לגבי אוכל מוצק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב , ברוך ה'
    אנחנו כבר הגענו לירק האחרון- דלעת
    אחרי שכבר עשינו מרק מ : תפו"א , גזר, קישוא ובטטה עם קצת מים וחתיכות כרפס (ההורים שלי עשו - אין לי מושג מאיפה הכרפס הגיע חחח)
    יש עוד ירק? משהו שפיספתי?

עכשיו- הדס כבר אוכלת יותר מ 10 כפיות קטנות של המרק...
    ועדין יונקת אח"כ... זה כביכול פותח לה את התאבון.

עכשו כמה שאלות:

האם זה בסדר? שהיא אוכלת ואז יונקת?
    מתי זה נחשב מנה? שאני לא צריכה להניק אותה לאחר מכן...?
    ומתי להוסיף עוף?

אגב- בקשר לפירות היא שותה קצת (2 כפיות) מיץ תפוזים מיד אחרי הברזל... זה בסדר?

18 תגובות
עמוד 1
  • אני ממש לא הייתי מתחילה עם תפוז, לא יודעת למה המליצו לך על זה
    זה מלא באלרגנים, אבל ככל הנראה אם לא פיתחה כלום עד עכשיו אז כבר לא תפתח
    בכל אופן עכשיו כשתסיימי טעימות של כל הירקות תתחילי טעימות של פירות
    יום תפוח ואחר כך בננה ואז אגס ובסוף תוכלי להוסיף לזה גם ביסקוויט וטחינה גולמית ותפוזים
    וכשיגיע הקיץ כמובן גם פירות קיץ
    לגבי מנה וכמות. ברגע שאת מתחילה לראות שאת מעלה בכמות של הירקות והיא כבר לא מעוניינת לינוק אחרי אז הגעת לכמות של מנה שלמה עבורה

• המליצו לי על מיץ תפוזים בגלל הברזל ומה שזה עושה לה.. בעצם מה שזה לא עושה לה- יציאה...

למה שאלתי לגבי מנה. פשוט ראיתי שרשור של ירדן שנטלי כתבה שם שרק בחצי שנה זה צריך להפוך למנה....
    אז אני לא כלכך מבינה. אולי אני צריכה להוריד בכמות של הכפיות... כי בכל זאת זה אמור להיות רק " טעימות "...

• את עושה בסדר גמור
    תמשיכי ככה לעלות בהדרגה לאט לאט עד שתגיעי למנה
    ותאמיני לי זה יגיע לפני גיל חצי שנה
    ותאמיני לי זה בסדר גמור
    אצל להב שהיו אמורים להתחיל בגיל חצי שנה התחלתי בגיל 4.5 חודשים והרבה לפני גיל חצי שנה זה הפך להיות למנה שלמה
    והילדה גדלה בריאה ושלמה

• טב סיוני כבר ענתה לך....

• מיטל אז למה אומרים כשחולים לשתות מיץ תפוזים?

• מי אומר?.. חח זה טעות מאוד נפוצה... אומנם ויטמין C חשוב מאוד למערכת החיסון אבל הכמות שנדרשת לאדם זה בערך מ ק"ג של תפוזים... במקביל זה מייצר מלא ליחה.

לכן עדיף למצוא תחליף לויטמין C ולא לשתות תפוזים שגם ככה הויטמין שלהם לא מספיק

לא שזה לא בריא אבל בהחלט לא מומלץ כשיש ליחה

דרך אגב, תפוזים ובמבה אלו שניי דברים שממש לא הייתי נותנת לתמר על בסיס קבוע כי הם באמת באמת גרועים מבחינת ייצור הליחה שלהם בגוף.
    כמובן שמדי פעם כשאין ליחה זה סבבה.

ועוד משהו (איזו חפירה) אני הורדתי לתמר בארבעה ימים אחרונים את הבננה בגלל הליחה וב"ה חמסה חמסה . והמבין יבין. טפו.

• אני אישית לא חושבת שזה בעיה להביא לה מיץ תפוזים ברמה אסטרונומית זו של שתי כפיות. היא לא פיתחה שום פריחה ואלרגיה מכמויות כאלה. וגם אם תיהיה לה ליחה (וליחה זה תאי דם לבנים, קרי-תגובה חיסונית, קרי-אלרגיה= תגובה אלרגית לתפוזים)
    תמיד אפשר להפסיק.
    בכל אופן אפשר במקום מיץ תפוזים מיץ מעגבניות(גם שם יש ויטמין C). ברזל נספג יותר טוב עם ויטמין C, זה כל הקטע.
  • גם אני תכף מתחילה עם הטעימות ויהיו לי המוןןןןןןן שאלות

• הבנתי אותך מיטל ואף קיבלתי

• מיץ פרי גורם לספיגה טובה יותר של הברזל
  • הי
    האחות בטיפת חלב אמרה לי לתת 2-3 כפיות מיץ תפוזים עם הברזל
    א לספיגה טובה יותר של הברזל
    ב זה משחחר את כל הקקוש
    ג בהצלחה
  • תודה בנות. בהחלט יש שיפור ביציאות בעקבות זה...
    אז אם לא תפוזים- אז עגבניות? ככה לטפטף כמה טיפות? זה טוב בגיל הזה?

• נשמעת טענה הגיונית עם הברזל...

• מיכל אני מוספה גם קולורבי שזה נורא בריא...
    את כבר יכולה לתת עוף מומלץ שוק...כנפיים זה שמן מידי..
    וזה מאד בריא להוסיף כרפס.עושה חילוף חומרים מהיר..אפשר גם כוסברה ופרטוזיליה למים אחרי שהכל התבשל פשוט להוציא לפני שאת טוחנת את הכל...
    היא יכולה לינוק או שפשוט תתני לה עוד מרק...

אני התחלתי גם מרק ירוק שזה קולורבי קישוא ברוקולי ועלי תרד..עם עוף כרפס וכסברה פרטוזיליה..היא נורא אוהבת את זה וזה גם מלא ברזל...אפשר גם לעשות לה מרק אפונה...(אם תרצי מתכון טוב תגידי)

• כן מיטלי... בטח שטוב לדעת... זה נכון מה שכתבת. היא באמת מצוננת.... ולכן שאלתי איך לתת עגבניה? פשוט כמה טיפןת לכפית? זה בסדר?
    תודה לילוש

• לא יודעת להגיד בידיוק כמה יש בעגבניה לעומת תפוזים, תביאי אותה כמות שהבאת של תפוזים לפי דעתי, ואז תראי אם זה עדיין עוזר.
    המיץ של העגבניה הוא עדין, זה לא שאת מביאה קטשופ, אם לא יעזור תביאי לה יותר כפיות. בכל אופן זה גם ככה בריא
  • את עושה מעולה, סיון הסבירה מצויין, זאת עדיין לא מנה, והיא עדיין צריכה לינוק ארוחה!

• אבל אין משהו שקשור לחומציות בעגבניה?
    שמעתי פעם שצריך לחלוט אותה ואז לתת רק את המים שלה ולא את העגבניה ישירות. אבל אני לא בטוחה שזה היה קשור לנושא. לכן אני שואלת....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה