניין , הוא אוהב לשתות , היה קם עם טיטול מופצץ אז מה תעזור לי להקים אותו בלילה לעשות פיפי ? חוץ מעצבים שלו זה לא יתרום לכלום כהוא לא אוהב שמעירים אותו ...
עד שלפני כשנה ו4 חודשים התחיל לקום עם טיטול יבש , הצתנתי איזה שבוע ואז פשוט שמנו תחתונים . המצחיק הוא שעדיין יש לי חבילה כמעט מלאה עם אגיס....
אבל הוא נגמל בתחילת קיץ או סוף אביב שהיה חם ונעים ועכשיו קר .
אותי למדו חשוב שיהיה חם לרגליים בצד אחד אבל מצד שני חדר יהיה מאוורר.
ולדואג לפיפי לפני הליכה למיטה .
http://www.holdthatpic.com/
-
אנחנו עשינו המון טעויות עם אלה. המון ולכן היא גם נגמלה מאוחר.
כל לילה היא הייתה עושה (מהרגע שהפסקנו לקחת אותה בלילה)לפעמים גם פעמיים בלילה. לדעתי הקטע הוא לא לעשות עניין ולא להתערב. פספסו להחליף וזהו.
אורי נגמל בעצמו, הוא כמעט לא מפספס, התהליך היה הרבה יותר טוב מכל הכיוונים. הוא ביקש להפסיק לישון עם טיטול, הוא פספס איזה שבוע, וזהו.
לדעתי ברגע שנהיה מזה אישיו ומבטיחים דברים ומעצימים את זה
אז לילד יש משא כבד על הכתפיים וזה נורא מלחיץ.
[
[
[
-
מצד אחד אני מסכימה עם זוהר שלקחת לשירותים בלילה זה בעייתי, אבל לא לכולם עובד אותו דבר! יכול להיות שדווקא לילד שלך- אם תעירי אותו זה יעזור
-
אני ממש מסכימה עם זוהר!!!
אחותי היתה מפספסת עד גיל מאוחר מאוד, ואני זוכרת את הייאוש והתסכול שלה ושל אמא שלי.
זה לא שהם נהנים לפספס, פשוט קשה להם... והבטחת פרס לא כל כך עוזרת במקרה הזה, כמו שעזרה עם הקקי, כי הקקי יותר בשליטה שלהם, וגם לא צריך לעשות אותו באמצע הלילה... מבינה את ההבדל?
מאחלת לכם המון הצלחה
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
------------------------------------------------------------------------------------------
לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
-
המון המון בהצלחה
-
כן זה נכון מילנה יש הבדל. וזה בגדול נכון ראיתי את זה השבוע. אבל במקרה הזה הוא ביקש את החיזוק הזה מעצמו... לא הבטחתי הפתעה אלא הוא ביקש שאם יקום אם יוכל לקבל אז כמובן אמרתי כן. וגם הסוכריה שבוע שעבר היתה אחרי שקם יבש בבוקר... אבל אני מבינה מה אתן אומרות ויש בזה משהו למען האמת...
בקשר לשתיה בלילה - אני לא מגבילה אבל גם לא מעודדת... ואם יבקש ממש כשבמיטה לשתות קצת מים לא אגיד לו לא אפילו שזה בעצם מכשיל אותו איפשהו... אני אביא לו קצת אבל אביא לו ואפילו לא אזכיר לו מה זה עלול לעשות...
מה גם שבזמן שכן ניסינו את זה בעבר זה פשוט היה לא קשור. גם אם לא היה שותה בכלל אחה"צ היה יכול לפספס גם 3 פעמים בלילה!!!
אני לא עושה עניין מזה שבורח. אני נגד לקחת בלילה. בעבר כשכלום לא עזר בגן ייעצו לנו לקחת מתוך שינה לתקופה מסוימת כדי שהילד יחווה הצלחה בבוקר. היינו עושים את זה וזה ממש לא עזר רק היה מעצבן אותו ואותנו והפסקנו וזהו.
מיקי אני שמחה לשמוע שאנחנו לא לבד בבאסה הזו
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
הילד התעורר לפני כמה דקות. נראה לי הפריע לו פיפי למרות שהוא לא אמר יש לי פיפי. האם יש תיקוה? שרק ימשיך ככה
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה