-
מאמי נגיד לך את האמת אני מאוד אוהבת שהסבתא שומרת
אבל רק הסבתא מצידי
-
אני עדיין לא השארתי אותם ללילה אף פעם.
זה נראה לי מוקדם מידי.
אולי, בגיל שנה, וגם אז נראה לי קשה.
ואין מצב שאני אשאיר רק אחד, או שניהם יחד או אף אחד.
תמיד נורא פחדתי שמישהו מהמשפחה יעדיף אחד מהם על פני האחר.
-
1.אין מצב שאני משאירה אותה "סתם" והולכת שלא לדבר על שבת שלמה..
2. בגיל 4 חודשים היה לנו חתונה של חבר של בעלי אמא שלי שמרה עליה 4 שעות..
3. בינתיים יש לי אחת ולא נראה לי שאי פעם אני יפריד בניהם..
[/center]
]
-
כל אחת שתעשה לפי ההרגשה אבל להפריד? אם אוריאל הולך לסבתא וסבא לבד מילא. היא עוד לא מבינה. בייביסיטר לשניהם ביחד - אין הפרדה.
אבל אני חושבת שאם לאוריאל היה אח /אחות תאום / תאומה בגיל שלו זה לא היה לעניין.
בגיל של התאומים שלך הם עדיין לא מבינים אז ההחלטה היא שלך
-
בחיים אבל בחיים לא השארתי את נועה ללילה שלם והיא עוד 3 חודשים בת 3
-
1. אני חושבת שזה נחמד מאוד להשאיר אצל סבא וסבתא. למה רק כשאנחנו רוצים? מותר גם לפנק את סבא וסבתא.... והילדים רק מרויחים מזה במידה והם רוצים בזה...
2. להורים שלי אני נותנת מגיל צעיר. את שחר השארנו בסביבות גיל שנה ונסענו לצימר. אצל בעלי אין מצב שאני משאירה. אני לא מספיק סומכת עליהם וגם בטוחה במאה אחוז שאני אקבל טלפון בלילה לבוא לקחת אותו כי הוא מתגעגע.
3. אני חושבת שחשוב להפריד ביניהם. לתת לכל אחד יחס משל עצמו. שהילד יוכל להתפנק רק הוא. זה נפלא וככה גם הילדים לומדים שלא כל מה שהוא מקבל גם אני אקבל ולהפך. לא כל דבר תלוי באח שלי אני זה אני והוא זה הוא. בפרט בתאומים...
אגב, כשאנחנו ניפגשים כולם חמותי תמיד מעדיפה את הקטן ובקושי מתיחסת לגדול. זה מרגיז אותי ברמות. היא לא שמה עליו וכמובן שהוא מרגיש את זה. זה צובט לי כ"כ
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
אצלי זה קצת שונה כי גרתי עם אימא שלי עד לפני שבוע....
אבל היה יום אחד שקבלתי לעבוד מ6 בבוקר עד 9 בערב והייתי חייבצת את הכסף אז אימא שלי שמרה על שי-אל (היא הייתה בת 3 חודש) כל היום לא הפסקתי לחשוב עלייה כל שנייה התקשרתי כל היום התחרפנתי ובסוף היום פשוט בכיתי שראיתי אותה...
מאז אנ י לא משאירה אותה יותר משעה בלעדי לא מסוגלת
-
אין לי עדיין ילדים, אבל ממש החזרת אותי אחורה, לשבתות אצל סבא וסבתא.
ורק שתדעי- אני ממש זוכרת שהתבאסתי אם אח שלי היה בא איתי... זה היה לוקח לי מתשומת הלב...
-
תראי אני אגיד לך את הצד שלי, ויכול להיות שהוא יראה מוזר או שונה..
הילדה שלי לא העבירה לילה אחד כשאני לא לצידה..
הכוונה תחת אותה קורת גג.
אין אצלי דבר כזה
למרות שאמא שלי הציעה והיא מתה מטורפת עליה
עדין אני לא מסוגלת לא לדעת מה קורה איתה, איך וכמה.
אני חייבת לדעת שאם היא בוכה אני נגשת אליה, ואם היא רעבה אני מאכילה אותה.
לא מסוגלת לתת לא לאמא שלי ולא לחמותי את הילדה ללילה שלם.
לבייביסיטר לכמה שעות בכייף..פעם בחודש לפחות היא שומרת עליה.
אבל שוב, אני אולי פסיכית ומוזרה אבל ככה אני.
דברו איתי בפייסבוק
-
פעם ראשונה שנשאר עם סבתא לשעה-שעתיים (אני ובעלי יצאנו להתאוורר למסעדה)
הוא היה בן חודש, ממש כמו שלך. השארתי חלב שאוב.
בדיעבד-יותר קל להשאיר בגילאים שהם רק ישנים אוכלים. הטיפול בהם פשוט יותר קל לסבתא. אבל זה קשה יותר נפשית לאמא.
הכוחות המחודשים אח"כ בעיני שווים את זה לפעמים
-
1- מה דעתכן על להשאיר את הילדים לסבתא כדי שהיא תתפנק עליהם ולא לצורך בייביסיטר או בלת״ם?
2- באיזה גיל ״נתתן״ את הילדים פעם ראשונה?
3-למי שיש יותר מילד אחד- האם הסכמתן להפריד ביניהם?
1. אני פאנטית בקטע הזה. אין לי בעיה להשאיר את רז אצל ההורים שלי / חמתי לכמה שעות ביום כי אני יודעת שהיא מקבלת יחס סופר מעולה,
אבל בלילה בחיים לא הייתי מסוגלת גם לא עכשיו שהיא בת שנה כפרה אני על הטוסיק.
-
הם קטנטנים בני חודש ושבוע סך הכל..
הטיפול בהם מאוד אינטנסיבי- אוכל והחלפה כל שעתיים וחצי, גזים בשיאם :(
לי בתור אמא שלהם זה נורא קשה עדיין ויש לי עזרה אז מה היא?
להשאיר אותם לסידורים או כמה שעות או כדי שיהנו מהם אין לי בעיה- מה גם שכבר עשיתי את זה-
אני אצל ההורים שלי מהלידה ושבוע וחצי מתוכם הייתי אצל חמותי וחופשי יצאנו אני ובעלי,
ביום הולדת שלי אמא שלי שמרה עליהם לבד 5 שעות כשהיו בני שבועיים, לפני 3 ימים יצאתי עם הבנות המהממות מהפורום ואמא שלי הייתה איתם, חמותי שמרה עליהם כשיצאנו פעמיים לקניות (שעה וחצי) ושעתיים שהלכתי לאזכרה, אבל 24 שעות נשמע לי ממש מוגזם!
-
הם פיצים!!! הייתי בטוחה בני כמה שנים...
אז לא נראה לי רלוונטי בכלל לא לישון בבית....
-
1- מה דעתכן על להשאיר את הילדים לסבתא כדי שהיא תתפנק עליהם ולא לצורך בייביסיטר או בלת״ם?
השארתי את אופק כמה פעמים אצל אמא שלי לבייביסיטר של מס' שעות, גג 4-5 שעות לא מסוגלת יותר אני מתגעגעת וחייבת לדעת מה איתה...
2- באיזה גיל ״נתתן״ את הילדים פעם ראשונה?
עוד לא נתתי ולא נראה לי בזמן הקרוב שאני אתן אותה לילה שלם ...אני לא מסוגלת אין מצב. למרות שעל אמא שלי אני הכי סומכת בעולם!!!! אולי בעתיד לפחות שתהיה בת חצי שנה ומעלה....
יש לי רק ילדה אחת...אבל בעזרת השם שיהיו יותר אני לא חושבת שאפריד... זה לא נראה לי נכון.
-
אני אחרי הלידה הייתי אצל אמא שלי אז יצאנו לסידורים וגם גיסי התחתן באותה תקופה אז השארנו אותם שם אבל לישון תמיד ישנתי איתם חוץ מהלילה שבו עברתי את הניתוח של הכיס מרה.שאז הם היו עם אמא שלי בלילה כי לא היה ברירה וכל הזמן חשבתי עליהם ואיך שהתעוררתי מהניתוח חשבתי עליהן וגם תוך פחות מ24 שעות הייתי בבית.ולהפריד ביניהן בשום אופן לא. אין מצב בעולם.
-
אני השארתי את הדס לפני כחודש אצל הורי ללילה שלם כי הייתי בחתונה באילת. ולא רציתי לקחת אותה ללילה אחד ולטלטל אותה בנסיעה הלוך חזור ועוד באירוע עצמו.
אז היא נשארה עם הורי, שנהננו ממנה מאד...
היה לי קשה- אבל אני שמחה שעשיתי את זה
כי ככה יותר קל לי לעשות את זה שוב - כי זה בסדר בסופו של דבר...
-
יש לנו סבים וסבתות נפלאים.אבל אני לא השארתי את איילי אף פעם עם אף אחד חוץ ממני.לא מסוגלת לחשוב על זה אפילו.אם הוא יתעורר ואני לא לידו???טראומה לילד.ואני גם לא מסוגלת להינות כשהראש והלב שלי עם הקטנצ'יק שהוא בלעדיי.אין מצב!
55555
-
אין סיכוי שאני נותנת את תמרי להורים שלי או לחמתי ללילה... פשוט אין.
בייביסיטר כמה שעות בכיף...
תאומים לא הייתי מפרידה, ילדים בגילאים והפרשים שונים למה לא? ככה כל אחד נסיך בבית אחר..
-
ואו סקר להיט !!!!!! עינב!
ככה אצלי זה מסובך !!!!
1.עם האמא כן עם חמותי ל א , לא סומכת אליה בגרוש
2. בנתיים רק אמא שלי כפרה אליה !!
3.לא אקטואלי בנתיים
-
איזו אינטואיציה של אמא יש לך,מדהימה ומרגשת
-
1. אין על סבתות, כל עוד אפשר לנצל אני בעד
[
-
הרבה כתבו כאן שאצל תאומים זה שונה. למה זה שונה??? זה רק בתפיסה שלנו. הם אחים לכל דבר וגם הם אולי אפילו יותר מילדים שאינם תאומים זקוקים ללבד הזה כי הכל הם עושים ביחד כולל להגיע לעולם הזה ולחלוק אמא ואבא בדיוק באותם שלבי חיים.
כמובן שאם הילדים מבחירה רוצים שניהם אבל שניהם רוצים ליסוע יחד זה משהו אחר ולא הייתי מפרידה דוקא. אבל גם אחים שמתים אחד על השני - כמו הילדים שלי - מידי פעם הפרדה עושה רק טוב בטח ובטח הפרדה כזו שכל ילד מקבל יחס אישי.
ילד יפה של אמא
עוד ילד יפה של אמא
תוספת מהממת למשפחה
-
כל כך מוכררררררר
וועליה שכחתי שאנחנו באותה סירה
-
מרווה- רשמת מגילה ולא הבנתי תכלס מה התשובה. באיזה גיל כן היית נותת?
-
אני בעד להשאיר ילדים לישון אצל סבא וסבתא. מה רע? לילה חופשי לצאת ולחזור מאוחר.
-
1-אני משאירה את תאיר רק במקרה הצורך וכבר מגיל מאוד קטן אצל אמא שלי
אני לא מסוגלת להשאיר אותה יומיים בלי לראות אותה כי אחרי שעה הגעגועים מציפים אותי
-
היי...
לי לא בא להשאיר "סתם"... סורי.. מי שרוצה להתפנק על הילדים יכול לעשות את זה גם כשאני בסביבה... כשיש לי צורך זה כבר משהו אחר..
2- באיזה גיל ״נתתן״ את הילדים פעם ראשונה? הילדים היו לא מעט לילות מחוץ לבית, מגיל מוקדם מאד, אבל אך ורק בבית של המטפלת שלהם, שאני סומכת עליה כאילו אני איתם. אצל חמתי ישנו לילה לבד בפעם הראשונה לפני שבועיים- בשבת הראשונה שחזרתי אחרי הלידה... וגם השבת הם היו אצלם. זה מאד עוזר לנו. אבל קודם לכן הייתי נותנת אותם לחמתי לחצאי ימים וכאלה, החל מגיל שנתיים וחצי בערך...
לא מפרידה. קשה להם אחד ללא השני ואני לא רואה בזה שום טעם.
-
אני עדיין לא השארתי את דור ללילה אצל אמא שלי.
מה שכן, אני לעיתים (די קרובות) מביאה את דור לאמא שלי בשישי בבוקר ומדיעה אליה לקחת אותו בצהרים-אחה"צ, כך שהוא שם הרבה שעות.
אם אנחנו יוצאים - משאירים אותו אצלה ותמיד עוברים דרכה ומחזירים אותו לשיון איתנו בבית.
אני עדיין לא מסוגלת לשחרר.....
לגביי חמתי - היא עדיין לא פגשה את דור - רק בסקייפ..
מתגוררת בארה"ב
-
אצל ירין יצאתי לעבוד כשהיא הייתה בת 11 חודשים - עד אז הייתה איתי ואחכ אמא שלי שמרה עליה (כמה בכיתי לילה לפני שהתחלתי לעבוד) ולא בגלל אמא כמובןןןןן היא מדהימה אבל היה לי קשה לשחרר......
-
ב"ה
עינבו'ש אני ת'אמת בעד לתת לסבא וסבתא להתפנק על הילדים אבל לדעתי זה מאוד מוקדם להפריד בינהם ובינכם!!
אני כן שמתי כמה פעמים את איתמרי שלי אצל חמותי אבל לישון ממש שם רק מגיל שנה וחצי!! ואפילו קצת יותר! גם את זה עשיתי בחצי לב ובלחץ רב! בפעם הראשונה חזרתי הביתה עם בעלי וכמובן שלא ממש הצלחתי לישון אבל אח"כ המצב כבר השתפר :) ואני יותר רגועה! עכשיו אנחנו שמים אותו לישון רק במצבים שיש לנו אירוע מיוחד שמחייב חזרה מאוחרת ( בגלל הגיל שלו הוא כבר שפוך ב20 ולכן משכיבים אותו בלול ואני לא מעזה להעיר אותו על מנת לקחת הביתה) אבל גם זה קורה פעם ב........
[URL=http://www.myrainbowtext.com]